OCZ משיקה כונני SSD במחירים שפויים, כאשר המחירים מתחילים מ-169 דולרים.
החברה, שמתמחה בעיקר בייצור זכרונות, חשפה משפחה של כונני SSD במחירים קצת יותר הגיוניים ממה שהתרגלנו לראות עד כה. הסדרה החדשה קיבלה את השם Core והזול מבין משפחת הכוננים הזו יימכר ב-169 דולר. תג המחיר של סדרת הכוננים החדשה יאפשר למשתמשים ממוצעים להנות מיתרונות ה-SSD, אשר ניחנים בקצבי העברה טובים יותר, צריכת אנרגיה נמוכה יותר, ואמינות גבוהה יותר מבני דודם, הכוננים הקשיחים.
על פי ריאן פטרסן, סמנכ"ל הכספים של חברת OCZ, כונני SSD מציעים ביצועים גבוהים יותר, אמינות, ויעילות אנרגיה, בהשוואה לכוננים קשיחים קונבנציונאליים, אך העלויות השונות והגבוהות הגבילו את הפצת כוננים אלה לשוק באופן נרחב, עד עכשיו. "זוהי משימתנו לשלוח לצרכן את המוצרים בעלי הביצועים הגבוהים ביותר במחיר הגיוני, ובשחרור סדרת ה-Core לשוק, אני חושב שניתן לומר שעמדנו במשימתנו" כך אמר פטרסן.
סדרת ה-Core תהיה זמינה בקיבולות של 32 ג'יגה-בייט, 64 ג'יגה-בייט, ו-128 ג'יגה-בייט. הכוננים יגיעו עם מהירויות קריאה אשר נעות בין 120 ל-143 מגה-בייט לשנייה, ומהירויות כתיבה הנעות בין 80 ל-93 מגה-בייט לשנייה. בנוסף, סדרת ה-Core מתהדרת בזמן חיפוש (Seek time) של 0.35 מילישניות.
![]() |
בקרוב זמין לכל כיס |
OCZ מבטיחים מליון וחצי שעות עבודה לפני שיקרה כשל כלשהו בכונן, אבל יחד עם זאת הכוננים מגיעים עם שנתיים אחריות מטעם החברה. היתרון המרכזי של סדרת ה-Core הינו תג המחיר שלה, אשר נגזר משימוש בטכנולוגיית MLC flash (ר"ת Multi-level cell Flash), או בפירוש ישיר "תאי זכרון רב שלביים". תגי המחיר של כונני ה-32 ג'יגה-בייט, 64 ג'יגה-בייט ו-128 ג'יגה-בייט יהיו 169 דולר, 259 דולר ו-479 דולר בהתאמה, מחירים אשר, בהתחשב במצב שוק כונני ה-SSD, נחשבים סבירים בהחלט.
הופה העתיד כבר כאן
לא עוד כוננים מחורבנים שנהרסים אחרי יומיים ומשמיעים קול של מטוס סילון
שיפור, אבל עדיין לא מספיק זול והנפח קטן
יעילות אנרגטית
כבר הוכח שהכונני SSD הם יותר בזבזניים בחשמל מאשר הכוננים הישנים ולכן לא מומלץ לקנות בכלל למחשב נייד , צריך לחכות עוד קצת כאשר יפתרו את הבעיות והמחיר
אני לא מאמין
אני די בטוח שיש לא קצת אנשים שישלמו את המחיר הזה רק בשביל לראות את ויסטה נטענת אחרי כמה שניות ^.^
היה בא לי בטוב
איזה אחד של 300 ג'יגה…. תאחלס בשטח זה מה שיקבע בסוף את הביצועים של המחשב שלך….כוננים קשיחים\מכנים מגבילים את היכולות של המערכת.
יהיה כייף לראות איך הווינדוס עולה ב3 שניות או כל משחק אחר שטס בטעינה והתקנה…
הנפח עדיין לא מספק אותי
לא שאמרתי שיש לי כיס לכזה דבר
ממש לא שם
480 דולר ל- 128GB זה ממש לא זול.
כונן 500GB הוא בערך 600 ש"ח וזה פי 3 עלות לרבע נפח.
SSD זה אומנם העתיד אבל העתיד עוד לא כאן.
500GB זה 100 דולר ופה 128 זה 480 פי 19
500GB זה 100 דולר ופה 128 זה 480 פי 19 יותר לגיגה ולא 4 כמו שרשמתה זה פי 4 נפח בפי 5 כסף
כמובן שזה טוב רק לכונן ראשי לProgramFiles בלבד ולא זה ביזבוז כסף וזה לא רע כי אפשר להתקין 10 משחקים ואת כל התוכנות שבא לך
ירון – כונן 500 כבר עולה ~ 320 ש"ח
אם מהירות הכתיבה היא 80 מגה-בייט ולא ביט זה אכן מעניין.
אין התייחסות לנושא שחשוב מהמחיר
סוף סוף מחירים שפויים, אך יש נושא הרבה יותר חשוב שאין אליו התייחסות, כי אחרי הכל, מי שהמחיר קריטי עבורו, יכול לקנות דיסק קשיח רגיל, ואילו המחיר הגבוה של SSD אמור לקנות עבורך דברים שדיסק קשיח לא מספק, ובעיקר ביצועים. ופה הבעיה:
כידוע, כתיבה של רבבות פעמים על אותו ביט בפלאש, הורסת אותו. כדי להתמודד עם בעיה זו, כונני SSD עובדים עם דרייבר מיוחד (או קונטרולר מיוחד – אני לא בטוח) שמפזר את הכתיבות על פני כל הדיסק.
שיטה זו פותרת לחלוטין את הבעיה, ואף הופכת את כונני ה-SSD לבטוחים ואיכותיים ביותר (גם בזכות העובדה שאין חלקים נעים).
אך היא מגיעה במחיר נורא: כל היתרון הפוטנציאלי הענק של SSD בביצועים, הולך לאיבוד, ובמיוחד זמני הכתיבה, שבמקרים של real-life הופכים אף ליותר גרועים מדיסקים רגילים, ובסיטואציות מסוימות אף לאיטיים במיוחד.
הפוטנציאל של SSD עדיין ענק, והעובדה שכרגע הוא כל כך איטי נובעת רק מכך שהוא כל כך חדש, ולכן מבטיחים לנו כבר מזה חודשים ש"אוטוטו כל בעיות הביצועים תיפתרנה, ודיסקי SSD אוטוטו יהיו מהירים מאוד".
האם זה כבר קורה בדיסקים החדשים של OCZ?
כמדומני שזו שאלה חשובה אף יותר משאלת המחיר, והעובדה שגם OCZ מעדיפים להתעלם מהתייחסות לנושא, מטרידה אותי וגורמת לי לחשוב שהבעיה עדיין לא נפתרה.