הקדמה
בתחילת השנה השיקה אינטל את סדרת מעבדי הסנדי ברידג' בקול תרועה וכמובן לא נוכל שלא להזכיר את התשבוחות הרבות לצוות הישראלי אשר תרם רבות למאמצי הפיתוח. יחד עם השקת סדרת המעבדים החדשה, אינטל השיקה גם שתי ערכות שבבים חדשות: P67 ו-H67. כאשר ערכות השבבים הוצגו לראשונה מיהרה אינטל להגדיר אותם בצורה ברורה: מצד אחד, קהל המיינסטרים קיבל את ה-H67 שנועד לתת מענה המתומחר בצורה סבירה עם יכולת עיבוד גרפי מובנת ומנגד עמד ה-P67 בתור מפלצת ביצועים המאפשרת לבצע המהרה בפשטות חסרת תקדים. כל זה הופך את מלאכת זיהוי היעד של ה-Z68 לפשוטה – מדובר בערכת השבבים היחידה שמסוגלת לשלב את היתרונות של שתי ערכות השבבים הנ"ל מבלי להתפשר על אלמנטים מסויימים. הסירו דאגה מליבכם – הלקוחות לא יידרשו להגדיל את התקציב על מנת להצטייד בלוח מהסדרה החדשה שכן היצרניות מציעות פתרונות לכל פלחי השוק, אך כמובן לא מתחייבות שכל הפיצ'רים ישולבו במלואם בכל רמת תמחור.
יחד עם זאת, למה דווקא עכשיו? האם היה הכרחי לאלץ את הלקוח ששילם ממיטב כספו על אחת מערכות השבבים החדשות רק כדי שיגלה שכיון ניתן לשלב את שתי היתרונות ללא לבטים? אינטל ניסתה לתרץ את המהלך באמצעות שילוב תכונות חדשות שלא היוקיימות בערכות השבבים הקודמות, ה-P67 וה-H67 בכדי לתת לערכת השבבים החדשה ערך מוסף. האם מדובר בשדרוג הכרחי? בשביל זה אנחנו כאן.
LucidLogix Virtu
טכנולוגיית ה-LucidLogix Virtu קיימת במרבית לוחות האם המכילים את ערכת השבבים Z68 ומציגה למשתמש אפשרות לשלב שני כרטיסי מסך כאשר אחד מהם הינו הכרטיס המובנה במעבד והשני הוא כרטיס המסך החיצוני. בעת מנוחה, הכרטיס הגרפי על גבי המעבד ייקח פיקוד ובזמן שהעומס הגרפי גדל, המקל יעבור לכרטיס המסך החיצוני. כרטיסי מסך חיצוניים, במיוחד כאלו לשוק הגבוה, ידועים בתור זוללי הספק גדולים במיוחד. הטכנולוגיה החדשה תאפשר לנו להנות גם מכרטיס מסך אימתני ובמקביל להקטין את חשבון החשמל בסוף החודש, ללא ירידה בביצועים ברגע האמת. NVIDIA כבר זכתה להראות טכנולוגיה בשם Optimus GPU אשר הביאה את הבשורה לשוק הניידים אך טרם השיקה פתרון דומה לשוק המחשבים הנייחים. לכן, לחברה הישראלית LucidLogix יש הרבה במה להתגאות כאשר הם משלבים את טכנולוגיה זו עם לוחות האם של אינטל מבלי להגביל את השימוש בה לכרטיסי מסך מסויימים.
המערך די פשוט להבנה: על מנת להשיג מעבר חלק בין כרטיסי המסך, ה-Virtu מיישם תוכנה לזיהוי עומסים גרפיים ומקורם. בזמן שה-Vitru מכוון את העיבוד לכרטיס המסך המובנה ומתקבל זיהוי לעומס גרפי גבוה, התוכנה תעקוף את הכרטיס המובנה ותאפשר לכרטיס המסך החיצוני לעבד את התמונה ולחזירו לכרטיס המסך המובנה אשר יוציא את המידע דרך לוח האם. על פניו, מצב זה עלול ליצור צוואר בקבוק תוכנתי, אולם חברת LucidLogix הצליחה לצמצם אותו לרמה לא משמעותית כפי שתוכלו להווכח בעצמכם במבחני הביצועים שלנו. ראוי לציין כבר בשלב זה של הביקורת שכל מבחני הביצועים בוצעו כאשר ה-Virtu פעל ברקע.
ביקורת מעולה 🙂
סחטיין על הביקורת יונתן!
"795 שקלים" ללוח של אסרוק? היכן? בארץ לא מצאתי בפחות מ 967 ש"ח
כנראה המחיר חושב ע"פ המחיר בחו"ל
הגרפים בכרום
איך ייתכן שאתר שמתמחה במחשוב וכל מה שקשור לזה מציג גרפים שלא עובדים כמו שצריך בכרום?
בבקשה תקנו את הבעיה, כי נמאס לי לחכות שעה שהאקספלורר העגלה הזה יעלה את האתר
ל-3, האסרוק כמו שרשמת
795 היה בדף של הג'יגהבייט
ל4, אצלי הכל בסדר גמור.
משתמש גם כן בכרום.
תודה למפרגנים אגב 🙂
מצטרף ל-4
אצלי לא עובד בפיירפוקס
לתגובה מספר 4
הגרף הוא בתמונה.. JPG. או שהמחשב שלך איטי או שהאינטרנט איטי.. בכל אופן – אצלי זה עלה בן רגע.