Zalman מציגה מגוון רחב של מוצרים חדשים, החל ממארזים חדשים, ספקי כוח וגופי קירור בעיצוב מפתיע מבית החברה.
נתחיל מגוף קירור חדש, העונה לשם CNPS10X Extreme. לראשונה מאז הציגה קירורים לעולם, מעצבת החברה את הקירור לא בצורה העגולה שמוכרת לכולנו, אלה בדומה לשאר הקירורים, בסיס נחושת אליו מתחברים 5 צינורות חום, שבעזרת סנפירי אלומיניום המעוצבים בצורה מלבנית לגובהו של הקירור.
על גוף הקירור מותקן מאווורר לדים בצבע כחול בגודל 120 מילמטרים, כאשר הקירור מגיע עם בקר ה-PWM Mate החדש של החברה אשר יש לו שני מצבים: מצב אוטומטי בעל 3 מהירויות או מצב ידני – אתם קובעים את מהירות הסיבוב של המאוורר. מהירות המאוורר נעה בין 1000 סל"ד ב-20 דציבלים ל-2150 סל"ד ב-39 דציבלים. המעבר בין שני המצבים הוא די פשוט, ונעשה בלחיצת כפתור. החברה מיקמה את הבקר בחלקו העליון של גוף הקירור כאשר אפשר להסירו, כך שניתן להעבירו למיקום אחר, לצורך גישה נוחה יותר בכל מקום אחר במארז.
ה-CNPS10X Extreme, מתאים לכל התושבות של אינטל ו-AMD, כולל תושבת ה-1156LGA של אינטל ו-AM3 החדשה של AMD. יחד עם זאת, גוף הקירור יכלול את ה-ZM-STG2, המשחה הטרמית החדשה של ZALMAN, ומחליפתה של ה-ZM-STG1 הישנה יותר. נתון שמעיד לרוב על איכות הקירור הוא משקלו, שעומד על לא פחות מ-920 גרם מה שדי ירתיע משתמשים להתקניו בצורה אופקית על גבי מארזים "עומדים", אך מהצד השני קיימת איכות החומר ורמת הביצועים של הקירור, שעדיין לא נחשפה במבחן רשמי.
![]() | ![]() | ![]() |
ל-CNPS10X ישנה גירסה נוספת הנקראת CNPS10X Quiet, מבחינת המבנה שלו הוא זהה ל-CNPS10X Extreme הרגיל, כאשר רובו עשוי אלומיניום ואילו צינורות החום והפלטה שלו עשויים נחושת, והוא אינו כולל את בקר ה-PWM Mate.
בהמשך לתחום הקירור, החברה נכנסת לקטגוריית הקירור של זיכרונות מערכת, כאשר היא משיקה את ה- ZM-RC1, גוף קירור המכיל שני מאווררים הממוקמים מעל הזיכרונות באמצעות שני ברגים בכל צד (האחד קובע את הגובה והאחר את מיקום המאווררים). הקירור החדש תומך בערכת השבבים X58 כך שהוא יכול לקרר ביעילות 3 או 6 מודולים הנמצאים בתצורה של Triple Channel.
גוף קירור נוסף שהחשפה החברה מיועד דווקא למחשבים הניידים. ה-ZM-NC1500 עשוי ברובו מאלומינים, ומקרר את המחשב הנייד בעזרת שני מאווררים הממוקמים בחלקו התחתון, ומגיעים למהירות של 1500 סיבובים לדקה, וצורכים חשמל מחריץ ה-USB.
![]() | ![]() | ![]() |
בקטגורית ספקי הכוח השיקה החברה סדרה חדשה של ספקי כוח, המבוססים על טכנולוגיית ה- Resonant Switching (טכנולוגיה הדומה לזו שמצויה בספקי הכוח של Enermax מסדרת ה-Revo), שמאפשרת ניהול יעיל של הצריכה, ועל ידי כך מאפשרת איבוד הספק מינימלי במאמץ, ופליטת חום נמוכה, ובנוסף לזאת מעניק לסדרה זו את התמיכה בתקן 80PLUS Bronze.
החברה מציעה שני דגמים ראשונים בסדרה זו: ZM600-RS בעל הספק של 600 וואט ו-ZM500-RS בעל הספק של 500 וואט, כאשר שני הספקים מכילים שני מסילות של 12 וולט, תומכים בשני כרטיסי מסך ומכילים מאוורר בגודל 120 מילמטרים שפעולתו לטענת החברה לא נשמעת כלל.
![]() | ![]() | ![]() |
בקטגוריית המארזים, הציגה החברה שני מארזים חדשים, ה-HD160SE שמיועד למערכות הסלוניות (HTPC), ומציע מגירה לכונן הקשיח התומכת ה"החלפה חמה" (HOT SWAP), מקום לשלושה כוננים קשיחים (כולם במגירות התומכות בהחלפה חמה) ומגוון רחב של חריצי איוורר בהם אפשר להתקין מאווררים, לקירור יעיל יותר.
![]() | ![]() | ![]() |
המארז השני הוא ה-MS1000, שהינו מארז Mid-Tower המיועד לאלו מבינינו שמספר הכוננים הקשיחים שברשותם עלה על גדותיו, והם מעוניים בגישה וניהל נוח שלהם, שכן הוא מציע לא פחות מ-6 כלובים לכוננים קשיחים, התומכים ב"החלפה חמה" וגישה נוחה בקידמת המארז. מבחינת הקירור המארז מגיע עם מאווררי לדים בגודל 120 מ"מ (אפשרי להתקין גם 140 מילמטרים), שניים בגג המארז, אחד בחלק האחורי, אחד בחלקו התחתון ואחד בחלקו האמצעי של המארז, שממוקם מאחורי כלובי הכוננים, וכל תפקידו הוא לשמור עליהם קרירים מתמיד. שימו לב שהחברה השתמשה בהרבה פלסטיק (במיוחד בקידמת המארז) מה שמשפיע כמובן גם על המחיר, שצפוי להיות אטרקטיבי במיוחד.
![]() | ![]() | ![]() |
מארז לא חדש במיוחד שזכה לעדכן ורענון מצד החברה הוא ה-GS1000 Plus (ה-Plus מציין את הדגם המשודרג), השידרוג העיקרי מלבד הצביעתו של כלל המארז בצבע שחור, הוא בעיצוב חדש למגירות של הכוננים הקשיחים. עכשיו ישנו מקום להתקנה של מאוורר, המקרר ישירות את הכוננים הקשיחים. כמו כן הכלוב של הספק הותאם לספקים בעלי הספק גבוה מיוחד, שאורכם לא סטנדרטי.
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
WOW זה מה שנקרא חתיכת קירור
ZALMAN מדהימים, אבל קצת עצוב לראות את זה
היה לי את ה ZALMAN 7000CU האגדי, פשוט תותח שהקפיא את המעבד ובשקט!
איכות המוצרים שלהם היא באמת מדהימה אבל קצת מבאס אותי כל פעם לראות מחדש את עולם המחשבי הDESKTOP\GAMING שפשוט מסרב בכל התוקף להתקדם!
כל העולם עובר למוצרים שצורכים פחות ופחות חשמל ופולטים פחות חום וצורכים פחות אנרגיה, אבל בשוק הDESKTOP פשוט אין בשורה כבר כמה שנים טובות, להפך… לא רק שהשוק לא נע עם הזרם הוא הולך נגדו!
כל שנה רואים מארזים פלצתיים יותר, עם קירורים גדולים יותר, מאוררים חזקים יותר ועוד ועוד מתכות קירור בכל פינה, אם פעם בכלל לא חשבו לשים על RAM משהו שיקרר, התקדמנו לצלעות קירור ועכשיו גם שני מאוררים עם מערך קירור משולב ?! W-T-F ?
איפה החדשנות פה ?
המעבדים הולכים ונהיים חמים יותר, צורכים יותר חשמל, כל רכיב במחשב דורש יותר ויותר קירור… במקום כרטיס מסך אחד שניים הפך לסטנדרט, ולא רק זה לכל אחד יש חיבור מהפסק כוח כי הם דורשים עוד חשמל מהרגיל ועוד קירורים וכו' וכו' וכו'…
עולם המחשבים צריך לעבור מהפכה… ההארדדיסק החם והגדול שצורך חשמל צריך למות לטובת FLASH שקט וחסכוני, המעבדים זוללי הוואט צריכים לקצץ המון המון בצריכת החשמל שלהם ובכלל כל תנורי החום הביתיים האלה צריכים להפוך למשהו סטטי, שקט והרבה יותר חסכוני וקר – הכי חשוב – קטן!!!
לא הגיוני שבזמן שכל הטכנולוגיה עוברת מיזעור רצחני משנה לשנה הDESKTOP PC נשאר אותה קופסא מכוערת וענקית על השולחן בבית, הגיעה הזמן שמישהו ירים את הכפפה.
מזגן + צינור של מייבש כביסה
מחשב בחדר.
מזגן בחדר.
(מרחק בניהם (לא אווירי) 3-6 מטר.)
מחברים את הצינור באילתור למזגן בקצה אחד,
בקצה שני של הצינור מחברים למחשב (חור מתאים בדופן
המארז) קצת איטום מאולתר, וזהוא.
טמפרטורת המארז 15 מעלות!!!!!!!!!
רכיבים שעובדים קשה (מעבד ראשי, מעבד גרפי) לא עוברים את ה30 מעלות !!!!!
מניסיון !!!!
________________________________
אזהרה חמורה!!! אזהרה חמורה !!!!
אין ביטוח על נזק ואין גם אחריות.
________________________________
לא לכולם יש כסף להדליק מזגן 24 שעות
לא מסכים עם אוהד.
אוהד:
נכון שהקירורים נהיו יותר ויותר גדולים אבל אם תחשוב על זה לא בהכרח צורכים יותר חשמל!
מאוורר של מחשב ישן היה צריך לעבוד ב2500-3000RPM ויותר לפעמים והמחשבים צרכו הרבה יותר חשמל!
היום צורכים פחות ומאווררים עובדים על 1000RPM.. יש צינורות קירור- קירור פאסיבי.. כל מה שמציגים תכלס זה לאנשים שרוצים OC ככה שאם תקנה היום מחשב סטנדרתי אתה ממש לא צריך את כל זה.. היום הקדמה חוסכת מאוד בחשמל ויש לך סטפינג במעבדים שמאפשרים למעבד לעבוד בפחות MHZ כשהוא לא בשימוש.. כל דבר שמייצרים היום חזק יותר וצורך פחות! אתה אולי רואה הרבה מאווררים אתה חושב שזה צורך חשמל.. תכלס מאווררים בקושי מורגשים. אתה רוצה קטן? יש! מי אמר שאין? רק אל תצפה לביצועים.
ל3
pics, or it didnt happen
מסכים עם 2
ההיפך צריך להיות שחומרת הגיימינג,צריכה להיות יותר חסכונית,יותר ירוקה וכו…
חבל שחושבים איך לבזבז במקום לחסוך.
דוגמאות לביצועים בבקשה
למה לא לקחת איזשהו מעבד חם במיוחד לבדוק טמפרטורות
עם קירור סטוק ואז לבדוק טמפרטורות עם הקירורים המדוברים
מה זה שווה כל הדיבורים ללא דוגמאות מעשיות
יש לקחת איזה פנטיום ארבע דווקא ולהראות הבדלים
בין קירור סטוק לקירורים המדוברים
מי יתקין קירור על לוח אם סטנדרט(אנכי) במשקל קילו
כמעט אם ההבדל בין הקירורים הוא לא איזה 20 מעלות
ל3
מה אתה עושה לגבי עיבוי
תישן על האף זה יקרר לך תרגלים