חבילת Zone Alarm Extreme 10 החדשה מציגה נשק בלעדי למלחמה בגנבי המידע שלכם.
ישנם הרבה גורמים שמנסים לגלות מידע ולהזיק לכם. כדי להגן מפני תולעים מזיקותהומצאו אנטי-וירוסים, כדי להגן על הרגלי גלישה הומצא שירות VPN אנונימי , כדי להגן על הביטחון הפיזי המציאו מצלמות אבטחה וכן הלאה.
אבטחת מידע היא תחום שקל להגדירו אך קשה להחדירו לתודעת משתמשי הקצה. מחד גיסא כולם יודעים שצריך לשמור במקום מאובטח את הסיסמאות ל-Windows, לאתר הבנק, לדוא"ל ולאתרים בהם הם מסתתרים תחת שמות אנונימיים ומאידך, בסופו של דבר רוב האנשים נשברים ואז (ששש, אבל למה אתה מגלה?) יוצרים קובץ עם הסיסמאות לכל העולם ואחותו בשם Passwords.txt ושומרים אותו על שולחן העבודה במחשב…
אבטחה ב"כאילו"
דמיינו את הרגע בו המידע שלכם נחשף ומשתמשים בו נגדכם.
רוב האנשים בטוחים שאם הם מיישמים את כל הכלים המסורתיים, המידע האישי והעסקי שלהם מוגן עמוק בתוך המחשב שלהם. האומנם ?
גדר מסביב לבית, כלבי שמירה, מצלמות אבטחה, דלת פלדה, סיסמאות כניסה, חומת אש, אנטי-וירוס, אנטי-רוגלה – מה עזרו לנו כל אלו, אם הפריצה הצליחה? כל מי שגנב או פשוט מצא את המחשב הנייד ששכחתם במונית/רכב/רכבת/מזוודה שאבדה לחברת התעופה – יכול כעת ע"י הוצאת הכונן הקשיח וחיבורו למחשב אחר עם מתאם USB שמוכרים בכל חנות, לראות תוך שנייה את כל המידע, מבלי שהוא היה צריך להתגבר אפילו על אחת משכבות ההגנה המסורתיות שהוזכרו לעיל. אם כן, המסקנה המתבקשת היא שההגנה המסורתית שווה כקליפת השום.
בסופו של דבר אנו מגיעים למסקנה הבלתי נמנעת, שהחוליה החלשה באבטחת המידע של המשתמש, היא המשתמש עצמו וכדי להגן עליו מפני עצמו, יש צורך בכלי נשק יצירתי. לכלי הנשק הזה קוראים Full Disk Encryption ותכונה זו כלולה בגרסאות ארגוניות של תוכנות ה-Endpoint המגנות על מחשבי העובדים בחברות שהמידע שלהן יקר להן. אמנם ישנן חבילות אבטחת מידע מצוינות לשוק הביתי מבית Symantec, Sophos, ESET, McAfee ו- Kaspersky, אך הן אינן תומכות בהצפנת דיסק מלאה וכך בעצם אם המחשב נופל לידיים עוינות – המידע הפרטי והעסקי שלכם עלול לשמש כנגדכם. רשימת הלקוחות והספקים, פרטי האשראי ,הסיסמאות, המסמכים והעבודות… הכול נגנב.
גרסה 10 של חבילת אבטחת המידע הביתית Zone Alarm Extreme Security (להלן ZAX) שהוצגה החודש, וזכתה לפני זמן מה בפרס "בחירת העורך" של המגזין PC Magazine, היא הראשונה בעולם לשלב הצפנת דיסק מלאה בחבילה בודדת עם ממשק שליטה ובקרה מאוחד. הצפנת הדיסק ב-ZAX 10 מבוססת על התוכנה, Full Disk Encryption (או בשמה הקודם Pointsec For PC), שבעצמה זכתה בפרס פתרון ההצפנה הטוב ביותר לשנת 2009.
כיצד זה עובד
לאחר ההתקנה, קביעת סיסמאות הכניסה ויצירת כלי שחזור למקרה חירום, נוצרת שכבת PreBoot מיוחדת בין ה-BIOS לבין מערכת ההפעלה. כך, משתמש שאינו מורשה, כלל לא יוכל לגשת למערכת הקבצים של מערכת ההפעלה או לעקוף את סיסמת ה-Windows עצמה עם כלי פריצה. אחרי האתחול, מכניסים את שם המשתמש והסיסמה במסך ה-PreBoot Authentication ולאחר עליית מערכת ההפעלה, ה-FDE מצפין את הכוננים הקשיחים במחשב במהירות של בין 20-30GB לשעה, תלוי במהירות הכונן (סל"ד),סוג החיבור (IDE או SATA) וסוג (HDD או SSD) הכונן הקשיח. פעולת ההצפנה חסינה מפני הפסקות חשמל ואם תתרחש כזו, הרי שתהליך ההצפנה פשוט ימשיך לאחר עליית המחשב מחדש.
ההצפנה עצמה נעשית ב-256bit ובעלת השפעה זניחה על הביצועים של המחשב. התוכנה שולטת ברקע בכל פעולת הצפנה ופענוח של קבצים (פתיחה וסגירה של תוכנות) במערכת ההפעלה כך שהמשתמש כלל אינו מודע לעניין, אך כל פעולה למעשה מוגנת ומוצפנת בזמן אמת ע"י מנהל התקן מיוחד המשמש כמסנן בין הדיסק הקשיח לבין מערכת ההפעלה.
ההצפנה עצמה נעשית ב-256bit ובעלת השפעה זניחה על הביצועים של המחשב. התוכנה שולטת ברקע בכל פעולת הצפנה ופענוח של קבצים (פתיחה וסגירה של תוכנות) במערכת ההפעלה כך שהמשתמש כלל אינו מודע לעניין, אך כל פעולה למעשה מוגנת ומוצפנת בזמן אמת ע"י מנהל התקן מיוחד המשמש כמסנן בין הדיסק הקשיח לבין מערכת ההפעלה.
נכון לרגע כתיבת שורות אלה, הצפנת הדיסק נתמכת במערכות ההפעלה הבאות: Windows XP, Windows Vista ו-Windows 7. רישיון ל-3 מחשבים עולה 69$ ורישיון לתכונת ה-FDE ב-3 מחשבים עולה עוד 29$ ללא צורך לחדשו כל שנה.
חבילת ה-ZAX 10 היא הראשונה המביאה לשוק הביתי חבילת אבטחה כוללת שלא רק מגינה על המידע כאשר הוא נמצא בתוך המחשב בבית או בעסק, אלא גם במקרה של הגעת המחשב לידיים עוינות . מי שקיבל לידיו מחשב עם כונן קשיח שמוגן ע"י FDE ורוצה לגנוב מתוכו מידע, יאכל הרבה חצץ.
האם זה דבר חדש?
אין הצפנת דיסק קשיח מובנית ב WinVista, ואחריה ב Win7?
כתבה או פרסומת ?
אני לא מצליח להבין אם זה כתבה או פרסומת …
מישהו אמר U3?
הרעיון הזה מיושם על ידי סנדיסק כבר שנים..בוקר טוב באמת
מה עניין שמיטה להר סיני או בין הכתבה ל-U3 ?