יצרנית הכוננים המכאניים הגדולה פיתחה מערך ייחודי עם מספר כפול של ראשי קריאה-כתיבה, שיוכל להאיץ משמעותית את זמני התגובה של אמצעי האחסון הוותיקים
החסרון המרכזי של הכוננים הקשיחים המכאניים הוא כידוע ברכיבים הנעים שלהם – ראשים מגנטיים זעירים שזקוקים לנוע במהירות בכדי לקלוט או לשנות מידע ברצועות מגנטיות על פני דיסקה, בפעולה שלעד תהיה איטית יותר ובזבזנית יותר בצריכת האנרגיה בהשוואה לקריאת מידע חשמלית שבה שום דבר לא זז פרט למטען שנע ממקום למקום. כעת, ב-Seagate מציעים טכנולוגיה שתלך בכיוון ההפוך למקובל ותנסה להפוך את החסרון ליתרון – על ידי הכפלת מספר ראשי הקריאה והכתיבה בכונן.
כוננים מודרניים כוללים בדרך כלל מספר פלטות מסתובבות שנמצאות בתא אטום יחד, כאשר לכל פלטה יש ראש קריאה וכתיבה שפועל משני צדדיה ומהווה למעשה את הרכיב שמגדיר את מידת הביצועים המתאפשרת במוצר, בהתאם למהירות בה הוא מסוגל למצוא את המידע הרלוונטי ו'לתרגם' אותו. יצירת רכיב מפעיל (אקטואטור) נוספים עבור ראשים מגנטיים והכפלת כמותם, כך שכל אחד מהראשים הכפולים הללו יהיה אחראי על פעולה אחרת בפלטה המגנטית המסתובבת ויוכל להביא להכפלה של הביצועים באותו כונן קשיח, לטענתה של Seagate – וזו הטכנולוגיה אותה היא מתכננת לשלב במוצריה כבר בעתיד הקרוב, בשוק שרתי המידע תחילה.
יצירת כמות כפולה של ראשים תסבך במעט את תהליך הייצור של הכוננים המכאניים, ותתאפשר בשלב הראשון בכוננים בעלי נפחי אחסון בינוניים וכמות בינונית של פלטות מסתובבות ככל הנראה, כאשר גם צריכת ההספק עתידה לעלות מעט בתהליך – אך הכפלה של הביצועים הזמינים תהווה בשורה גדולה שבהחלט תצדיק את ההשקה, ותעניק לנו בפעם הראשונה כוננים קשיחים שמתקרבים לניצול מלוא רוחב הפס של תקן ה-SATA III בעבודה רציפה, ומספקים ביצועים אקראיים דומים או אפילו טובים יותר מאלו של מערך RAID 0 בעל צמד כוננים ששומרים מידע זהה לחלוטין (אם כי ללא יתרון האמינות).
במורד הדרך, ניתן יהיה לשלב אף יותר משני מנגנוני הפעלה ושני מערכי ראשים כפולים בכונן, כך שהביצועים ימשיכו לצמוח – ושילוב של כוננים עתידניים אלו במערכי RAID 0 יביא בתורו לעוד קפיצת ביצועים, כאשר כל התכנונים האלו ללא ספק יוכלו לסייע לתחום לשמור על רלוונטיות בעשור הקרוב לצד טכנולוגיות ה-NAND, בשילוב עם המעבר הצפוי לטכנולוגיות HAMR ו-MAMR שיכפילו ואפילו ישלשו את נפח האחסון המירבי האפשרי ביחידה בודדת. נקווה שכל זה אכן יתממש כמה שיותר מהר, ולא יישאר בגדר קונספט וחלום של המכורים לחומרה.
איך לא עשו את זה לפני שנים.. רעיון ככ פשוט
אני תמיד שאלתי למה לא קוראים מכל הראשים במקביל, והסבירו לי שכשהראש עומד מעל טרק מסויים בפלטה אחת זה בכלל לא אומר שהוא במקום הנכון מעל טרק אחר בפלטה אחרת. בכל פעולת seek (הזזה של הראש), הראש צריך להינעל בנפרד על הטרק בפלטה אותה הוא רוצה לקרוא. אם תהיה מיושר מעל טרקים בפלטה אחת, אתה לא בהכרח מיושר על טרקים בפלטה אחרת.
https://superuser.com/a/1230449
ברור.
לכן ניתן לראות שיש שני מנופים (אקטואטור) שממקמים את הראשים בשני מקומות שונים
סתם נאחזים בקרנות המזבח !
אופייני לסיגייט, מלכי הפאטתיות ויוצרי SSHD המיותר,
שגם עליו תלו תילי תילים של תקוות והבטחות.
וואלאק, עם אקטואטור אחד האמינות בקאנטים,
אז להכפיל את כל המנגנון ?
אפשר לעשות פורוורד לפוסט שלך אצל סיגייט? נחסוך להם זמן במחקרים ובפיתוחים הבאים…
מי היה מאמין שאסכים איתך…
גימיק דבילי שיעלה את אחוז הכשל בקשיחים שלהם ולא יתקרב להתחרות בSSD כמובן. התועלת היחידה בקשיחים מסורתיים היא נפח האחסון הגדול והזול לעומת SSD וגם בזה המצב תקוע במכוון ע"י הדואופול של WD וסיגייט.
מה גם שמקדם רמת הסיכון לבלאי עולה!
והמחיר…?
כבר עדיף יהיה לקחת SSD ולהרוג 2 צפורים במכה (גם מהירות וגם אמינות)
אתה יותר ממוזמן לעשות כן !
^^^^
אל תיקח את זה קשה !
נשימותיו האחרונות של סוס גוסס לא רק שהכוננים המכניים יעלמו אלא חיבור SATA 3 בעצמו שכן אין לו המשכים בניגוד ל PCIE שיש כבר גירסאות 4 ו 5 שלו. מה שכן תשאר החלוקה המבורכת של m.2 NVME ו NVME שכן הצרכן הביתי בחיים לא ינצל את ה NVME