בקר מבית סמסונג, שבבים מבית סמסונג – כונני ה-PM830 יביאו את בשורת ה-SATA III למחשבים הניידים?
שוק כונני ה-SSD ממשיך בזחילתו האיטית אל עבר היום שבו כוננים אלו יוכלו להיחשב מחליפים ראויים לכוננים הקשיחים הישנים והמוכרים, וכעת מצטרפת אל החגיגה חברה חדשה-ישנה: קבלו את כונני ה-PM830 של סמסונג.
סדרת הכוננים החדשה היא הראשונה מבית סמסונג אשר מציעה תמיכה בחיבור ה-SATA 6Gbps, ואף מנצלת אותו לא רע עם מהירות קריאה מירבית של 500MBps ומהירות כתיבה מירבית של 350MBps (אם כי ללא נתוני IOPS קשה להסיק יותר מדי מסקנות על הביצועים שמצפים לנו).
כונני ה-PM830 יכילו בקר מבית סמסונג, ויתבססו על שבבי NAND MLC בנפח 32Gb של החברה, שיוצרו בליטוגרפיה ברמה של 20 ננומטר (בין 29 ל-20 ננומטר) וכוללים תמיכה בממשק ה-Toggle DDR – כל זה אמור לאפשר לסמסונג להציע מחירים תחרותיים לכונניה.
כמו כן, יציעו הכוננים החדשים הצפנת AES של 256 ביט, שתעזור לכם לישון טוב יותר בלילות.
PM830 היא גירסת הכוננים אשר מיועדת ליצרניות השונות, ומיועדת להחליף עד סוף השנה את סדרת הכוננים הקודמת של סמסונג, ה-PM810, אותה ניתן למצוא בגירסה המעודכנת של ניידי ה-MacBook Air וניידים נוספים.
סמסונג היא למעשה השחקנית השניה בשוק, פרט לאינטל, שמסוגלת להציע כוננים המבוססים באופן מלא על "רכיבים מבית". בדור הקודם זה הצליח לא רע, וכונניה של סמסונג זכו להיחשב לאמינים למדי – האם הדור הנוכחי יצליח לשמור על השם הטוב, למרות המעבר לשבבים בליטוגרפיה מתקדמת יותר (בעלי אורך חיים קצר יותר)?
כונני ה-PM830 זמינים ליצרניות כבר עתה בנפחים של 128GB, 256GB ו-512GB, כאשר גירסה המיועדת לצרכנים (שתחליף את סדרת כונני ה-SSD 470) תוכרז בעתיד הקרוב.
עדכון: בסמסונג החליטו לא למרוח את הזמן לשווא, ומציגים את סדרת הכוננים החדשה שתיועד לצרכנים עצמם – SSD 830. צפו לנחיתת הכוננים בחנויות בחודש אוקטובר הקרוב, עם נפחים של בין 64GB ל-512GB ומעטפת אלומיניום מוברש שבהחלט מושכת את העין. מחירים? יוכרזו בזמן אחר.
בניית כוננים הופכת להיות משימה קלה מעין כמוה
במכה אחת נמחק מוניטין בן עשרות שנים של WDC סיגייט ואחרים.
עכשיו כל חברה יכולה להרכיב לוח עם בקר וזיכרונות ולהגיע לשוק עם כונני SSD
1. אתה לא מבין כמה אתה טועה
יצירת כונני פלאש היא משימה מורכבת מעין כמוה.
יש צורך למצוא פיתרונות לאמינות הנמוכה (מאוד) של זכרונות הפלאש (כ 3000 מחזורי כתיבה) , התמודדות חכמה עם מה שנקרא flash management ואינסוף בעיות ביצועים החל מהתמודדות עם write amplification וכלה ב 1001 סיבוכים אחרים.