הכוננים המכאניים ממשיכים בטיפוס האיטי שלהם בנפחים, ותודה לגז ההליום
אחרי ה-Ultrastar He12 והדגם המתחרה המקביל מבית Seagate – מגיע סוף כל סוף התור של Western Digital, יצרנית הקשיחים הגדולה ביותר בשוק, להשתמש בשם המותג האישי שלה בכדי להצטרף למירוץ הטכנולוגי העדכני בשוק, עם כונן ראשון מסוגו בנפח של 12 טרה-בייט שיקבל את שמה של סדרת ה-WD Gold, המיועדת לחוות שרתי מידע עם דרישות בלתי מתפשרות לזמינות ואמינות.
כמו ה-Ultrastar He12 של היטאצ'י (שהיא חטיבת בת של Western Digital בחצי העשור האחרון), גם ה-WD Gold הטרי מתבסס על ארכיטקטורה ייחודית שמאפשרת לדחוס 8 פלטות מגנטיות מסתובבות בתוך כונן 3.5 אינץ' סטנדרטי, בתא הליום אטום שמקטין את החיכוך והשחיקה, ובטכנולוגיית ה-PMR (ר"ת Perpendicular Magnetic Recording) הוותיקה 'הקלאסית' אשר מעניקה כאן צפיפות שיא מרשימה של 1.5 טרה-בייט לכל פלטה. זה לא שיא צפיפות חדש, אך יתכן מאוד שזה הגבול העליון שאותו ניתן לקבל באופן מעשי באמצעות טכנולוגיית ה-PMR, לפני המעבר הבלתי נמנע לשימוש בטכנולוגיות ה-SMR, ה-HAMR וה-TDMR שיאפשרו לכוננים המכאניים להמשיך ולתפוח.
ה-WD Gold בנפח 12 טרה-בייט מסתובב ב-7,200 סל"ד, כולל 256 מגה-בייט של זכרון מטמון מובנה דינאמי לשיפור הביצועים (הדגם החדש אמור להגיע למהירויות העברת קבצים של עד 255 מגה-בייט בשנייה, שהן מרשימות בהחלט עבור טכנולוגיה 'עתיקה' זו), ממשק SATA III סטנדרטי (כלומר מתאים גם לשימוש ביתי, במידה ותהיו מוכנים להשקיע בכך) ומנגנונים שונים להגנה ולהגדלת מחזור החיים שלו תחת מעמסות גדולות – מה שמאפשר ליצרנית להצהיר על נפח כתיבת נתונים שנתי של 550 טרה-בייט במסגרת אחריות לתקופה של כחמש שנים, עם זמן MTBF של כ-2.5 מיליון שעות.
צריכת ההספק של הכונן המאסיבי עומדת של כ-5 וואט במנוחה וכ-7 וואט בעומס מירבי, שהם למעשה מספרים אשר טובים במעט מאלו שמציעים כונני ה-WD Gold האחרים של החברה, בנפחים של בין 6 טרה-בייט ל-10 טרה-בייט – ועשויים להפוך את היצירה החדשה לחביבת עולם האחסון, לפחות זה שעדיין לא ביצע את המעבר למערכי זכרונות הבזק מלאים.
זה לא כונן ה-12 טרה-בייט הראשון, ואנחנו גם לא בטוחים בכך שיהיה הזול ביותר בקטגוריה הזו עם תג מחיר רשמי מומלץ של 520 דולר, אך מבחינתנו כל תוספת לתחום היא חיובית, ובעלת פוטנציאל להביא לירידות מחירים בהמשך הדרך, עם הבשלה נוספת של הטכנולוגיה והפיכתה להמונית יותר. עכשיו, נשאר רק להמתין ולגלות איזו יצרנית תהיה הראשונה לבצע את הקפיצה לנפח כונן של 16 טרה בייט או יותר.
בתמונה השנייה הכונן הוא של HGST, החברה כיום היא חברת בת של WD כבר חמישה שנים
לא רק זה, מדובר גם באותו כונן. עם מדבקה שונה ו firmware מעט שונה כנראה
לא מעניין אף אחד. הסטנדרט בגדלי הקשיחים הוא 3 טרה כבר 5 שנים מאז ההצפה בתאילנד. כנראה שהמפעל עדיין לא התייבש…
ההצפה הרווחית ביותר בהיסטוריה של הדיסקים…
זה דווקא כן מעניין, רק לא את המשתמש הממוצע.
כשאני צריך דיסק, אני רוצה לנצל את הסלוט הזה ב-NAS שלי כדי שלא תהיה לי בעייה להתרחב שוב בעתיד, ולכן קונה דיסק של 10TB.
קח את זה בהומור 😉