בין אם אתם חיילים, תלמידים בבית ספר תיכון, יסודי או אפילו באוניברסיטה, ובין אם אתם מנהלים בכירים בחברת ענק – אתם תמיד צריכים לקום בבוקר, איכשהו. במאמר הבא לקחנו חמישה שעונים מעוררים לאייפון, בכדי לבדוק מי יעיר אתכם בבוקר ולא יתן לכם לחזור לישון.
אנו רוצים לשתף אתכם בתרחיש, שאנו מניחים שכבר יצא לכם להתקל בו: קמים בבוקר, משפשפים את העיניים, מסתכלים הצידה כדי להציץ בשעון המעורר, ומגלים ששוב קמנו מאוחר. העידן המודרני בו אנו חיים, מבוסס כולו על היכולת והצורך להשתייך למסגרת. החל מבית הספר היסודי, דרך הצבא ועד לעבודה, אנו נדרשים לקום בבוקר בזמן, כדי להתחיל את היום שלנו ברגל ימין. לשם כך הומצא השעון המעורר.
במהלך השנים נעלמו אט-אט השעונים המעוררים משידות הלילה של רובנו, ואת מקומם תפסו השעונים המעוררים בטלפונים הסלולרים – אותם צלילים מונוטוניים, מעצבנים ולא מגוונים, שנבחרו עבורנו ע"י יצרניות הסלולר הגדולות.
עם עליית שוק הסמארטפונים, זיהו מפתחי האפליקציות את הפוטנציאל האדיר הגלום בשוק רחב ידיים שכזה (הכולל למעשה כמעט כל אחד ואחד מכולנו), והפציצו אותנו בעשרות אפליקציות שונות, הכוללות החל משעון פשוט ותאריכון ועד מדיטציות וגלי מוח (כן כן, שמעתם נכון!).
הצרכן המוצע יכול בקלות לאבד עצמו בים האפשרויות האינסופי ולשם כך באנו לעזר: אספנו עבורכם 5 אפליקציות טובות וחינמיות (ישראלים, בכל זאת) שיורידו קצת את הבאסה של הבוקר. אנו מלאי תקווה, שאולי גם יעלו לכם חיוך שאיתו תתחילו את היום בכיף.
Ihome+Sleep – האמא של השעונים המעוררים
האפליקציה מבית Ihome אינה רק שעון שמעיר אתכם בבוקר. היא כוללת בתוכה אפשרות לנמנום לזמן מגודר (Nap), סטטיסטיקות נרחבות אודות השינה שלכם עד שנה אחורה, תצוגת מזג-אויר בתחזית יומית, תזכורות לבוקר וללילה וגם חדשות שקרו בזמן שנחרתם, הכל בלי לצאת מהחום של המיטה (למתקשים לקום, ישנה אפשרות של השכמה עדינה).
בנוסף, האפליקציה לא פוסחת על מי מאיתנו המכורים לרשתות החברתיות ומאפשרת עדכוני סטאטוס גם בפייסבוק וגם בטוויטר באופן אוטומטי כל בוקר.
בפן העיצובי, Ihome+sleep מביאה תצוגה פשוטה ויפה בשחור-אפור-לבן, המלווה במגוון רחב של תמונות רקע יפות בנושאי טבע וממש ידידותי מאד למשתמש, שיתאים לכל אחד שיסכים ללמוד אותה.
בסך הכל מדובר באפליקציה מצוינת ומלאת אפשרויות. עם זאת – החיסרון היחיד שמצאנו באפליקציה הזאת – אין תאריך.
NightStand
– למי שלא רוצה להסתבךהאפליקציה מיועדת בעיקר עבור אלו שלא מחפשים יותר מדי, ובעיקר אלו שאין להם כוח להסתבך.
מלבד פונקציות השעון והתאריך הבסיסיות, מציעה NightStand עדכוני מזג-אויר מקומי (למרות שלפעמים ישנן נפילות ועיכובים קלים בעדכון), אפשרות ציוץ בחשבון הטוויטר של המשתמש בזמן ההשכמה, ופיצ'ר נוסף ונוח בדמות Snooze (השתקה) לצלצול השעון ע"י ניעור המכשיר.
הדגש הניכר בפיתוח האפליקציה, כך נראה לפחות, הושם בתחום העיצוב: במקום הרקע הבסיסי תוכלו לבחור ממגוון גדול של תצלומי טבע ונוף מדהימים, שצולמו על ידי צלמים מקצועיים, וכל אלה משולבים בתפריטים פשוטים הנפתחים מתוך סימן "i" (ללא שורת תפריטים בתחתית).
הטעם הטוב נהרס מעט בשל העובדה שרוב האופציות (כולל שימוש בתמונות וצלילים אישיים) קיימות רק בגרסה שבתשלום, אך בסך הכל זוהי אפליקציה מצוינת, פשוטה ונעימה לעין.
ClockPro
– כל סוגי השעונים אצלכם בסמארטפוןClockPro פותח על ידי The Alarm Clock Company, חברה אמריקאית המתמחה, כיוצא משמה, בפיתוח שעונים מעוררים. יש כבוד.
האפליקציה, בשונה מאחרות בשוק, בנויה למעשה כאינדקס המציע מספר שעונים שימושיים: שעון למוזיקת שינה, שעון עצר (סטופר בלשון העם), שעון דו-צדדי (כמו זה המשמש למשחקי שח-מט), שעון ארוך טווח להגשת פרוייקטים, ושעון עם זמני טבע כמו שקיעה, זריחה וכו'.
בנוסף לכל השעונים, ולא ברור למה, אבל קיים באפליקציה גם מטרונום, אבל זה בחינם אז למה לא (ישראלים כבר אמרנו?). התפריט כולו מעוצב בפשטות עם צבעי שחור-לבן, וברור למדי שהמפתחים כיוונו יותר לאופצינליות ופחות ליופי, ואותנו – זה בהחלט הרשים.
על אף העיצוב המינימליסטי שלה, היא מלאה באפשרויות מתקדמות, בסך הכל ClockPro היא אפליקציה מצויינת ושווה הורדה.
Alarm Master
– העיקר האפשרויותהאפליקציה, מבית היוצר של חברת Elinasoft, אינה באה להתהדר בעיצוב מיוחד או בממשק מהפכני. ההפך הוא הנכון – החברה משווקת אותה בתור האפליקציה הפשוטה ביותר בשוק.
מספר התפריטים המצומצם והעיצוב השחור-כחול הפשוט (והלא מושך לטעמנו) בהחלט עושים את העבודה. רק חבל שקצת נסחפו, ושמו (אך ורק) 9 צלילי התראה לא מגוונים, לא טרחו אפילו לתת למשתמש מבחר רקעים מובנים, ובנוסף, בכל פעם שתפעילו את האפליקציה היא תבקש מכם לכתוב פידבק באתר החברה.
מה שבהחלט מציל את האפליקציה הן האפשרויות המקיפות: תוכלו לשים מספר רב של תמונות מהאייפון וליצור רגע מתחלף, אם תרצו לצאת מהמיטה בלילה תוכלו להדליק אור לילה על ידי ניעור המכשיר, ואפילו תוכלו להתקשר באופן אוטומטי (גם שיחת ווידאו) לאיש קשר מהרשימה שלכם ברגע ההשכמה – אופציה שימושית למדי שאינה קיימת באפליקציות אחרות.
בשורה התחתונה – מדובר באפליקציה פשוטה מאד ואפילו מעט פשוטה מדי, אך בשל כמות האפשרויות, מהפשוטות ועד ההזויות ביותר – שווה בדיקה.
Smart Alarm Clock Free
– כל מה שתוכלו לרצות, ועוד קצת"השעון המעורר המקיף והאיכותי ביותר בשוק" כך מתארת את האפליקציה שלה חברת Arawella Corporation, וכאשר עומד מאחורי ההצהרה הזו תאגיד Vaiden,מהמובילים בפיתוח אפליקציות ומשחקים ל-iOS, חובה לבדוק.
האפליקציה מעוצבת נפלא ובשלל צבעים, התפריטים אלגנטיים ומסודרים והממשק פשוט יחסית, אך כל עניין העיצוב והמראה הוא רק קצה הקרחון.
בשונה משאר האפליקציות שבדקנו,Smart Alarm Clock Free מבוססת על מערכת לניתוח שינה על-פי תנודות בלילה ומציעה שעון מעורר בחמישה מצבים (רק שניים מהם בחינם), ניטור שינה קבוע, מוזיקה להתעוררות והירדמות, סטטיסטיקות שינה נרחבות הכוללות גם טיפים אישיים לשיפור השינה, שעון מעורר ללא טיימר המתכוונן על-פי איכות השינה, ואפילו מוזיקת הירגעות ומדיטציה שיעזרו לכם לשכוח מהכל ולישון כמו חייל באוטובוס ביום ראשון בבוקר (ברכבת כבר אסור, זוכרים?).
האפליקציה תעזור לכם לשפר את השינה ולהנות ממגוון מנגינות מיוחדות ומרגיעות לכל שעות היום. זוהי בוודאות האפליקציה הטובה ביותר שנתקלנו בה ואנו ממליצים עליה בחום. בונוס נוסף לעשירים: מגוון גדול של מוזיקה ואפשרויות נוספות בתשלום.
אז בין אם אתם מחפשים פשטות ונוחות בסיסיות ללא סיבוכים, או שאתם מאלה שרוצים איכות ללא פשרות. אם אתם צריכים להתעורר למסדר רס"ר בשש בבוקר, לקום מהחרופ במשרד כדי לא לאחר לישיבת ההנהלה בשלוש בצהריים, או אם אתם סתם צריכים להתעורר בבוקר בשביל לסקור אפליקציות – גם אתם צריכים את אחד מהשעונים המעוררים האלו, ואתם תחליטו במי מהם להשתמש. אז יאללה! תתעוררו!
הכל טוב ויפה אבל..
אני לא יודע מה יותר מיותר, האפליקציות האלה של השעון המעורר או הסיקור..
כל סמארטפון היום מגיע עם שעון מעורר מצויין, לרבות אייפון