מערכת הבדיקה ומבחני ביצועים
על מנת לבחון את הכוננים גייסנו את מערכת הבאה, כאשר הותקנו כל הדרייברים הנחוצים ומערכת ההפעלה מעודכנת נכון לתאריך פרסום הביקורת.
על מנת לבחון את הכוננים גייסנו את מערכת הבאה, כאשר הותקנו כל הדרייברים הנחוצים ומערכת ההפעלה מעודכנת נכון לתאריך פרסום הביקורת.
- מעבד: IntelPentium G830 עם קירור אינטל מקורי
- לוח אם: ASRock H77M
- זיכרון: Geil Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz
- כרטיס מסך: מובנה במעבד
- דיסק קשיח: SanDisk Extreme 240GB
- ספק כוח: Nexus Value 430W
- מערכת הפעלה: Windows 7 Ultimate SP1 64Bit
מבחני ביצועים סינטטיים
AS SSD – מבחני הביצועים הסינטטיים שנבנה במיוחד עבור כונני SSD. התוכנה בודקת את המהירויות הרציפות והאקראיות של כונן ה-SSD.
CrystalDiskMark – מבחן ביצועים בולט ביותר עבור כונני SSD, אשר מציע דרך משלו לבדוק את המהירות הרציפה והאקראית של כונני ה-SSD באמצעות גדלים שונים של קבצים.
ATTO – תוכנת בנצ'מארק עבור כוננים קשיחים וכונני SSD כאחד המבצעת העברת קבצים בגדלים שונים בשביל לבחון את מהירויות הקריאה והכתיבה הרציפות של הכונן.
PCMark 7 – מבחן ביצועים אשר בודק את ביצועי המערכת והכונן בקטגוריות שונות. הציון הסופי מושפע אף הוא מסוג הכונן ומאופן הפעולה שלו.
מבחני ביצועים בפועל
מבחן דחיסה WINRAR – זמן כיווץ של תיקיה בתוך הכונן
קצת לפני שמתחילים, על מנת לתת מענה לטווח נרחב של בדיקות, בכל מבחן ביצועים אנחנו נציג רק את התוצאות שנבחרו על ידנו, שכן בחלק מהמקרים התוכנות עצמן מבצעות אותם מבחנים, ולכן אין צורך להציג תוצאות זהות במבחני ביצועים שונים.
מבחני ביצועים
AS SSD
מבחן זה פותח במיוחד לכונני SSD, הוא בוחן באופן סינטטי את ביצועי הכונן, בכתיבה וקריאה אקראית ורציפים, ואינו משתמש בזיכרון המטמון של מערכת ההפעלה. בסופו של המבחן הכונן מקבל ציון בהתאם לתוצאות השונות ב-4 המבחנים אותם הוא מריץ.
CrystalDiskMark
מבחן ביצועים המאפשר בדיקה של ביצועי קריאה וכתיבה אקראיים עם מידע דחוס, לא דחוס ואקראי שברובו המוחלט הינו דחוס, התוכנה מבצעת מספר לופים בגודל מידע שנקבע בראש על ידי המשתמש.
ATTO
מבחן הביצועים הוותיק בוחן את ביצועי הקריאה וכתיבה על פני טווח נרחב של קבצים בנפח שונה ובאורך שנקבע מראש, במקרה שלנו השתמשנו בהגדרות ברירת המחדל.
PCMark 7
התוכנה הידועה של חברת Futuremark התוכנה יוצרת מספר תרחישים שונים שמדמים מצבים בהם רובנו נתקל, התרחישים כוללים כמובן העברת קבצי מידע בגדלים שונים ועוד, שבודקים את ביצועי הכונן כאשר בסופו של דבר מקבלים ציון סופי של שכלול התרחישים השונים.
לא קראתי את הביקורת..
הסתכלתי על הכוננים שהשתתפו בביקורת ואין שם דגמים של crucial שהם מהמומלצים בפורום ובכלל ולדעתי הם העבורים להיות האומד העיקרי לביקורת השוואתית..
אחד הSSD המשתלמים בשוק!
SSD תקציבי מאוד לשוק "הנמוך" בעל ביצועים דיי טובים. רמת הגימור הסופית לא בשמיים אבל בשביל העלות שלו (450 ש"ח במקרה שלי) זה מאוד אבל מאוד משתלם.
ממליץ בחום!
רציתי לקנות SSD, אבל בגלל שאני עם Windows XP, אז אמרו לי שלא כדאי
אני עם Windows XP ונהנה ממנה מאד.
ניסיתי את Vista ואת Windows 7,
ושתיהן לדעתי גועל נפש 🙂
אני לא מוכן לוותר על XP,
וממה שאמרו לי, XP קצת בעייתית עם SSD, מבחינת TRIM.
אז יוצא בעצם, שאני אצטרך להשאר עם HD מסתובב רגיל…
חבל.
בקשר לCrucial m4 128GB
מה עדיף?
מישו שמבין
עד שלא יוצא מנגון שיודע לחשב לאיזה בלוקים בזכרון שלנו אנחנו ניגשים באופן קבוע לא הייתי קונה SSD. סה"כ רואים כוננים של 128 GB ויותר.. למען האמת אנחנו לא משתמשים בעשירית מזה ברוב העבודה שלנו אנחנו עובדים מול בלוקים קבועים של מידע.
הייתי רוצה HD שמורכב מ SATA + SSD ככה זה גם יהיה זול ואני גם אקבל ביצועים ב99 אחוז מהזמן לא פחות טובים ממישהו שמשתמש בכונן SSD מלא.
M4 תומך ב-TRIM ב-FIRMWARE שלו ,כך שניתן להשתמש ב-WIN XP
הדבר היחידי שצריך לעשות הוא לפרמט באמצעות חיבור למחשב שמריץ WIN 7
מפני ש-XP לא יודעת לפרמט SSD בצורה
אופטימלית ולכן הביצועים יהיו נחותים.