תכולת האריזה
נקודת הגישה TEW-690AP מגיעה בקופסא שהצבע השולט בה הוא כתום-זהוב ושחור. בחזית הקופסא מודגשת התמיכה במהירות 450 מגה-ביט לשנייה. על דפנות הקופסה רשומים מאפייני נקודת הגישה, תכונותיה הטכניות והסבר עקרוני על אופן התקנתה. הרכיבים הכלולים מגיעים בתוך קופסת קרטון פנימית בצבע חום והם ארוזים בצורה טובה ונאה:
- נקודת הגישה TEW-690AP: צבעה העיקרי הוא שחור והיא מגיעה עטופה בצלופן דביק שיש להסירו. מידות נקודת הגישה (ללא אנטנות) הן 2.5 ס"מ גובה, 12 ס"מ רוחב וכ-8 ס"מ עומק. האנטנות מוסיפות לרוחב ולעומק של נקודת הגישה 3 ס"מ מכל צד.
- ספק כוח מיוצב: הספק ארוז בשקית ניילון נפרדת ומספק מתח של 12 וולט בזרם של 1 אמפר.
- שלוש אנטנות גמישות בצבע שחור, בשבח (Gain) של 2dB כל אחת.
- כבל רשת שחור, באורך של כ-60 סנטימטר, לחיבור ה-TEW-690AP לנתב.
- מדריך התקנה מקוצר ב-5 שפות: אנגלית, צרפתית, גרמנית, ספרדית ורוסית.
- תקליטור המכיל גרסאות אלקטרוניות של מדריך ההתקנה המקוצר ומדריך המשתמש המלא. בנוסף כלולה בו תוכנת ההתקנה של נקודת הגישה.
מבנה פנימי וחיצוני
על מנת לפרק את נקודת הגישה יש לפתוח שני ברגי פיליפס הנמצאים מתחת לרגליות. אחרי פתיחת הברגים מתפרקת נקודת הגישה לשני חלקים. כדאי לשים לב שבחזית נקודת הגישה ובגבה ישנם חורי איוורור רבים. באופן טבעי, בזמן הפעילות, החלק התחתון של נקודת הגישה מתחמם יותר מהעליון ומגיע לטמפרטורה של כ-42 מעלות צלזיוס. בתמונה הבאה ניתן להתרשם מהמבנה הפנימי של ה-TEW-690AP ובלוח ראשי אחד עליו מולחמים כל הרכיבים. על הלוח ניתן להבחין במרכיבים העיקריים הבאים:
- 4 נוריות LED בצידה הימני של נקודת הגישה: נורית WLAN המהבהבת בכחול כאשר מתנהלת תקשורת אלחוטית, נורית WPS המהבהבת בכחול כאשר מנגון ה-WPS (ר"ת Wi-Fi Protected Setup) פעיל, נורית LAN המציינת השחיבור הקווי אל הנתב פעיל (ירוק: 100 מגה-ביט לשנייה, אדום: גיגה-ביט לשנייה) ונורית Power אשר דולקת בכחול כאשר נקודת הגישה מחוברת למתח.
- מתחת לנוריות החיווי ממוקם לחצן המפעיל את מנגנון ה-WPS של נקודת הגישה.
- בצד השמאלי ניתן להבחין במספר חיבורים ומפסקים (מלמעלה למטה): חיבור אנטנה, חיבור רשת, מפסק הקלדה וכיבוי וחיבור מתח.
- בצד העליון של התמונה (החלק האחורי של נקודת הגישה) ניתן להבחין בשני חיבורים נוספים לאנטנות.
רכיבים אלקטרוניים
הרכיב העיקרי עליו מתבססת נקודת הגישה הוא ה-RT3883F של חברת Railink. זהו מעבד תקשורת ייעודי הפועל במהירות של 500 מגה-הרץ ומספק את כל הפונקציונאליות של נקודת הגישה ותומך בשלושה זרמי מידע. נכון למועד סקירה זו, זהו המעבד המתקדם ביותר לתחום התקשורת שיש לחברת Railnk להציע. משמאלו של ה-SoC (ר"ת System on Chip) ניתן למצוא את שני רכיבי הזיכרון של נקודת הגישה: ה-W9725G6JB של חברת Winbond הוא רכיב RAM בנפח 32 מגה-בייט ומתחת למדבקה הלבנה נמצא רכיב ה-ROM מדגם LV32029 של חברת Macronix. זהו רכיב בנפח 4 מגה-בייט המכיל את הקושחה של נקודת הגישה. מתחת ל-SoC ניתן למצוא את רכיב ה-RTL8211CL של חברת Realtek. זהו Switch התומך במהירויות של 1 גיגה-ביט לשנייה. למעלה משמאל ניתן לראות את רכיבי ה-RF של נקודת הגישה המכוסים בכלוב ממתכת. אחד מהכיסויים הוסר על-מנת שיהיה ניתן להבחין בגודלם המזערי. כדאי לשים לב שהאנטנות מתחברות ללוח באופן ישיר.
קרינה/קרינה/קרינה..
למה אני צריך את זה?
אני מכניס מכשיר שמתחבר לי למודם לחשמל
ומפיק לכל הבית אינטרנט, ללא כל הגבלה בתדר, ויותר מכך גם ללא צורך בקרינה מיותרת.
קרינה בתחום התדרים הזה לא מזיקה לבריאות
קודם כל, אם נדמיין לשניה שכל קרינה, ולא חשוב באיזה תחום תדרים, משפיעה על הבריאות שלך, אז קרינה אלקטרומגנטית שנפלטת מקווי החשמל בבית שלך או מקווי המתח הגבוה מעל הבית שלך שנמדדת בקילו-וואטים ומגה-וואטים הייתה צריכה להדאיג אותך הרבה יותר מהמילי-וואטים שפולטים מכשירי שידור שונים בסביבתך (נכון לנתבים ולטלפונים סלולריים, ולשלט של האוטו שלך)
אבל, כפי שנאמר בכותרת, הקרינה הזו לא מזיקה לבריאות שלך. קרינה של מכשירי שידור למיניהם נמצאת בטווח הקרינה המחממת, שבמקרה הכי גרוע תגרום לרטט ברמה האטומית מה שיגביר את הטמפרטורה של מה שבא איתה במגע. בגלל זה אגב האוכל שלך יוצא חם מהמיקרוגל.
קרינה אשר כן מסוכנת לבריאות שלך היא קרינה מייננת, כזו שהוכח מעבר לצל של ספק שגורמת לסרטן אפילו במינוני חשיפה נמוכים. עכשיו אני אגלה לך סוד, אתה מוקף בקרינה כזו בכל שעות היום, יש מקור שידור של קרינה מייננת שמסרטן מיליוני בני אדם אבל עדיין אין שום מחאה ציבורית לעצור את התופעה. פשוט מזעזע!
מנחש על מה אני מדבר?
בוא נגיד ככה, הכל טוב ויפה שאתה מנסה לצמצם את השימוש במכשירים אלחוטיים, אינטרנט על גבי החשמל הוא פתרון נהדר, ובכללי אני אוהב יותר תקשורת קווית על תקשורת אלחוטית, אבל מר מתוק יקירי, אם אתה באמת דואג לבריאות שלך, אני ממליץ שלא תצא מהבית בלי למרוח קרם הגנה בעל מקדם גבוה. או לפחות אל תצא למסע צלב נגד מכשירים אלחוטיים לפני שאתה עושה את זה, אתה חייב להודות שלהתלונן על מוצרים שאין כל הוכחה שהם מזיקים לך כשאתה מתעלם מזה שללא ספק מזיק לך נשמע קצת צבוע, לא?
באמזון ב100$
אלא אם אני מפספס משהו:
http://www.amazon.com/TRENDnet-Wireless-Access-Point-TEW-690AP/dp/B004GOKZ1A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1310493178&sr=8-1
ל1 הדפוק
אם כבר הטכנולוגיה שמעבירה את הרשת דרך החשמל היא זו שמזיקה לבריאות. קרא קצת מאמרים, בור.
ל-4
למה ככה? קשה היה לך לרשום משהו קצת יותר נחמד? כל מי שלא חולק את דעתך הוא דפוק? כל מי שחושש קצת ממשהו הוא בור? לצאת עליך גם בקללות אם אני לא מסכים איתך? כי אין שום סכנה בריאותית ברשת על תשתית החשמל, בדיוק כמו שאין סכנה בריאותית מרשת אלחוטית סטנדרטית… אז זה השלב שאני מתחיל להיות גס איתך?
אני מעדיף מאה אנשים שלא מבינים בנושא מסויים מאשר אחד כמוך.
מר מתוק
אני אשמח אם במקום לקלל מישהו יוכל להסביר למה אין קרינה, כשיש מאמרים שמסבירים שאין, אך אנשים בכל זאת סובלים מבעיות זיכרון.
ומה בדיוק התכוון מספר 2 כשציין שיש קרינה אלקטרומגנטית שנפלטת מקווי החשמל בבית שלך או מקווי המתח הגבוה מעל הבית שלך שנמדדת בקילו-וואטים ומגה-וואטים ??
תודה גם ל5, קצת דרך ארץ זה אחלה דבר להתקל בו 🙂
אני ארחיב קצת על הנושא
התגובה הקודמת לקחה בחשבון ידע מוקדם, נתחיל מההתחלה הפעם.
כל מוליך חשמלי שזורם בו זרם חשמלי פולט קרינה מסביבו בעוצמה שגוברת ככל שהזרם הזורם במוליך גבוה יותר. הקרינה הזו היא קרינה אלקטרומגנטית. החלק המגניב בכל הסיפור הזה, שהוא עובד גם הפוך. מוליך חשמלי שנחשף לקרינה אלקטרומגנטית מייצר בתוכו זרם חשמלי.
זה אותו עיקרון שעובד בכל מכשיר שידור, האנטנה שלך היא פשוט מוליך חשמלי שזורם בו זרם, זה גורם לפליטה של קרינה אלקטרומגנטית, ואיפה שהוא יש מוליך שכאשר הוא נחשף לקרינה המשודרת (אם זה מטלפון סלולרי, מנתב אלחוטי, מטלפון אלחוטי, משלט של החניה שלך) נוצר בו זרם. על ידי שינויים קלים בזרם (בעוצמתו או התדירות שלו) אתה יכול לקודד עליו מידע (את הקול שלך אם זה טלפון, קבצי מחשב אם זה על הרשת, וכולי)
אנחנו מוקפים בקרינה אלקטרומגנטית מכל הכיוונים, גם ממכשירים שהייעוד שלהם לא לשדר כלום, אבל מעצם זה שזרם חשמלי זורם להם בכבלים הם פולטים קרינה. ההבדל בין "קרינות" של מכשירים שונים הוא בתדר בעיקר. טלפונים סלולריים משדרים ב850/900 מגה הרץ, הדור הסלולרי החדש מדבר כבר ב 1800-2100 מגה הרץ, טלפונים אלחוטיים מסוג DECT ונתבים סלולריים מדברים ביניהם בתדר 2400 מגה הרץ, הכבלים שעוברים לך בקירות בבית פולטים קרינה של 50 הרץ (בארה"ב 60 הרץ) ואנטנת השידור של גלגל"צ פולטת קרינה בתדר 99.8 מגה הרץ (בדרום), ואתה שוחה בקרינה בכל מקום שאתה נמצא בו.
העוצמות לעומת זאת משתנות פלאים. מכשירי שידור מסתפקים במילי וואטים זעומים כדי להעביר את המידע שלהם, אבל כדי להדליק לך את כל השכונה אתה צריך כבלי מתח גבוה של כמה מגה וואטים, עוצמת הקרינה שנפלטת מהם חזקה פי אלפים ומיליוני מעוצת הקרינה שנפלטת ממכשירי השידור.
אבל אני לא דואג, וכבר הבנת את זה מההודעה הקודמת שלי 🙂 הסיבה שאני לא דואג, היא שמה שמשותף לכל סוגי הקרינה המצויינים למעלה הוא שמדובר בקרינה בלתי מייננת, שכפי שתארתי בהודעה 2, לא מזיקה לבריאות. נעשו מאות מחקרים בנושא, ובעוד שאין צל של ספק שקרינה מייננת מזיקה לתאים חיים, קרינה בלתי מייננת נותרה חפה מפשע. כעת מחקרים מנסים להוכיח את הקשר בין קרינה בלתי מייננת, ותופעת הלוואי שלה, חימום קל שהיא יוצרת בחומר שאיתו היא באה במגע, לבעיות התפתחותיות של מערכת העצבים (במיוחד אצל ילדים קטנים). עד היום אין שום ביסוס לטענה שהחימום השולי שנגרם מטלפונים או נתבים גורם לנזק, מדובר בעוצמה נמוכה, ההבדל בטמפרטורה בין בית ממוזג ליציאה לשמש הקופחת של יולי יותר משמעותי בהרבה מאם אתה מדבר בטלפון או לא. כמובן שאם תדחוף את הראש למיקרוגל, שבעצם "משדר" בתדר זהה לזה של הנתב שלך, אבל בעוצמה חזקה ממנו פי כמה אלפים, אתה לא תשרוד לספר על החוייה לחבריך.
אני לא מרצה, אני סתם חפרן משועמם, אני מקווה שלא סיבכתי הכל יותר מדי, אם יש לך שאלות אני אשמח לנסות לעזור. אם הנושא מעניין אותך, והיית רוצה לחקור יותר, הערכים בוויקיפדיה על "קרינה אלקטרומגנטית" "קרינה מייננת" ו "קרינה בלתי מייננת" הם מאוד מעניינים.
תודה ל2 על התגובה הרחבה.
יש לי בהחלט כמה שאלות, ואשמח לשאול אותך..
אם אפשר לשוחח נאמר באופן נוח יותר, כמו לדוגמא הצ'אט של סקייפ..
השם משתמש שלי הוא JONGER דבר איתי שם.