מערך המחשוב הקהילתי העולמי (World Community Grid) צירף אליו מחקר על וירוס השפעת, על מנת למנוע התפרצות עולמית נוספת בסגנון שפעת החזירים.
מדענים ב-IBM וחוקרים נוספים משיקים פרוייקט חדש במסגרת מערך המחשוב הקהילתי העולמי, ה-World Community Grid של IBM, המיועד לגלות טיפול תרופתי חדשני להתפשטות נגיף השפעת בגוף האדם. המחקר יתמקד בזנים של נגיף השפעת אשר פיתחו עמידות נגד תרופות קיימות וכן בזנים חדשים שלו. זיהוי התרכובות הכימיות של המועמדים הטובים ביותר, יאיצו את המאמצים לפתח טיפולים שיהיו שימושיים נגד התפרצויות שפעת עונתיות, התפרצות אפידמיה מקומית והתפרצות פנדמיה כלל עולמית.
World Community Grid היא תוכנית המציגה דרך חדשה בתרומה לקהילה ועזרה למין האנושי. הפרוייקט הושק בעולם ב-16 בנובמבר 2004 ובישראל בשנת 2006. התוכנית מהווה מאמץ הומני עולמי על מנת לחבר מיליוני מחשבים בודדים כדי ליצור כוח מחשוב גדול ולהפנות אותו לתמיכה בפרויקטים ומחקרים חשובים כגון: קיפול חלבונים, חיזוי מזג האויר, פיתוח זני אורז חדשים, מציאת תרופה לסרטן ילדים, מציאת תרופה לסרטן מבוגרים, מציאת תרופה לאיידס, השבחת תאים סולאריים לניצול מירבי של אנרגיית השמש וכעת גם מלחמה בוירוס השפעת. IBM, אחת המובילות העולמיות בתחום היצירה והפיתוח בטכנולוגיית המידע, תרמה את החומרה, התוכנה, השירותים הטכניים והמומחיות על מנת לבנות את התשתית ומספקת אירוח חינם, תחזוקה ותמיכה לאתר התוכנית.
מערך המחשוב העולמי של IBM מאגד כיום יותר מ-430,000 חברים ב-200 מדינות, ומקשר אליו 1.2 מיליון מחשבים. רשימת התחומים הנחקרים באמצעות המערך הזה חשובה מאין כמותה להתפתחות האדם על כדור הארץ. זהו פרוייקט פילנטרופי לחלוטין (איננו למטרת רווח) המושתת כולו על מתנדבים מרחבי העולם. רתימת מיליוני מחשבים אישיים ושרתים המנצלים כושר עיבוד פנוי (בשעה בה הוא זמין) יצרה מחשב-על וירטואלי הגדול מסוגו בעולם. מערך המחשוב השריגי הזה (Grid) הוא הפרוייקט הגדול ביותר שמאחד גופי מחקר שונים ומסייע בבניית מערכות רפואה חכמות יותר, טיפולים תרופתיים טובים יותר ופיתוח טכנולוגיות יעילות יותר.
היוזמה הטכנולוגית של IBM מאפשרת לכל מחשב אישי היושב על שולחן העבודה של משתמש פרטי או עובד בארגון לתרום את חלקו לזירוז המחקרים הללו. מערך המחשוב השריגי הקהילתי העולמי מריץ סימולציות כימיות מורכבות ומקצר בעשרות שנים את זמן המחקר של פרוייקטים תחתיו, להם היה לוקח שנים להגיע לתוצאות לו היו מתבצעים במחשביהם של המדענים. תוצאות המחקר עומדות לרשות הקהילה המדעית העולמית בחינם ואין רווח אישי המעורב בפרוייקט.
איך זה עובד?
מתקינים תוכנה בטוחה וקלה לשימוש המשתמשת בכוח המחשב כאשר הוא אינו בשימוש (ניתן להגדרה אישית). כאשר המחשב המחובר לרשת אינו נמצא בשימוש, יודעת התוכנה להחבר לאינטרנט פעם ביום למשך כמה דקות, לבקש משימה מהשרת ומעבדת את הנתונים. בסיום, שולחת התוכנה את התוצאות חזרה לשרת ומבקש ממנו משימה חדשה. שומר מסך ייעודי מיוחד מדווח למשתמש בכל פעם שבה מבצע המחשב שלו חישובים במסגרת המערך השריגי הכלל-עולמי. התוכנה תומכת במעבדים מרובי ליבות. על מעבד Q6600 היא תוריד ותריץ 4 פאקטים בו זמנית ואילו על מעבדי ה-Intel Core i7 החדשים, התומכים ב-HyperThreading וכוללים 4 ליבות, היא תריץ 8 פאקטים בו זמנית.
משתמשים בישראל המעוניינים לרתום את המערכות שברשותם ולהצטרף למשימה הכלל-עולמית במסגרת מערך המחשוב השריגי, מוזמנים לראות את הכתבה של ערוץ 10, להיכנס לדיון בפורום שלנו כדי לראות איך מתקינים ומגדירים את התוכנה ולאחר מכן להצטרף לצוות שלנו שנפתח השבוע.
הצטרפו אלינו. במקום להשאיר את המחשב פועל שלושת רבעי יום לריק, תנו לו לעזור לשפר את עולמנו.
אישור רב
בס"ד
שלום וברכה,
האם תוכל לבקש אישור מרב?
תודה, יום טוב, וחג שמח (-בערב חל ל"ג בעומר).
צחי.
צחי, על איזה אישור אתה מדבר ?
לצחי
מדובר בליבות כשרות למהדרין, אין שימוש בחומרים משמרים ואין חשש קטניות.
אני משתמש ב FOLDING HOME
מבוסס CUDA של NVIDIA, הזמן עיבוד פשוט מדהים ומה שטוב בזה שה CPU לא מנוצל בכלל אז אתה יכול לעשות בזמן הזה מה שאתה רוצה כל עוד זה לא משחק.
עד שה World Community Grid לא יתמוך ב CUDA או משהו דומה, אני לא עובר אליו.
יש אישור
תוך יום הצטרפו מעל 20 אנשים. הגיע תורכם!
העתיקו השורה הבאה לדפדפן שלכם:
http://www.worldcommunitygrid.org/team/viewTeamInfo.do?teamId=1C5DWS2RV1
תשובה:אישור כשרות.
בס"ד
תודה על ההסברים שהובאו.
להלן קישור להסבר, נוסף, מפי רב (מדקה 47):
http://fanger.co.il/default.aspx?LectureId=46&ctl=LectureDisplay&TabId=36
היום ל"ג בעומר, היום היום …
חג שמח.
ל4 גם בWCG אתה יכול להשתמש במחשב רגיל
בWCG אתה גם יכול להשתמש במחשב כשזה רץ, זה פשוט ממשיך את המעבד ל 100% (לבחירתך) ואם אתה צריך כוח עיבוד אז בלי בעיה אתה מקבל את זה והתוכנה משתמשת בפחות…
אז לא הבנתי למה לא לעבור, בדיוק הסיבה שציינת שטובה בFOLDING HOME יש ב WCG.
ל 8
בזמן שהמעבד 4 ליבות שלכם טוחן את WcG
הכרטיס מסך שלי מעבד את הפרוייקטים פי 30 יותר מהר,
גם יותר יעיל מבחינת עומס וגם מבחינת תרומה.
עם הכרטיס מסך הלא כל כך חדש שלי G8800GTS
אני נמצא כבר בדירוג ממש גבוהה.
על BOINC שמעתם ?
מדובר על תשתית מבית אוניברסיטת ברקלי שמארח עשרות פרויקטי מחקר בנושאים שונים כמו ריפוי מחלות ומחקר אקלים.
ההיקף לדעתי הוא הרבה יותר גדול מ WCG .
http://boinc.berkeley.edu/
תוכנת BOINC היא גם הבסיס של WCG לידיעתך.
קרא עוד:
http://www.worldcommunitygrid.org/about_us/viewAboutUs.do
יש לנו 45 אנשי צוות ! לחצו והצטרפו !
העתיקו השורה הבאה לדפדפן שלכם:
http://www.worldcommunitygrid.org/reg/viewRegister.do?teamID=1C5DWS2RV1
לצוות יש כבר 80 חברים. הצטרפו למעצמה !
ל9
יש לי כרטיס מסך 8800GT שלא מנוצל חלק גדול מהזמן, איך בידיוק גורמים גם לו לעבד את הפרויקטים?
תוך שבוע הצטרפו 101 איש ! קחו חלק בהצלחה
עדכון שבוע II: הצטרפו כבר 170 איש