מערכת המבחן ומבחני הביצועים
על מנת לבחון את הכוננים גיסנו את מערכת הבאה, כאשר הותקנו כל הדרייברים הנחוצים ומערכת ההפעלה הינה המעודכנת נכון לתאריך פרסום הביקורת.
מערכת המבחן
- מעבד: Core i7 2600K
- לוח אם:DP67BG Intel
- זיכרון: 4GB DDR3 1333
- כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD7750 Passive
- דיסק קשיח: Intel SSD 510 250GB
- ספק כוח: Thermaltake TR2 450W
- מערכת הפעלה: Windows 7 Ultimate 64 Bit Service Pack 1
הכוננים הנוספים שמשתתפים
- Plextor M5S 256GB
- Corsair Force GS 240GB
- Corsair Neutrox GTX 240GB
- OCZ Vertex 3 240GB
- Intel 520 240GB
- Plextor M5 Pro 256GB
- Seagate Momentus Thin 500GB
- Seagate SSHD 500GB
מבחני ביצועים
- AS SSD : מבחני הביצועים הסינטטיים שנבנה במיוחד עבור כונני SSD. התוכנה בודקת את המהירויות הרציפות והאקראיות של כונן ה-SSD
- CrystalDiskMark : מבחן ביצועים בולט ביותר עבור כונני SSD, אשר מציע דרך משלו לבדוק את המהירות הרציפה והאקראית של כונני ה-SSD באמצעות גדלים שונים של קבצים.
- : ATTO תוכנת בנצ'מארק עבור כוננים קשיחים וכונני SSD כאחד המבצעת העברת קבצים בגדלים שונים בשביל לבחון את מהירויות הקריאה והכתיבה הרציפות של הכונן.
- PCMark 7: מבחן ביצועים אשר בודק את ביצועי המערכת והכונן בקטגוריות שונות. הציון הסופי מושפע אף הוא מסוג הכונן ומאופן הפעולה שלו.
AS-SSD
מבחן זה פותח במיוחד לכונני SSD, הוא בוחן באופן סינטטי את ביצועי הכונן, בכתיבה וקריאה אקראית ורציפים, ואינו משתמש בזיכרון המטמון של מערכת ההפעלה. בסופו של המבחן הכונן מקבל ציון בהתאם לתוצאות השונות ב-4 המבחנים אותם הוא מריץ.
CrystalDiskMark
מבחן ביצועים המאפשר בדיקה של ביצועי קריאה וכתיבה אקראיים עם מידע דחוס, לא דחוס ואקראי שברובו המוחלט הינו דחוס, התוכנה מבצעת מספר לופים בגודל מידע שנקבע בראש על ידי המשתמש.
ATTO
מבחן הביצועים הוותיק בוחן את ביצועי הקריאה וכתיבה על פני טווח נרחב של קבצים בנפח שונה ובאורך שנקבע מראש, במקרה שלנו השתמשנו בהגדרות ברירת המחדל.
PCMARK 7
מבחן מבית חברת Futuremark שמיועד לבדיקת ביצועי כל רכיבי המחשב. בביקורת זו השתשמתי במבחן שבוחן את כונן האחסון.
השוואה
תודה על הביקורת,
למה להשוות רק לssd?
בעיקר עם ssd
ועם כוננים ללפטופ
אתם טועים אם אתם חושבים שיש הבדלים באמינות בין משפחות הכוננים של WD
ראיתי לא מעט שמתקלקלים, מכל הסדרות בצורה שווה. מצד שני גם הפשוטים מחזיקים מעמד בתוך שרתים או מערכת אכסון במשך שנים.
WD לא מתכננים את הכוננים "המיוחדים" בצורה יותר אמינה מהכוננים הפשוטים, מהסיבה הפשוטה שהם מתכננים כבר את הכוננים הפשוטים בצורה המיטבית ביותר שהם יכולים.
לא שאין הבדלים בין המשפחות, אבל אמינות היא לא אחת מהם.
אבל יותר מכל, זוהי שיטה לגרום ללקוחות להוציא יותר כסף על כמעט אותו מוצר
בנסוף הבדיקה לא השוותה לכוננים האחרים של WD
מה רלוונטי להשוות ל SSD או להייברידי ?
תשוו למתחרים האחרים שלו… Black, Blue, Red, Seagate .14
ביקורת טובה, השוואה רעה
הביקורת עצמה טובה ונותנת את כל המידע הדרוש על הכונן מבחינה טכנית, אבל היא לא ממש עוזרת להחליט האם לקנות כונן 2TB כזה או כונן 2TB מדגם אחר.
הבעיה היא עם ההשוואה לכונני SSD ולכוננים רגילים (מכניים) בנפח 500GB בלבד. כונני ה SSD פונים לפלח שוק אחר לגמרי (כונן ראשי ולא כונן איחסון מידע), בעוד שכונני ה 500GB ה"רגילים" לא מהווים חלופה למי שמחפש כונן בנפח 2TB. את הכונן הזה צריך להשוות לכונני 2TB אחרים, ובפרט לכונני םמדרות ה Blue וה Black של WD. אני מקווה שהביקורת תעודכן בעתיד בכדי שיהיה בסיס אמיתי להשוואה.
הכוונה באינו מתאים להיות כונן מערכת הפעלה ראשי
אם המטרה זה להיות כונן פנימי, שמחובר תמיד, אבל מערכת ההפעלה לא מותקנת עלו (נגיד היא על SSD), האם הוא מתאים למטרה הזאת? (בכל זאת תיהיה הרבה פעילות כי ה SSD קטן יחסית, כמו הורדות ותוכנות משניות)
ואופצייה שנייה שהוא גם משני, אבל אבל גם הראשון הוא מכני ודיי גדול (מה שאומר שבשני משתמשים הרבה פחות, אבל עדיין משתמשים לסרטים וכדומה)
תודה.
ההשואה כל כך מגמתית שהיא צועקת "כתבה ממומנת".
אין השוואה אחת למוצרים המתחרים.
אפילו אחת!!!! אין.
בשביל מה צריך את זה?
יש את הסדרה הכחולה, או השחורה. למה לעזאזל צריך מחשב שולחני סדרה חסכונית בחשמל. ועוד שטות שמוכרים לנו – דיסק מיוחד לקבצי וידאו. אין חיה כזו.
מה עם 2TB כחול ??
אחלה אני לא צריך מוצר עם בצועים בינוניים אבל אני לא מוכן לשלם סתם על הסדרה השחורה שהיא פחות אמינה ועל האדומה שנאמר שהיא לשרתים אבל מה זה אומר למשתמש PC רגיל שלא רוצה לחסוך במיוחד
ולמה אין שני טרה לסדרה הכחולה וגם לא באתר של WD מישהוא יכול לענות לי על זה בבקשה 🙂
השוואה נכונה
למה לא בוצעה השוואה של MTBF מול כוננים אחרים?
הרי המטרה של הכונן הזה היא לעמוד בעומס גבוה של IO לאורך זמן עם מינימום שחיקה לכונן.