ניסוי מעבדה מראה כי כונן-קשיח מבוסס לייזר, מהיר פי 100 מכונן נורמאלי הקיים היום בכל מחשב בייתי.
בכל מה שנוגע לחומרת מחשבים, הכוננים הקשיחים מעולם לא קיבלו "תוספת מהירות", שלא כמו מעבדים, שכיום אנו כבר יכולים לראות חברות ענק המפתחות מעבדים מרובי ליבות, שמזרזים את מהירות העיבוד בפי כמה בהשוואה לתקופה קצרה אחורה.
בשוק הכוננים הקשיחים כמעט ומעולם לא זכינו לראות שום פיתוח משמעותי במגמת המהירות של הכוננים. למעשה, הייתה רק קפיצה אחת קטנה בין המהירות הנורמאלית כיום (7200RPM), לבין מהירות קצת יותר מהירה שפותחה בשנים האחרונות (10,000RPM), אך מחירם של כוננים מעט יותר מהירים אלה יקר בהרבה יותר מדפוס המחירים של כונני 7200RPM. לכן, כוננים קשיחים במערכות מחשב, במיוחד במערכות מודרניות, מערכות בעלות מעבדים יציבים וחזקים, זיכרונות מהירים ומעבדים גראפיים מתקדמים, תמיד היוו צוואר בקבוק.
בשוק הכוננים הקשיחים כמעט ומעולם לא זכינו לראות שום פיתוח משמעותי במגמת המהירות של הכוננים. למעשה, הייתה רק קפיצה אחת קטנה בין המהירות הנורמאלית כיום (7200RPM), לבין מהירות קצת יותר מהירה שפותחה בשנים האחרונות (10,000RPM), אך מחירם של כוננים מעט יותר מהירים אלה יקר בהרבה יותר מדפוס המחירים של כונני 7200RPM. לכן, כוננים קשיחים במערכות מחשב, במיוחד במערכות מודרניות, מערכות בעלות מעבדים יציבים וחזקים, זיכרונות מהירים ומעבדים גראפיים מתקדמים, תמיד היוו צוואר בקבוק.
בדרך לפתרון בעיית צוואר הבקבוק, הרבה פונים לכיוון של כוננים קשיחים מבוססי פלאש (SSD), והם נחשבים כיום לפיתרון הכי טוב לבעיית צוואר הבקבוק להתקני האחסון בגלל יעילותם, מהירותם, חסכונם בכוח חשמלי, והפעלה שקטה. אך כמובן, כפי שכולנו יודעים, מה שטוב יותר גם יקר יותר, ומחיר של כונן SSD עלול להגיע למחיר הגבוהה פי חמישה ממחיר של כונן קשיח מגנטי רגיל, ולצערת המשתמשים חוזים שהמחירים שלהם ירדו רק במעט, ורק אחרי שנת 2010.
היום כבר אפשר למצוא יותר ויותר חוקרים הפונים לחיפוש אחר אלטרנטיבות אחרות, שיכולות להחליף בעתיד הקרוב את הכונן-הקשיח הנוכחי והאיטי. חוקרים מאוניברסיטת Radboud, משתמשים בלייזרים כדי לצרוב נתונים על כוננים קשיחים. כל לייזר משגר פעימות שמכילות חום אל חלקים שונים על הדיסק המגנטי, שעשוי ממתכות מגנטיות (גדוליניום וברזל). בעזרת חימום פני השטח, שמתבצע עם הלייזר, הכונן משנה את הקוטביות שלו לפי המידע שנצרב בשפה הבינארית, העשויה מן הספרות 0-1 בלבד. צריבה כזאת על הדיסק המגנטי באמצעות לייזר, היא מהירה פי 100 ואפילו יותר, מאשר צריבה על כונן קשיח רגיל.
"זהו אחד הסיפורים היותר מרגשים בתחום המגנטיות", כך אמר ג'וליוס הולפלד, בכיר בצוות החוקרים של סיגייט, חברת ענק המייצרת ומפתחת כוננים קשיחים. בעוד ניסוי המעבדה נמשכים, ואיתם נרשמים גם ההצלחות בתחום, אב טיפוס ראשוני ועובד כנראה שלא יראה אור ב-5 השנים הקרובות.
המידע שנצרב בשפה הבינארית, העשויה מן הספ
"העשויה מן הספרות" 0 ן-1
חברה מחשב לא באמת יודע ומכיר ומזהה את הספרות 0 ו1
אלא הצריבות משמשות רק ליצוג ללוגיקה של הספרות
מחשב יודע באמת רק דבר אחד בלבד וזה מתי יש חשמל.
את הדבר השני הוא לא יודע ולא יכול לדעת אלא רק להסיק .וזה מתי אין חשמל
הלוו ווואייי
אחרי 2010 ועוד 5 שנים מעכשיו זה אותו דבר…. פלאש נותן בראש
יש גם 15,000 RPM בשוק
אתם פשוט כנראה קצת לא מעודכנים, אבל כמובן זה עולה אפילו יותר מה-10,000RPM (משום מה) ומשתלם רק למי שיש תקציב שמן במיוחד.
מה שכן, הרעיון של פעימת הלייזר נשמע לי כמו משהו שיגרום לבלייה יותר מהירה של הכונן הקשיח, אני מקווה שלא כך הדבר, ושבעוד חמש שנים (בלי עיכובים דוגמאת AMD-ATI למיניהם..) נוכל באמת להשתמש בכוננים אלה, שכן אנו תקועים היום (רובנו אני מניח) עם כוננים שמהירותם אינה עולה על המהירות של הכוננים מלפני כמה וכמה שנים קודם לכן..
סיקור נחמד על כל פנים.
ל- 3
"אב טיפוס ראשוני ועובד כנראה שלא יראה אור ב-5 השנים הקרובות."
כלומר לא תזכה להשתמש בזה גם כמה שנים אחרי האב-טיפוס
צוואר הבקבוק הוא לא מהירות הקריאה/כתיבה
אלא ה- seek-time – הזמן שלוקח לראש להתייצב במקום הנכון. לא ברור איך או אם בכלל הטכנולוגיה חדשה מנסה להתמודד עם זה.
3, מה לא מעודכנים?
צריבה בעזרת חום = הרבה (!!!) חום =
עוד מאווררים = עוד רעש
תקנו אותי אם אני טועה.
3 מה לא מעודכנים?
יש כונן 15000RPM בממשק SATA למחשבים שולחניים?
לא.
יש 15000RPM בממשק SCSI ובנפחים יחסית נמוכים ובמחירים מטורפים לשרתים ותחנות עבודה רציניות.
זה הכל.
יש גם את כונני הסקאזי
יש לי כונן סקאזי במהירות 15000 rpm
עובד כמו טיל, כרגע לא צריך יותר מזה לפחות עוד 5 שנים.
תגובה למספר 5
אתה צודק חלקית, בתחום הדיסקים הרגילים.
יש גם טכנולוגיה שנקראת PHAZED ARRAY שמונע את הצורך בסיבוב הדיסק…אלא הקרן מסתובבת ומזיזים אותה ע"י שדות חשמליים ומגנטיים. ואתה יכול לתאר לעצמך כמה זה מהיר יותר מסיבוב.
לכן גם הדיסקים כבר לא נקראים דיסקים. זה פשוט פלטות אופטיות. אשכרה כמו בסרטים.
גם מהירות הקריאה אחרי מציאת המקום להתחיל הוא איטי יחסית לRAM..היחסים הם בערך ככה. CDROM איטי פי 30-80 מRAM ואף יותר וזה רק הולך וגודל. RAM איטי יותר מזיכרון מטמון פי10-15…ויש עוד פרמטרים. על כל מקרה…כל שיפור במהירות יבורך…HD מבוססי FLASH זה הדבר הגדול הבא (וגם החזה של נועה תשבי ויעל בר זוהר).נקווה שיפתחו אותו במהרה ובא לציון גואל
תגובה ל10
מה התלהבת מנעה תשבי, החזרה שלה לא עד כדי כך…
זה ששמים אותו בוואקום ב"דבר הגדול הבא" לא אומר שככה הוא נראה מכל הכיוונים…
מילה מהחתול- אתם מבוזבזים פה חחח 🙂
לי יש RAPTOR 10K והאמת?
שקט כמו עכבר ומהיר כמו טיל.
ממש ספידי גונזלס אשכנזי . . .חח
תמיד,אבל תמיד
מדענים סופרים הצלחות בניסויים ומפתחים טכנולוגיות חדשות ומוצלחות יותר, אך…
בדרך כלל רק עוד מס' שנים כנראה יהיה אב טיפוס!
מזה??????????
וברכות למס' 1 שכנראה מבין ללב או מוח המחשב….
ל12 החתול
אם אתה אומר על ראפטור שהוא שקט אתה בטח חירש.
ומן הסתם גם טחון אבל עזוב….