האלוף החדש מבית ASRock
יצרנית לוחות האם השלישית בגודלה משחררת לחופשי את המפלצת עליה עבדה רבות, X79 Champion. לוח אם זה לא בא לעשות פשרות בשום גזרה. לוח אם זה הוא מסדרת Fatal1ty המפורסמת של לוחות האם מבית אסרוק. מבלי להתעכב יותר מדי, בואו וניגש לפרטים הטכניים.
מפרט טכני – X79 Champion
- תושבת: אינטל LGA2011
- כמות ממשקי USB 3.0: ארבעה מקדימה, 8 מאחור
- כמות ממשקי USB 2.0: שישה מקדימה, 2 מאחור
- יציאות רשת: שתיים
- ממשקי e-SATA: שניים מאחור, אחד מקדימה
- ממשקי SATA II: ארבעה, שניים רצים על שבב צד-שלישי
- ממשקי SATA III: שישה, שניים רצים על שבב צד-שלישי
- חריצי זכרון: שמונה, תמיכה מקסימאלית ב-64 גיגה-בייט
תכונות מפתח יחודיות – X79 Champion
שבב קול מתקדם מדגם Core3D של Creative, על שבב זה מבוססים כרטיסי קול מתקדמים רבים והוא כולל תכונות כמו Scout Mode המסייעות בשמיעת האוייב על ידי הגברת הקול שלו.
נקודות לבדיקת מתח – בצידו השמאלי של לוח אם קיימות תושבות לבדיקת מתח באמצעות רב-מודד, מכשיר לקריאת מתחים. ניתן דרך תושבות אלו לקרוא במדוייק את מתח המעבד, הבקר המרכזי בו והזכרונות.
תמיכה ב-CrossFireX וב-SLI ליצירת מערך של עד ארבעה כרטיסי מסך. בלוח זה ישנם מספיק חריצי PCI-Express למטרה זו בעבור כל מי שיחפוץ בכך.
ממשק עכבר Fatal1ty – ממשק USB מיוחד בגב לוח האם המיועד לעכברי גיימינג. ממשק זה מאופיין בזמן תגובה נמוך במיוחד ולכן נחשב לבחירה המועדפת בקרב גיימרים.
אם רק היה בביוס
את האפשרות לאמץ את המעבד ולמדוד טמפרטורות…
לגיל
טכנית? זה אפשרי בהחלט, אבל יצרניות הלוחות רוצות את הביוס להיות המקום הבטוח ביותר מפני כל קריסה פוטנציאלית. אם כבר, אז איזושהי OS על שבב פלאש לחוד שעליו אפליקציות למאמץ זכרון ומעבד (ממש לא שוקל הרבה). כמובן שיש עוד הרבה מה להוסיף ולעשות אבל בדרך כלל בכל דור ישנו איזשהו ניסוי כדיי לראות אם יתפוס
למשל, ב-P55 לוחות אם רבים של אסוס הכילו מערכת לינוקס מינימאלית לשימושים בסיסים, וזה לא צלח ולא שרד ל-P67.
לטל לוי
תודה, תוקן
לטל לוי, שוב
כל כך חם בתדר הבדיקות שטמפרטורת הפעולה במאמץ הגיעה לזאת של הלוחות האחרים שנבחנו בשיא החורף. כן, ככה גדול ההבדל. טמפרטורת המים בסירקולציה שברדיאטור לא הייתה נמוכה מ-20 בשום מצב
ועוד משהו לגבי האוברקלוקינג
טמפרטורה מעט נמוכה יותר לא מגדילה באורך פלא את יכולות האוברקלוקינג של המעבד, השימוש נעשה במתח מתון, לוחות האם האחרים שסוקרו בעבר השתמשו במתח הפעולה הזה ואף גבוה ממנו.
לפי הסקירה, לוח אם משפר ביצועים במשחקים? הבנתי נכון? ממתי?
אני לא מבין משהו..
אפשר למצוא בפורום עשרות פעמים בהם נאמר לשואלי השאלות כי "ללוח אם אין ביצועים".. ואני מסכים עם האמרה הזו מאד. אבל בכל זאת כאשר באים לתת ביקורת – נותנים לי פה נתוני FPS של משחקים.. ולמען האמת – אפשר לראות שהם לא באמת מהווים מדד כלשהו, כל לוחות האם נתנו אותם FPS בטווח של פלוס מינוס גג 5. בסופו של יום מה שחשוב בביקורת זה להבין למי הוא מתאים, איזה תכונות הוא מספק, רמת אמינות ואולי גם קצת נתוני OC השוואתייים כי ב – OC כן יש משמעות לאיכות לוח האם עד רמה מסוימת..