זהו כרטיס המסך HD7950-Z במבט מקרוב. כמו שניתן להבחין, הוא נושא את ערכת הצבע של ZALMAN, כחול ואדום. הבעיה הגדולה עם ערכת נושא זו היא שאינה נפוצה בקרב מערכות מחשב ולא מושכת משתמשים אשר בונים מחשבים ומתאימים רכיבים לפי צבע. את רוב תשומת הלב תופס כמובן קירור ה-VF3000A הגדול והמבריק. בצידו האחורי של כרטיס המסך נמצא את שקעי החשמל הסטנדרטיים ל-HD7950 שהם צמד 6PIN PCI-Express. בחזית נמצא את ממשקי התצוגה, HDMI, DVI וצמד ממשקי Mini DisplayPort. בשל העובדה ש-ZALMAN לא כוללת מתאם, חיבור שני מסכי DVI אינו אפשרי כמובן, כן ניתן לחבר 4 מסכים ישירות דרך מתאמים ל-Mini DisplayPort.
שבבי הזכרון בהם משתמשת ZALMAN בכרטיס מסך זה הינם מסוג H5GQ2H24MFR-T2C של היצרנית Hynix ומותאמים לעבודה ב-1250 מגה-הרץ. בקר המתח הינו בקר סטנדרטי מבית ChiL מדגם 8228 התומך בשינוי מתח דרך תוכנה.
כרטיס מסך זה גם הוא מכיל מתג Dual-BIOS לבחירה בין שני ביוסים לצורך המהרה ובחירת פרופיל ביצועים. כמו כן גם 2 גשרי CrossFireX לחיבור של עד ארבעה כרטיסי מסך במערך רב-ליבתי.
מערכת הקירור – VF3000A
את קירור ה-VF3000 של זלמן הספקנו להכיר לכם בביקורת עליו אשר ערכנו בשנה שעברה. קירור זה מכיל חמישה צינורות נחושת בקוטר שישה מילימטרים הנמשכים לאורך שני גופי אלומיניום. בסיס הנחושת הותאם במיוחד לליבת ה-HD7950 שכן נדרשת תבנית ליבה בולטת לעומת קירור ה-VF3000 הסטנדרטי. את גוף הקירור מקררים שני מאווררים בקוטר 80 מילימטרים. למאווררים נורת לד כחולה.
רואים את חיבור המאוורר? סביר להניח שחלקכם כבר הבין את הרעה. קירור ה-VF3000 הסטנדרטי אשר נמכר לחוד מכיל בקר שליטה על מהירות המאווררים בעוד שכאן יש לנו חיבור 2 כבלים פשוט אשר אינו מכיל שליטה עליהם. אנו לא מבינים למה ZALMAN החליטה שלא לכלול שליטה על מאווררי כרטיס המסך, תכונה בסיסית מאוד המצויה כמעת בכל כרטיס מסך מודרני. אנו מזכירים שקירור ה-VF3000 הינו גבוה יחסית ויתפוס ממשק הרחבה שלישי בלוח האם. בהמשך הביקורת נראה איך חוסר השליטה במאווררים בא ליידי ביטוי בטמפרטורת הפעולה ורמת הרעש. לוח המעגל המודפס של כרטיס מסך זה אינו מקורר על ידי גופי מתכת אלא רק באמצעות אוויר קר המגיע ממאווררי הקירור.
fail award?
לא חידש, וגם לא הפתיע
חורטת
ZALMAN
יש אנשים שיגידו שנמאס להם ליצר מאוררים אז עברנו ליצור כרטיסים