מערכת המבחן ומבחני הביצועים
על מנת לבחון את הכוננים גיסנו את מערכת הבאה, כאשר הותקנו כל הדרייברים הנחוצים ומערכת ההפעלה הינה המעודכנת נכון לתאריך פרסום הביקורת.
מערכת המבחן
- מעבד: Core i7 2600K
- לוח אם:DP67BG Intel
- זיכרון: 4GB DDR3 1333
- כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD7750 Passive
- דיסק קשיח: Intel SSD 510 250GB
- ספק כוח: Thermaltake TR2 450W
- מערכת הפעלה: Windows 7 Ultimate 64 Bit Service Pack 1
כונני ה-SSD הנוספים שמשתתפים
- Seagate SSD 600 256GB
- Plextor M5S 256GB
- Corsair Force GS 240GB
- Corsair Neutrox GTX 240GB
- OCZ Vertex 3 240GB
- SanDisk Extreme 240GB
- Intel 520 240GB
- Intel 510 250GB
- Plextor M5 Pro 256GB
מבחני ביצועים
- AS SSD : מבחני הביצועים הסינטטיים שנבנה במיוחד עבור כונני SSD. התוכנה בודקת את המהירויות הרציפות והאקראיות של כונן ה-SSD
- CrystalDiskMark : מבחן ביצועים בולט ביותר עבור כונני SSD, אשר מציע דרך משלו לבדוק את המהירות הרציפה והאקראית של כונני ה-SSD באמצעות גדלים שונים של קבצים.
- : ATTO תוכנת בנצ'מארק עבור כוננים קשיחים וכונני SSD כאחד המבצעת העברת קבצים בגדלים שונים בשביל לבחון את מהירויות הקריאה והכתיבה הרציפות של הכונן.
- PCMark 7: מבחן ביצועים אשר בודק את ביצועי המערכת והכונן בקטגוריות שונות. הציון הסופי מושפע אף הוא מסוג הכונן ומאופן הפעולה שלו.
AS-SSD
מבחן זה פותח במיוחד לכונני SSD, הוא בוחן באופן סינטטי את ביצועי הכונן, בכתיבה וקריאה אקראית ורציפים, ואינו משתמש בזיכרון המטמון של מערכת ההפעלה. בסופו של המבחן הכונן מקבל ציון בהתאם לתוצאות השונות ב-4 המבחנים אותם הוא מריץ.
CrystalDiskMark
מבחן ביצועים המאפשר בדיקה של ביצועי קריאה וכתיבה אקראיים עם מידע דחוס, לא דחוס ואקראי שברובו המוחלט הינו דחוס, התוכנה מבצעת מספר לופים בגודל מידע שנקבע בראש על ידי המשתמש.
ATTO
מבחן הביצועים הוותיק בוחן את ביצועי הקריאה וכתיבה על פני טווח נרחב של קבצים בנפח שונה ובאורך שנקבע מראש, במקרה שלנו השתמשנו בהגדרות ברירת המחדל.
PCMARK 7
מבחן מבית חברת Futuremark שמיועד לבדיקת ביצועי כל רכיבי המחשב. בביקורת זו השתשמתי במבחן שבוחן את כונן האחסון.
הנכווה ב – OCZ נזהר ב….
איזה כוננים כן מומלצים בתמורה למחיר?
היית מעוניין לרכוש כונן SSD ואני מחפש את הכונן שיתן את הביצועים הטובים ביותר לתמורה הכספית.
אילו כוננים אתם ממליצים?
היית שמח לראות 530 של אינטל
לא חדש בנוגע לאמינות
לא יודע למה אבל OCZ עם כל הביצועים שהם מציעים פשוט פחות אמינים, כוננים שחוזרים למעבדות וכאלו שפשוט מתים, די באסה, נתקלתי בזה לא פעם ולא פעמיים… אבל מה לגיימינג תקופתי בעיקר עם העובדה של חמש שנים אחריות זה מדהים – רק קחו אחד ען פחות נפח, יותר משתלמים =
למגיב 2, הכי מומלץ dc 23700
לא מבין איך עדיין יש אנשים שקונים OCZ
כל החוות דעת בחול קוטלות אמינות, אין כונן שלהם בלי 30% פידבקים שליליים בamazon.
כבר עדיף לקנות סדרות אינטל לשרתים (נפח קטן לsystem drive) וזהו. לא ברור למה אנשים כונן SSD 250GB+, הרי לא צריך לאכסן בזה כלום. תוכנות אפשר להתקין בצלחת ועדיין יטוסו אם כונן המערכת ssd.
[…] שהיא כעת חלק מטושיבה. הכונן מכיל את בקר השבבים Barefoot 3 M00 אותו ראינו בכונן ה-Vector 150. שבבי הזיכרון בכונן גם הם מבית טושיבה המיוצרים בתהליך […]