יצרנית הדיסקים הקשיחים האמריקנית חושפת את קווי המוצרים החדש שלה, שכוללים ביניהם כונני הליום בנפח 10TB: הגדולים ביותר שזמינים למשתמש הביתי
למרות ש-Seagate, יצרנית הכוננים הקשיחים האמריקאית, עדיין מחזיקה בכמעט 40% מהשוק, היא עדיין מפגרת מעט אחרי Western Digital וסובלת לאחרונה מירידה במכירות מוצריה. מתוך ניסיון לשפר את המצב, השיקה אתמול קו חדש של דיסקים קשיחים אשר מיועדים לכמה פלחי שוק. בנוסף, היא החייתה את מותג Barracuda, שהיה מזוהה עמה עד לשנת 2013.
Seagate משיקה למעשה שלוש סדרות כוננים שמיועדות למטרות שונות, אשר מאוגדות תחת מותג Guardian. הדגמים המתקדמים שלהן מגיעים בנפח עצום של 10TB, הגדול ביותר שזמין כרגע למשתמש הביתי, ומשתמשים במילוי הליום. השימוש בהליום מצמצם את החיכוך עם פלטות הכונן בזכות צפיפותו הנמוכה ומאריך את חיי הכוננים. Western Digital השיקה בעבר כבר כונני הליום לשוק הביתי, אך לא בנפח כזה.
הסדרה הראשונה היא סדרת Barracuda המוכרת שעושה קאמבק. שני הדגמים שלה מיועדים לשימוש יומיומי במחשבים אישיים. הדגם המתקדם והמעניין יותר מצויד ב-256MB של זיכרון מטמון, מסתובב במהירות 7200 סל"ד ומהירות העברת הנתונים שלו היא 220Mbps. דגמי הברקודה חסכוניים בחשמל, וצורכים בין 4.5 ל-6.8 וואט.
מחיר גרסת ה-Pro בארצות הברית הוא 535 דולר, כלומר קצת יותר מ-2000 שקלים, והכונן מגיע עם אחריות לחמש שנים. החברה גם השיקה היום כונן הייבריד SSHD בגודל 2.5" ובנפח 2TB, אשר עונה לשם FireCuda ואמור ללוות את דגמי הסדרה.
הסדרה השניה מיועדת למי שחפץ בפתרונות אחסון מסוג NAS, ונקראת IronWolf. הכוננים הקשיחים האלה דומים לברקודה, אך כוללים אמצעים להפחתת רעידות, כמו חיישני רטט סיבוביים (חיישני RV) וקושחה מותאמת בשם AgileArray שמאפשרת שליטה עליהם. בנוסף, הם משתמשים בפיצ'ר TLER, שמאפשר לצמצם את זמן שחזור השגיאות במערכי RAID.
https://www.youtube.com/watch?v=ELtfNUsKT78
הסדרה השלישית והאחרונה של Seagate מכונה SkyHawk, והיא מכוונת לענף האבטחה. מטרתה לספק פתרון אחסון למשתמשים במצלמות מעקב על בסיס קבוע. ניתן לצרף אליהם את שירות Seagate Rescue שמציעה החברה, שמטרתו לשחזר מידע שאבד. הדגמים בסדרות IronWolf ו-SkyHawk מוצעים גם הם למכירה כבר עכשיו, אך עולים בין 55 ל-65 דולר פחות מדגם ה-Barracuda Pro הראשי.
חרא חברה זה אפילו לא מעניין. כוננים לא אמינים
למה חרא אצלי במחשב יש 2 כוננים שמחזיקים כבר מעל ומעבר ל3 שנים ואת הבעיות שהיו לי הם של WD.
אבל בעידן שלנו כבר לא צריך כוננים כאלה אני כנראה כבר לא יקנה מכאניים בזמן הקרוב אלה אם כן הכונן שלי יילך לעולמו
לי מתו חמישה WD בבית, רוצה לדבר על זה? לכל חברה יש את הסדרה הדפוקה שלה
בדיוק לפני שבוע הלך לי כונן. לא מומלץ
כנראה עניין של מזל, לי היו שני כוננים של seagate שהלכו לפח ורק אחד של WD שהיה כונן חיצוני, וגם אז הצלחתי לשחזר ממנו מעל 99% מהחומר. לפי הסקר של blackblaze כונני seagate פחות אמינים. אבל, אם לוקחים כוננים בנפח של 10 טרה ומכניסים למערך RAID 6, או 10, נראה לי שאפשר לישון עם ראש יותר שקט.
ושוב יתחיל הדיון הסוער מה אמין ומה לא,
ואיך אצלי ואיך אצלו וכמובן הסקר של blackblaze …….
במחשב הראשון שלי היה 10 גיגה.
אצלי ברקודה הלך לפח אחרי שנה…