סיכום
לאחר שהתעסקנו לא מעט עם הלוחות אם הללו לא גילינו איזושהיא פירצת דרך כבירה שלא הייתה קיימת כבר בערכות השבבים P67 וה-H67, אמנם כבר די היה ניתן לנבא זאת מלכתחילה אך לאותם המשתמשים אשר בחרו לקפוץ על ערכות השבבים הראשוניות אין על מה להתאכזב כמעט כאשר בוחנים את האופציה של מעבר לערכת השבבים Z68.
אז למה כמעט בעצם? התכונה היחידה שבהחלט הצליחה להרשים אותנו הייתה ה-Smart Response של אינטל, לאלו מאיתנו אשר לא התעסקו כבר עם כונני SSD צפוי התרשמות מאוד גדולה למהירויות העברה וזמני טעינת תוכנות, אינטל בהחלט להפתיע אותנו עם התוצאות של המבחנים הללו במיוחד לאור העובדה שהימרנו על כך שהטכנולוגיה הזו לא באמת תצליח לתרום להרגלי המהירות שלנו עם המערכת הפעלה ותוכנות בכללי. עם זאת יש כאן שאלה גדולה של כדאיות, את הביצועים של התכונה הזו בסופו של דבר בדקנו עם מחיצה של 64גיגה-בייט מכונן ה-SSD אשר בו השתמשנו ומדובר פה על מחיצה מאוד יקרה בסופו של דבר לכן שילוב של מערך כונן מכאני עם כונן SSD עלול להיות מאוד לא משתלם כספית ויכול להיות עדיף להשקיע על כונן SSD רק למערכת ההפעלה ואת יתר האחסון לשמור על כונן מכאני אולם בנוסף לשחרור הטכנולוגיה הזו לקהל הרחב אינטל עומדת להוציא לאור כונני SSD מתוצרת SLC (ר"ת Single Level Cell) עם נפח צנוע יחסית (נעים באיזור ה20-40גיגה-בייט) כאשר במידה יתומחרו כהלכה זה עשוי להפוך את המערך הזה למשתלם כספית גם כן לכן לא נותר אלא לחכות קצת לבשלות הטכנולוגיה. את האכזבה שגילינו מהתוצאות של צריכת החשמל עם הטכנולוגיה של Virtu נתלה בכך שכיום הכרטיסי מסך החיצוניים הגיעו למצב שהן לא בזבזניות על יתר המידה ב-Idle לכן מאוד קשה לחברת LucidLogix להציג בשורה שתשנה את חשבון החשמל שלנו בסוף החודש, כמו כן רצוי לזכור שאת ההשוואה עשינו לכרטיס המסך GTX 480 שנחשב לאחד הכרטיסים היותר בזבזניים מבחינת צריכת חשמל בשנים האחרונות.
בשורה התחתונה, מאוד התרשמנו מלוח האם של ASRock אשר הצליח לתת לנו את ההרגשה בהחלט יש תמורה בעד האגרה. הבאנדל עשיר ברכיבים וגם הלוח עצמו הצליח לספק את העין הבוחנת שלנו עם כמות החיבורים המשמעותית שיכולה לתת קרב לא פשוט גם ללוחות אם יקרים יותר. לוח האם של גיגה-בייט כבר מספר סיפור אחר: מעט התאכזבנו מהבאנדל שהיה דל ברכיבים קריטים כגון שני כבלי SATA 6Gb/s בלבד וללא כבלי SATA 3Gb/s. כמו כן, לא היינו מתנגדים לאיכות בנייה משופרת במיוחד כאשר שמנו לב לגוף הקירור של מייצבי המתח שככל הנראה הורכבו בצורה פזיזה. אם כיום אתם עומדים בפני רכישת מחשב חדש, אין לכם מה להתרגש מערכת השבבים החדשה, ה-Z68. גם לאחר השקתה, לוחות אם זולים יותר, המכילים את ערכות השבבים הישנות, מהווים אופציה לגיטימית לחלוטין, במיוחד לאור מחירי ההשקה הגבוהים של הלוחות החדשים.
ביקורת מעולה 🙂
סחטיין על הביקורת יונתן!
"795 שקלים" ללוח של אסרוק? היכן? בארץ לא מצאתי בפחות מ 967 ש"ח
כנראה המחיר חושב ע"פ המחיר בחו"ל
הגרפים בכרום
איך ייתכן שאתר שמתמחה במחשוב וכל מה שקשור לזה מציג גרפים שלא עובדים כמו שצריך בכרום?
בבקשה תקנו את הבעיה, כי נמאס לי לחכות שעה שהאקספלורר העגלה הזה יעלה את האתר
ל-3, האסרוק כמו שרשמת
795 היה בדף של הג'יגהבייט
ל4, אצלי הכל בסדר גמור.
משתמש גם כן בכרום.
תודה למפרגנים אגב 🙂
מצטרף ל-4
אצלי לא עובד בפיירפוקס
לתגובה מספר 4
הגרף הוא בתמונה.. JPG. או שהמחשב שלך איטי או שהאינטרנט איטי.. בכל אופן – אצלי זה עלה בן רגע.