Smart Response (SSD Caching)
תכונה משמעותית נוספת בערכת שבבים החדשה הוא ה-Smart Response של אינטל. תכונה זו מביאה עימה בשורה נוספת בצורת שילוב היברידי אך כאן מדובר באחסון המשלב כונן SSD עם כונן מכאני. צורת הפעולה כאן מזכירה מאוד את הכונן ה-Seagate Momentus XT: שימוש בזיכרון מהיר בכדי לגשת לקבצים אליהם הכונן המכני ניגש בתכיפות, ועידכון הקבצים הללו באופן שוטף. חשוב להבין כי גם אם אנו מתקינים מערכת הפעלה או תוכנה מסויימת על גבי כונן ה-SSD, לא כל בלוקי המידע יעברו דרך כונן ה-SSD. ה-Smart Response מאפיין את בלוקי המידע ומנתב את הקבצים הקריטיים אל כונן ה-SSD על מנת שהזמן הגישה אליהם ומהירות העבודה עימם יתקצר.
על מנת שנוכל להשתמש ב-Smart Response עלינו להגדיר בביוס את מערך האחסון של ערכת השבבים בתור RAID ולכן עלינו להתקין מחדש את מערכת ההפעלה (לא ניתן להשתמש בטריק של מעבר מ-IDE ל-AHCI דרך שינוי ה-Registry). עד לשלב התקנת מערכת ההפעלה לא תצטרכו אפילו לחבר את כונן ה-SSD מכיוון שאינטל הכינה מבעוד מועד את ה-Smart Response להתקנה והסרה מהירה של כוננים. לאחר התקנת הכונן יש להתקין את מנהלי ההתקנים של אינטל מאתר הבית של החברה.
כאשר נריץ את ה-RST (ר"ת Rapid Storage Technology) נוכל למצוא את האפשרות Smart Responce עם אפשרויות בחירה לכמות הנפח אותו נרצה להגדיר למטרה זו (עד 64 גיגה-בייט). אם לא ננצל את מלוא נפח כונן ה-SSD, נוכל להשתמש בשאר המקום כמחיצה נפרדת. כעת, נאלץ לבחור אחד מבין שני מצבי הפעלה, אותם ניתן לשנות גם לאחר הבחירה:
- Enhanced Mode: במצב זה הכתיבה והקריאה יתבצעו בין שני הכוננים אך רוחב הפס יוגבל על ביצועי הכונן המכאני.
- Maximum Mode: מלוא המידע יעבור ראשית דרך כונן ה-SSD המשמש כזיכרון מטמון ומשם יעבור לכונן המכאני. במצב זה קיימת סכנה ממשית למידע שלכם במקרה של נפילת חשמל.
Link Power Management
תכונה נוספת עליה נרחיב בביקורת זו אינה ייחודית לערכת השבבים החדשה ובעצם הוצגה יחד עם מנהלי ההתקנים של ה-RST החל מגרסה 7.5, בה הייתה כבוייה כברירת מחדל. כל לוחות האם אשר עושים שימוש בערכות השבבים של אינטל לאחסון תומכים בתכונה זו, והסיבה שבחרנו להתמקד בה היא עקב הביקורת שמשתמשי SSD מפנים כלפי אינטל היות ולא ניתן לכבות אותה (למעט דרך שינויים מתמקדים ב-Registry). הסיבה מאחורי הביקורת נעוצה בבעיות התפעול שרבים שמעו עליהם בדור החדש של כונני ה-SSD. למרות שעד היום נהוג היה לחשוב שעיקר האשמה מוטלת על היצרניות (בעיקר במקרה של Crucial), האשמה היא כולה של אינטל שהפעילה את ה-LPM כפתרון לצריכת החשמל המוגברת של הכוננים המכאניים. לא רק שפתרון זה לא מראה תוצאות מרשימות במבחן צריכת החשמל, כאשר תכונה זו מופעלת היא מגבילה את ביצועי כונני ה-SSD וגורמת לתקיעות של כחצי דקה בזמן מנוחה במערכת ההפעלה. על מנת שתוכלו להתרשם בעצמם מהבדלי הביצועים ערכנו את המבחנים כאשר תכונה זו כבויה ומופעלת. כמו כן, למרות שמדובר בשינוי מעט אגרסיבי של ערכים ב-Registry, ניתן לבטל את תכונה זו בעזרת הקישור הבא.
הערה: בעלי האתר וצוות HWzone לא ישאו באחריות כלשהי לנזק שייעשה כתוצאה משימוש במידע המופיע במדריך זה.
ביקורת מעולה 🙂
סחטיין על הביקורת יונתן!
"795 שקלים" ללוח של אסרוק? היכן? בארץ לא מצאתי בפחות מ 967 ש"ח
כנראה המחיר חושב ע"פ המחיר בחו"ל
הגרפים בכרום
איך ייתכן שאתר שמתמחה במחשוב וכל מה שקשור לזה מציג גרפים שלא עובדים כמו שצריך בכרום?
בבקשה תקנו את הבעיה, כי נמאס לי לחכות שעה שהאקספלורר העגלה הזה יעלה את האתר
ל-3, האסרוק כמו שרשמת
795 היה בדף של הג'יגהבייט
ל4, אצלי הכל בסדר גמור.
משתמש גם כן בכרום.
תודה למפרגנים אגב 🙂
מצטרף ל-4
אצלי לא עובד בפיירפוקס
לתגובה מספר 4
הגרף הוא בתמונה.. JPG. או שהמחשב שלך איטי או שהאינטרנט איטי.. בכל אופן – אצלי זה עלה בן רגע.