ניתוח מבחני ביצועים והמהרה
כאשר ביצענו המהרה למעבד בשלושת הלוחות ייעדנו את המערכות להגיע לאוברקלוק אשר נחשב לקליל יחסית לדור הנוכחי של אינטל. תחילה, הגדרנו את המתח של המעבד ל-1.42 וולט ומשם העלנו את המכפלה ל-46. לאחר מכן, הורדנו את מתח הזיכרון מ-1.65 וולט ו-1.58 וולט עקב ההמלצה של אינטל של אינטל לא לעבור מתח זה מפני שזה עלול להעמיס על בקר הזיכרון הנמצא במעבד ולקצר את חייו. לאחר זיהוי פרופיל ה-XMP על-ידי הביוס הורדנו את התזמונים ל-9-9-9-24 על מנת לוודא שהם יתפקדו כהלכה עם מתח עבודה נמוך מהמומלץ. תוצאות האוברקלוק הצליחו להרשים אותנו בכל מבחני הביצועים למעט המשחקים עקב העובדה שברזולוציה שבהן בחנו את המשחקים עיקר העומס תלוי בכרטיס המסך ולא במעבד עצמו. לאחר מכן, ניגשנו למלאכת ההמהרה של כרטיס המסך המובנה.
על מנת לבחון את החופש בהמהרה ביצענו אותה דרך התוכנה Extreme Tuning Utility של אינטל, המשמשת לניטור והמהרה במערכת ההפעלה. אולם ברגע שהתחלנו להשתמש בתוכנה התאכזבנו קשות. כל שינוי הגדרה בתוכנה מחייב את אתחול המחשב ולא ניתן לבצע המהרה "על המקום". המהרת כרטיס המסך המובנה דומה מאוד להמהרת המעבד מכיוון שגם כאן מדובר בשינוי מכפלה ביחס לתדר הבסיס. בסופו של תהליך הגענו להמהרה יציבה במכפלה העומדת על 32 לעומת 27 בהגדרות המפעל. כפי שניתן לצפות מראש, המהרת כרטיס המסך המובנה אינה מדהימה בביצועיה ומתורגמת לתוספת ביצועים די מינורית בכל הנוגע למשחקים. אם חשבתם לרגע שהמהרת כרטיס המסך המובנה היא מה שתהפוך את המערכת הזולה שלכם לחיית משחקים – הרשו לנו לנפץ לכם את הבועה.
במבחני האחסון התרשמנו מאוד מהתוצאות שקיבלנו מטכנולוגיית ה-Smart Response. ניתן לראות בבירור שביצועי ה-IOPS (ר"ת Input/Output Operations Per Second) בכונן הקשיח קיבלו תוספת מאוד משמעותית בקריאה וגם בכתיבה לאחר שהפעלנו את ה-Smart Response במצב מקסימום. אולם, ביצועי הקריאה היו מעט מוגבלים עקב כך שהטכנולוגיה מוגבלת על-ידי מהירות התגובה של הכונן המאכני ולכן בכל זאת קיים צוואר בקבוק. ה-LPM, כפי שכבר ציינו בתחילת הביקורת, הגבילה את ביצועי כונן ה-SSD וניתן לראות זאת בבירור בגרפים. מהירויות הכתיבה והקריאה הושפעו לרעה כתוצאה מניהול החשמל הכושל של תכונה זו.
על מנת לבדוק האם צריכת החשמל הושפעה מטכנולוגיית ה-Virtu השתמשנו במולטימטר שברשותנו וקיבלנו תוצאות מעט מפתיעות. צריכת החשמל של המערכת כאשר השתמשנו בכרטיס המסך המובנה בעת מנוחה עמדה על 90 וואט. כאשר חיברנו את כרטיס המסך החיצוני והפעלנו את טכנולוגיית ה-Virtu המדידה נותרה בעינה: 90 וואט. כאשר ביטלנו את האפשרות צריכת החשמל הגיעה ל-120 וואט. בעזרת חשבון פשוט ניתן להגיע למסקנה שהטכנולוגיה הצליחה לחסוך 30 וואט סך הכל, כאשר המערכת במנוחה. אומנם לא מדובר בסכום שישפיע בצורה כלשהי על חשבון החשמל שלכם, אולם מדובר בטכנולוגיה שהוכיחה את עצמה ועשויה להשתפר ולהפוך ליעילה יותר בעתיד.
כאשר ננסה להשוות את הביצועים בין הלוחות נגיע לאותה המסקנה אליה הגענו כבר בעבר: ללוחות האם אין השפעה ישירה וחד משמעית על ביצועי המערכת. לכן, במעמד הקנייה אין צורך להקדיש מחשבה בנוגע לתוספת הביצועים שיעניק לוח אם כזה או אחר, ואפשר להתמקד באלמנטים חשובים יותר כגון תמיכה בטכנולוגיות ואיכות וכמות החיבורים הזמינים.
ביקורת מעולה 🙂
סחטיין על הביקורת יונתן!
"795 שקלים" ללוח של אסרוק? היכן? בארץ לא מצאתי בפחות מ 967 ש"ח
כנראה המחיר חושב ע"פ המחיר בחו"ל
הגרפים בכרום
איך ייתכן שאתר שמתמחה במחשוב וכל מה שקשור לזה מציג גרפים שלא עובדים כמו שצריך בכרום?
בבקשה תקנו את הבעיה, כי נמאס לי לחכות שעה שהאקספלורר העגלה הזה יעלה את האתר
ל-3, האסרוק כמו שרשמת
795 היה בדף של הג'יגהבייט
ל4, אצלי הכל בסדר גמור.
משתמש גם כן בכרום.
תודה למפרגנים אגב 🙂
מצטרף ל-4
אצלי לא עובד בפיירפוקס
לתגובה מספר 4
הגרף הוא בתמונה.. JPG. או שהמחשב שלך איטי או שהאינטרנט איטי.. בכל אופן – אצלי זה עלה בן רגע.