סיכום
לסיכום אפשר לומר שכונן ה-AV-GP 2TB הינו כונן טוב מאוד. הכונן לא אכזב במבחני הביצועים והוציא תוצאות יפות מאוד בקריאה וכתיבה רציפה ואף תוצאות מעולות (ביחס לכונן קשיח מכאני) במבחני ה-4K. כונן ה-AV-GP בהחלט מתאים ואף מומלץ לצרכים שאליו הוא מיועד – בעיקר כתיבה בלתי פוסקת כמו במצלמות אבטחה.
נשאלת השאלה – האם הכונן מתאים גם לאחסון ביתי וככונן מערכת ראשי?
ככונן אחסון ללא ספק אמליץ על כונן ה-AV-GP 2TB בעיקר לנוכח מהירותו הרציפה הגבוהה וטכנולוגיית ה-Preemptive Wear Leveling. אך הסיפור קצת מסתבך כאשר מדובר על כונן מערכת.
כיום, סדרות ה-Blue וה-Black של Western Digital הן הסדרות הטובות ביותר של החברה לשמש ככונן מערכת אצל המשתמש הביתי ואילו סדרת ה-Green מיועדת בעיקר לאחסון. באופן כללי הייתי מעדיף להימנע משימוש בכונן בעל מהירות משתנה ככונן המערכת. זאת מהסיבה שכונן מערכת מכאני מהווה את צוואר הבקבוק הגדול ביותר במחשב מודרני ונמצא בעומס תמידי. כאשר יש עומס על הכונן הראש הקורא שלו עובד במהירות הגבוהה ביותר האפשרית , דבר זה יכול ליצור בעיות עם כוננים בעלי מספר סיבובים לדקה משתנה, כך זה לפחות היה עם סדרת ה-Green. כרגע אין מספיק מידע זמין על תפקוד הכונן לאורך זמן ככונן מערכת ולכן אמליץ להימנע ממנו, לפחות כרגע, מלשמש ככונן מערכת ראשי.
דיסק קשיח Western Digital AV-GP 2TB
הטוב
- מהירות רציפה גבוהה
- מחיר משתלם בחו"ל – צפוי להיות משתלם גם בארץ
- חסכוני בחשמל
- שקט
- מכיל טכנולוגיות המונעות שחיקה
הרע
- מחיר מעט גבוה ביחס לכוננים מתחרים בישראל
- אינו מיועד להיות כונן מערכת הפעלה ראשי
השוואה
תודה על הביקורת,
למה להשוות רק לssd?
בעיקר עם ssd
ועם כוננים ללפטופ
אתם טועים אם אתם חושבים שיש הבדלים באמינות בין משפחות הכוננים של WD
ראיתי לא מעט שמתקלקלים, מכל הסדרות בצורה שווה. מצד שני גם הפשוטים מחזיקים מעמד בתוך שרתים או מערכת אכסון במשך שנים.
WD לא מתכננים את הכוננים "המיוחדים" בצורה יותר אמינה מהכוננים הפשוטים, מהסיבה הפשוטה שהם מתכננים כבר את הכוננים הפשוטים בצורה המיטבית ביותר שהם יכולים.
לא שאין הבדלים בין המשפחות, אבל אמינות היא לא אחת מהם.
אבל יותר מכל, זוהי שיטה לגרום ללקוחות להוציא יותר כסף על כמעט אותו מוצר
בנסוף הבדיקה לא השוותה לכוננים האחרים של WD
מה רלוונטי להשוות ל SSD או להייברידי ?
תשוו למתחרים האחרים שלו… Black, Blue, Red, Seagate .14
ביקורת טובה, השוואה רעה
הביקורת עצמה טובה ונותנת את כל המידע הדרוש על הכונן מבחינה טכנית, אבל היא לא ממש עוזרת להחליט האם לקנות כונן 2TB כזה או כונן 2TB מדגם אחר.
הבעיה היא עם ההשוואה לכונני SSD ולכוננים רגילים (מכניים) בנפח 500GB בלבד. כונני ה SSD פונים לפלח שוק אחר לגמרי (כונן ראשי ולא כונן איחסון מידע), בעוד שכונני ה 500GB ה"רגילים" לא מהווים חלופה למי שמחפש כונן בנפח 2TB. את הכונן הזה צריך להשוות לכונני 2TB אחרים, ובפרט לכונני םמדרות ה Blue וה Black של WD. אני מקווה שהביקורת תעודכן בעתיד בכדי שיהיה בסיס אמיתי להשוואה.
הכוונה באינו מתאים להיות כונן מערכת הפעלה ראשי
אם המטרה זה להיות כונן פנימי, שמחובר תמיד, אבל מערכת ההפעלה לא מותקנת עלו (נגיד היא על SSD), האם הוא מתאים למטרה הזאת? (בכל זאת תיהיה הרבה פעילות כי ה SSD קטן יחסית, כמו הורדות ותוכנות משניות)
ואופצייה שנייה שהוא גם משני, אבל אבל גם הראשון הוא מכני ודיי גדול (מה שאומר שבשני משתמשים הרבה פחות, אבל עדיין משתמשים לסרטים וכדומה)
תודה.
ההשואה כל כך מגמתית שהיא צועקת "כתבה ממומנת".
אין השוואה אחת למוצרים המתחרים.
אפילו אחת!!!! אין.
בשביל מה צריך את זה?
יש את הסדרה הכחולה, או השחורה. למה לעזאזל צריך מחשב שולחני סדרה חסכונית בחשמל. ועוד שטות שמוכרים לנו – דיסק מיוחד לקבצי וידאו. אין חיה כזו.
מה עם 2TB כחול ??
אחלה אני לא צריך מוצר עם בצועים בינוניים אבל אני לא מוכן לשלם סתם על הסדרה השחורה שהיא פחות אמינה ועל האדומה שנאמר שהיא לשרתים אבל מה זה אומר למשתמש PC רגיל שלא רוצה לחסוך במיוחד
ולמה אין שני טרה לסדרה הכחולה וגם לא באתר של WD מישהוא יכול לענות לי על זה בבקשה 🙂
השוואה נכונה
למה לא בוצעה השוואה של MTBF מול כוננים אחרים?
הרי המטרה של הכונן הזה היא לעמוד בעומס גבוה של IO לאורך זמן עם מינימום שחיקה לכונן.