כרום בתנופה, אנדרואיד N עם יותר פירוט מבעבר, מחשבים לבישים בגישה מתקדמת ועוד עדכונים מתוך כנס המפתחים הגדול של גוגל
כנס ה-Google I/O לשנת 2016 ננעל לפני זמן קצר, ואנחנו כאן בכדי לעשות לכם סדר קל ונוח מבין הררי המידע וההכרזות המעניינות שסיפקה לנו חברת הענק במסגרתו. אז ללא הקדמות מיותרות נוספות – בואו נתחיל עם העיקר.
אנדרואיד גירסה N נמצאת מעבר לפינה
מערכת ההפעלה הניידת של גוגל השתלטה לחלוטין על שוק הסמארטפונים, אבל נראה שבחברה ממש לא מתכננים לנוח ולהירגע ומוסיפים לעבוד בזריזות על גירסה עדכנית נוספת עם עוד ועוד שיפורים מובטחים לחוויית השימוש.
גירסה N (או 7, אם תעדיפו) של מערכת ההפעלה תכלול סוף כל סוף תמיכה מובנית במצב מסך מפוצל להפעלת שתי אפליקציות במקביל, יכול לחזור לאפליקציה הקודמת שבה השתמשתם בטפיחת כפתור בודדת, תמיכה מלאה בממשק תכנות היישומים Vulkan שיורש את OpenGL ואמור להיות מתקדם וגם חסכוני הרבה יותר, וילון ההתראות ישודרג ויאפשר ביצוע מספר גדול יותר של פעולות ישירות דרכו, שימוש בשני קבצי תמונת מערכת יאפשר ביצוע עדכונים באופן בטוח ושקוף למשתמש, אפשרות להצפנה ברמת הקובץ אמורה להפוך את המערכת לבטוחה ומאובטחת יותר, שימוש בשילוב בין קומפליציית JIT לקומפילציית AOT מבטיח להעניק זמני התקנה קצרים משמעותית לצד חסכון גדול בצריכת משאבי המערכת – ולקינוח מובטחים לנו גם עוד שיפורים לחיי סוללה ולביצועים הכלליים, כמובן.
https://www.youtube.com/watch?v=P_sLZztBZTQ
טרם ידוע מתי אנדרואיד N תהיה זמינה באופן רשמי, אך בעלי מכשירי הנקסוס יכולים להוריד את גירסת ההתנסות מספר 3 (שנחשבת גירסת הבטא הראשונה של המערכת) כבר עתה, ואילו כל השאר מוזמנים להציע רעיונות מקוריים לשם המתוק שאיתו תגיע המערכת, בתנאי שיתחיל באות N כמובן. כמו הרבה מאוד קולות אחרים ברשת, גם אנחנו בעד שיתוף פעולה מסחרי עם חברת פררו, א-לה אנדרואיד קיט-קט, אשר יעניק לגירסה את השם Android Nutella.
Chrome OS תוכל להפעיל את כל האפליקציות של אנדרואיד
גם מערכת ההפעלה השנייה בגודלה ובחשיבותה מבית גוגל זכתה לעדכונים משמחים – תחילה על ידי הכרזה על כך שמכירות מחשבי ה-Chromebook עקפו לראשונה את מכירות מחשביה של אפל בשוק האמריקאי ברבעון הראשון של שנת 2016 (ובכך הפכו את הפלטפורמה לשנייה בגודלה בשוק הצרכני, למעשה, אחרי חלונות), ולאחר מכן על ידי הכרזה שמאשרת כי מערכת ההפעלה המקוונת תזכה לתמיכה במיליוני האפליקציות שפותחו ונוצרו עבור אנדרואיד, מה שיכפיל פי כמה את השימושיות המעשית שלה.
היכולת לקנות, להתקין ולהפעיל אפליקציות אנדרואיד דרך חנות ה-Google Play תהיה זמינה עבור רוב מכשירי ה-Chromebook הקיימים בשוק, כולל אלו בתצורת מיני מחשבים ומחשבי 'הכל באחד', החל מהחודש הבא – כאשר בגוגל מוסיפים ומצהירים כי הטכנולוגיה המעודכנת תאפשר לכל האפליקציות לפעול באופן "אמיתי" כאילו מדובר במכשיר אנדרואיד לכל דבר ועניין, ולא דרך אימולציה או וירטואליזציה שיגיעו עם מגבלות תוכנתיות ופגיעה אפשרית ברמת הביצועים. ההפעלה בהתבסס על שלד (Framework) אנדרואיד ממשי אמורה לסייע גם לאבטחה טובה יותר, ולהבטיח שהיישומים 'פשוט יעבדו', כמעט ללא צורך בהתאמות כלשהן מצד המפתחים (אם כי אלו יהיו מומלצות בהחלט על מנת לנצל את היכולות המוספות שמביאה עמה Chrome OS).
האם זו התגשמותו של החלום שיקפיץ את Chrome OS אל המיינסטרים? נחיה ונראה.
Android Wear 2.0 תנסה להחיות את תחום השעונים החכמים
אחרי גל מכשירים ראשון פושר למדי, בגוגל הציגו גם עדכון גדול עבור מערכת ה-Android Wear שלהם שמיועד לשעונים חכמים ושאר מחשבים לבישים, אשר בדומה לעדכון ה-WatchOS 2.0 של אפל ינסה להוסיף מספיק שימושיות חדשה ומגוונת, אשר תסייע לשכנע עוד ועוד משתמשים שהם כבר לא יכולים להסתדר בעולם ללא פיסת הטכנולוגיה החדשה הזו.
הגירסה המעודכנת של מערכת ההפעלה המינאטורית מבטיחה לספק יכולות מעקב טובות יותר אחר פעולות כושר וספורט שמבצע המשתמש (זיהוי תחילת הליכה/ריצה/שינה והפעלה קונטקסטואלית של היישום הרלוונטי), אפליקציות חכמות יותר אשר יוכלו לגשת ישירות לרשת באופן עצמאי וללא צורך בקישוריות דרך מכשיר חכם אחר, שינויים בממשק שיותאמו לניצול מיטבי של מסכים עגולים ומסכים בטכנולוגיית OLED (טקסט לבן מינימלי על רק שחור חסכוני בצריכת הספק), ממשק תכנות יישומים חדש שיאפשר למפתחים ליצור פנים (Watchface) מתקדמות ועם יותר סוגי מידע רלוונטי לאלמנט השעון של המכשירים, ויש אפילו תוספת של מקלדת גלישה מיניאטורית וזיהוי כתב יד מובנה על גבי המסך, אשר יצטרפו ליכולות זיהוי הקול והפיכתו לטקסט שכבר קיימות בפלטפורמה כעת.
מפתחים בעלי שעון Huawei Watch או Urbane LTE Second Edition של LG יוכלו לגשת ל-Android Wear 2.0 כבר עכשיו, כאשר הגירסה הסופית עשויה להגיע מעט אחרי הגירסה המלאה והרשמית של אנדרואיד N – אולי עוד השנה, ואולי בתחילת השנה הבאה.
שתי אפליקציות חדשות שכדאי לכם להכיר
עולם אפליקציות התקשורת, הן אלו הטקסטואליות והן אלו שמבוססות על וידאו, בוער מתחרות עזה בתקופה זו בהם סמארטפונים הם המוצרים האלקטרוניים החשובים ביותר עבור חלק גדול מתושבי כדור הארץ, והחידושים בו שמעולם לא ידענו שאנחנו זקוקים להם מגיעים בקצב כמעט חסר תקדים. כל זה לא מרתיע את גוגל, שמנסה את מזלה בתחום עם שתי אפליקציות חדשות אשר מכונות Allo (לשיחות טקסט בגישה משודרגת) ו-Duo (עבור שיחות וידאו שמותאמות לעידן הלייבסטרימינג).
Allo מרגישה כמו וריאציה של Whatsapp האמיתנית, אך עושה שימוש בטכנולוגיות החיפוש של גוגל ובעיקר בעוזרת האישית החכמה החדשה Google assistant (שנחשפה אף היא בכנס הנוכחי) על מנת להפוך את מנגנוני המידע לחוויה משותפת ופומבית. תוצאות חיפושים יוכלו להופיע לכל המשתמשים המשתתפים בשיחה בצורה מובנית בתוך חלון הצ'אט, כולל אפשרות להזמנת כרטיסים ומקומות במסעדות ושאר בתי עסק ואפשרות לשתף את האינטליגנציה המלאכותית ישר בתוך הדיון עם פנייה אליה על ידי שימוש בפנייה google@.
יש גם אפשרות לשרבט ציורים, להוסיף מדבקות, להגדיר מצב פרטיות עם מגוון אפשרויות להתאמה אישית עבור הדאגנים שבינינו ויכולת לשנות את גודל הטקסט בכדי להדגיש מידע חשוב ומשמעותי יותר, אך האם כל הדברים האלה באמת יעזרו מול צמד היישומים המתחרים שבבעלות פייסבוק, ונהנים מיותר ממיליארד משתמשים כל אחד? אנחנו עדיין לא השתכנענו.
Duo מצידה היא אפליקציות שיחות וידאו שמגיעה ללא חידושים משמעותיים ביותר, אך מבטיחה להיות פשוטה ונגישה מאוד, עם איכות תמונה טובה יותר מהמתחרות גם בהתבסס על קישוריות שאינה מיטבית, הצפנה מקצה לקצה, תמיכה באנדרואיד וב-iOS ואפשרות לשימוש משותף – וגם יכולת לראות תמונת וידאו בזמן אמת של מי שמתקשר אליכם לפני שאתם מחליטים האם ברצונכם לענות לו, או שלא.
שתי האפליקציות החדשות האלו יהיו זמינות לכלל המשתמשים במהלך חודשי הקיץ הקרוב.
צפו לעוד עדכונים מתומצתים ומרוכזים אודות מעלליה החדשים של גוגל בקרוב מאוד.
מדהים