טמפרטורות וזמן סוללה
כל מחשב המגיע למעבדת הבדיקה של HWzone עובר סדרת בדיקות מאמץ, איכות וטמפרטורה. ראוי לציין כי בעת בדיקת הטמפרטורות במנוחה ותחת מאמץ, הטמפרטורה בחדר עמדה על כ-24 מעלות צלזיוס, בתקופת הקיץ החמה בארץ כאשר מיזוג האוויר פועל. כמו כן, כל הבדיקות בביקורת בוצעו 3 פעמים והתוצאות לפניכם מייצגות את ממוצע שלושת הבדיקות. את הבדיקות ביצענו באמצעות התוכנה HWMonitor המודדת את טמפרטורות רכיבי הליבה במחשב. בדיקת הטמפרטורות במנוחה התבצעה כחצי שעה מרגע הפעלת המחשב, כאשר ברקע פתוח דפדפן מסוג Google Chrome עם שלוש לשוניות שרצות ברקע. בדיקת המאמץ בוצעה באמצעות הפעלת התוכנה OCCT למשך חצי שעה.
הגרפים מדברים בעד עצמם – בהחלט ניתן לראות כי למרות מיטב הטכנולוגיה החומרתית הנמצאת ב- Portege R830, הטמפרטורות גבוהות באופן יחסי, וגם התחושה שניתנת כשמחזיקים את המחשב על הרגליים מרגישה בהתאם לגרפים שאתם רואים לפניכם, צדו התחתון של המחשב רותח(!) בצורה יוצאת דופן, מה שיכול אולי להוות פתרון נחמד ויצירתי לימי החורף הקרירים בארץ אך ביימי הקיץ הדבר גורם לאי נוחות ולהזעה מוגברת באיזור הברכיים – דבר כנראה נובע ממערכת פיזור חום לא יעילה במיוחד, אשר גורמת לכל החום להתרכז בתחתית המחשב, בעוד צידי המחשב ומשטח ההקלדה נשארים קרירים באופן יחסי.
למרות כל זאת – את בעיית החום בין המחשב לבין הברכיים ניתן לפתור בקלות באמצעות יצירת בידוד בין המחשב לברכיים עם ספר או תיק כלשהו. חשוב לציין שבעת עבודה מאומצת עם המחשב, אכן שמענו את המאווררים פועלים, אך לא בעוצמה גבוהה במיוחד וכמעט ולא הרגשנו בכך, אך ההרגשה שניתנת היא שחם ל-Portege R830, חם לו מאוד.
זמן סוללה
ה-Toshiba Portege R830 מגיע כאמור עם סוללה בת 6 תאים, אותה העמדנו לקרב ישיר אל מול התוכנה MobileMark 2007 מבית BAPCo, הכוללת את כל הטלאים העדכניים. התוכנה הורצה תחת תרחיש הפרודוקטיביות שלה שמנסה לדמות הפעלה יום-יומית של המחשב תחת מודל עסקי ובודקת כמה תחומים כמו עבודה משרדית, כתיבת ושליחת מסמכים, יצירת וידאו ובניית מודלים תלת-מימדיים. את המודלים הללו התוכנה מריצה שוב ושוב עד שהסוללה מתרוקנת לחלוטין. בתרחיש זה, ה-Toshiba Portege R830 השיג תוצאה מעולה של 9 שעות ו-41 דקות ובהחלט עומד בהצהרות היצרן ומעבר לכך.
מבחני עיבוד ותצוגה
את מסלול הבדיקה שלנו התחלנו עם התוכנה SYSmark 2007 Preview של BAPCo. כמו במקרה של MobileMark מדובר בתוכנה שכבר זכתה מזמן, גם בגרסאותיה השונות, להיחשב כתקן בתעשייה בעיקר בגלל ההשתתפות של חברות חומרה מרכזיות רבות בבדיקות וביצירת התרחישים, השתמשנו בתוכנית ההגדרה של BACPo כדי לקבוע את הבחירות השונות במחשב לצורך הבדיקה, ובחרנו באפשרות שתניב תוצאות יציבות. הבדיקה הורצה 3 פעמים, והתוצאה הסופית משקללת את ממוצע הבדיקות הללו. כבר בבדיקה הזאת, הבדיקה הראשונית שבחרנו לבצע לפי מודל הבדיקה המסורתי של HWzone נדהמנו לגלות שנפל בחלקנו מחשב אדיר ביצועים, 241 נקודות מכניסות אותו למקום הראשון בטבלה זו, אך תמיד צריך לזכור כי זהו מחשב עסקי בעל מחיר גבוהה יותר מרוב המחשבים הנוספים הנמצאים בטבלה זו ולכן יש להתייחס לתוצאה בהתאם.
הבדיקה השנייה בסבב הבדיקות שלנו הייתה כמו תמיד, PCMark Vantage מבית Futuremark. אשר מבצעת סדרת בדיקות למחשב לפי מודלים הבנויים על שימושים שונים, וכמותה הפכה לתוכנת חובה בעת בדיקת מחשבים. בבדיקה זו קיבל ה-Toshiba Portege R830 תוצאה ממוצעת של 6285 נקודות, המכניסה אותו למקום השלישי והמכובד בטבלה, אשר נמצא מקום אחד מעל אחיו הקטן, ה-R700.
יש 835 יותר חדש ויותר זול
Toshiba Portege R835-P50X
pcmag.com/article2/0,2817,2383651,00.asp
וב 890$ בלבד בארה"ב, פשוט מחיר מופקע בארץ.
שני דברים
– אין לו כונן בלו ריי
– אין לו מסך FHD
שתי תכונות שיחסית למחיר שלו היו צריכות להיות כלולות .
אני מוכן לאכול את הכובע של דפני ליף
אם תמצא מחשב אולטרה-נייד בטווח מחיר הזה (פחות מ 900$) עם כונן בלו-ריי ומסך FHD
שאני עדיין לא מבין כמה בכלל זקוקים לשניהם בעידן של קישוריות מהירה ובמסך כזה קטן, אני מניח שבחיבור למסך FHD חיצוני הוא כן יכול להציג FHD.
ל 1 אתה טועה ומטעה
בארה"ב יש דגמים מקבילים או שונים שמשוקיים תחת מספרי דגם שונים ולא בהכרך יורתר חדשים או מתקדמים למרות המספר הגובה כך למשל r705 הוא מחשב נחות מה R700 בנוסף במפרט של 890 דולר אין כונן SSD!! ואין מעבד I7 אלה מעבד I3!!!!
מדוע איש עסקים ייקנה בישראל??
הרי הוא טס בתכיפות לח"ל,ומן הסתם מחירי הדגם הספציפי הזה בחו"ל ,זול משמעותית מאשר בישראל..
אז אני ממש לא מבין את התימחור האי אנושי הזה..
ירידה ברמה
האתר הזה תמיד התייחסתי אליו כאל אתר רציני
אך בזמן האחרון הוא מתחיל להיות חובבני.
בתור טכנאי ניידים יש בבעלותי רק ניידים של LENONO-IBM : T42 T61 X220 רק החברה הזאת נותנת איכות ואמינות. תפסיקו להראות מחשבים סוג ג' הגיע הזמן להראות מתחרים אמיתיים בשוק ולא WANNABE