הכירו את Tahiti
ועכשיו נעבור לפרטים הטכניים ולמבנה הליבה החדשה.
Tahiti הוא שם-הקוד אותו נתנה AMD לסדרת הליבות בה היא משתמשת בכרטיסי המסך ממשפחת Radeon HD7900 הכוללת נכון לעכשיו את HD7970. ליבת ה-Tahiti כפי שנמצאת ב-HD7970 מכילה 2048 מעבדים מאוחדים הפועלים בתדר של 925 מגה-הרץ.
חידוש מרענן ומעניין במיוחד הוא תוספת של זכרון מטמון ברמה שניה בנפח של 768 קילו-בייט, מונח אשר מדברים עליו בדרך כלל כאשר דנים במעבדים ראשיים.
הליבה מכילה לא פחות מאשר 4.3 מיליארד טרנזיסטורים. השגת כמות טרנזיסטורים שכזאת אפשרית באמצעות תהליך ייצור של 28 ננו-מטרים. לצורך השוואה, ליבת HD6970 (כרטיס המסך בעל ליבת הדגל של AMD בדור הקודם) מכילה 2.64 מיליארד טרנזיסטורים "בלבד".
גם הפעם החליטה AMD לעשות צעד נוסף עם קידום השימוש במערך מרובה-מסכים והוסיפה עוד זכרון גרפי. נפח הזכרון אותו מספק HD7970 הוא לא פחות מאשר 3 גיגה-בייט מסוג GDDR5 אשר פועל במהירות 1375 מגה-הרץ. הגדלת נפח הזכרון ב-50 אחוזים הוא תוספת נחמדה אך AMD לא עצרה שם ובחרה להשתמש בבקר אשר מספק רוחב פס של 384 ביט, מרכיב חשוב חיוני בנפח תעבורת הזכרון הגרפי. רבים מכם ירימו גבה לאור העבודה שכרטיס מסך נושא 3 גיגה-בייט זכרון אך חשוב לא לשכוח שכרטיס מסך זה מיוצר בשביל להתמודד עם עומסים גרפים אותם נקבל כבר במערך Eyefinity בעל שלושה מסכים או יותר וברזולוציות גבוהות מאוד אשר לא נמצא במסך בודד.
AMD מצהירה כי צריכת החשמל של HD7970 צריכה להיות זהה לזאת של HD6970 בשימוש שוטף – צריכה אשר נעה סביב 250 וואט. בהמשך נבדוק עד כמה זה באמת נכון.
אחלה ביקורת ליאור!
ביקורת מעולה – הערה קטנה
מחיר הכרטיס בארה"ב 600$, ולפי מה שידוע לי הוא מגיע ממוהר ל 1000 כאשר מהירות הליבה הבסיסית היא 925.
ל-2 – הסבר
XFX השיקה כמה גרסאות בניהן גם גרסאת DD כמו זו בתוספת BLACK EDITION. ה-BE מומהר ל1000 בליבה. אם אתה שואל אותי? בזבוז כסף, 1000MHZ זה דבר שמשיגים כל כך בקלות שאין צורך לשלם על זה שקל נוסף
ציפיתי שהוא ינשוף ל6990 בעורף, נחכה לתמיכה טובה יותר ….
התייחסות ל- 4
כשה- HD 7970 מומהר כמו שצריך, הוא אכן נותן ל HD6990 נשיפה טובה בעורף.
איך בודקים בודקים FPS במשחק?
איך בדיוק מתבצעת הבדיקה?
אני מעוניין לבדוק כמה המערכת שלי מגיעה.
צריכת חשמל מהשקע?
המספרים נמוכים יחסית, מה שמראה שגם מפלצות לא צריכות ספקים מטורפים.
תשובות לשואלים
6 – תלוי באיזה משחק. ב-Crysis וב-Crysis2 אני משתמש בתוכנות ל-Timeline קבוע שרץ בכמה לופים. לבדיקות כמו Metro אני משתמש בסצנה כבדה של סופת השלגים (בערך 10 דקות אחרי תחילת המשחק).
ל-7 – הצריכה נמדדת AC מהשקע בקיר אל ספק הכח, מה שאומר שבפועל צריכת החשמל DC היא מעט נמוכה בכמה וואטים ממה שאתה רואה בגרפים
ביקורת מצויינת!
איכותית, מקיפה ואמינה.
כל הכבוד.
SUS IS A DUDE, ל"ת
פשוט ביקורת מעולה
כבר אין שום צורך לחפש ביקורות בחו"ל. הכל פה קרוב לבית ובעברית. מצוין!
כתבה מושקעת
תודה על המידע . תמיד בזמן ..
🙂
ביקורת מעולה – מה המחיר בארץ ואיפה ניתן להשיג?
ביקורת מצויינת.
כל הכבוד