סמסונג הכריזה על תחילת הבחינה של שבבי NAND Flash בתהליך ייצור של 50 ננומטר, הנחוצים להרכבת SSD (ר"ת Solid State Drive) בגודל 2.5 אינץ' ובנפח של 32 גיגה-בייט, עליהם הכריזה במרץ שנה שעברה. כונן ה-SSD צפוי להחליף את הכוננים הקשיחים הסטנדרטיים בניידים לשוק הגבוה, ולהציע יתרונות משמעותיים מבחינת קצב העברת מידע וצריכת חשמל.
החברה הכריזה בשנה שעברה על כוונתה לשווק את הכוננים, אך חוץ מתאריך השקה – בסביבות יציאת Windows Vista – סופק מעט מאד מידע על הכונן. לאחרונה סמסונג קיבלה אישור WHQL (ר"ת Windows Hardware Qualification Lab – מן תעודת כשירות של מיקרוסופט לרכיבי חומרה) ל-SSD שלה, וייצור המוני של שבבי 16 גיגה-ביט מתוכנן עוד לרבע הזה של השנה.
שבבי הזכרון החדשים מקפיצים את צפיפות הדור הקודם של ה-NAND Flash מ-8 ל-16 גיגה-ביט, ובתצורה של 16 שבבי 16 גיגה-ביט, הכונן צפוי לספק את הנפח המובטח. אבי-טיפוס קודמים לכונני 2.5 אינץ' של סמסונג הכילו שבבים בעלי נפח של 4 ו-8 גיגה-ביט, אשר הניבו כוננים בנפח 8 ו-16 גיגה-בייט בהתאם.
היצרנית טוענת שכונני ה-SSD שלה בגדלים 1.8 ו-2.5 אינץ' מסוגלים להגיע למהירויות קריאה של 57 מגה-בייט בשנייה וכתיבה של 32 מגה-בייט בשנייה, אשר בעצם מכפילה את רמת הביצועים של כוננים קשיחים (HDD) סנדרטיים בגודל 1.8 אינץ'. מבחני ביצועים ל-SSD בנפח 32 גיגה-בייט שנערכו לאחרונה באתר Tom's Hardware אומנם הציגו ביצועים מרשימים, אך לא הגיעו למהירויות שניתנו על ידי היצרן: מהירות הקריאה הגיעה ל-50 מגה-בייט בשנייה בזמן שמהירות הכתיבה עמדה על 29 מגה-בייט בשנייה, בממוצע.
ובכל זאת, המבחן גם מצא שצריכת החשמל של הכונן הייתה רק 0.9 וואט תחת עומס – פחות ממחצית האנרגיה שצורכים כוננים קשיחים מסורתיים בגדלים הזערוריים האלו. במצב מנוחה, ה-SSD דרש רק 0.05 וואט – כ-10-15 אחוזים מצריכת החשמל של HDD סטנדרטי. סמסונג טוענת שמאפייני צריכת החשמל של ה-SSD יכולים להאריך את חיי הסוללה בניידים המבוססים עליו בעד 30 דקות בהשוואה למערכת מבוססת כונן קשיח סטנדרטי.
מאפייני מערכת ההפעלה Windows Vista, הכוללים בין השאר האצת חומרה אשר מנצלת את עודף המקום בזכרון המערכת וזכרונות Flash, יאפשרו ליצרניות השבבים כגון סמסונג לשחק תפקיד הרבה יותר חשוב בשוק איחסון המידע מבעבר. לדוגמה, סמסונג ציינה שהיא תציע כונן SSD בגודל 2.5 ונפח של 4 גיגה-בייט אשר יעבוד ביחד עם הדיסק הקשיח ויציע את אפשרות ה-"Ready Boost" הנתמכת ע"י Vista.
החברה הקוריאנית עומלת גם על פיתוח והרחבת השוק לכונני איחסון מידע משולבים – כוננים המשלבים את טכנולוגיית ה-NAND Flash יחד עם טכנולוגיית כוננים קשיחים מסורתית (כוננים קשיחים היברידים – Hybrid Hard Drives). מוקדם יותר, סמסונג מסרה ל-TG Daily שכוננים משולבים אלו יישלחו "בכמויות מסחריות" בינואר 2007. נתוני הכונן עדיין אינם ידועים, אך ידוע שאבי-הטיפוס השתמשו ב-NAND Flash בנפח 128 ו-256 מגה-בייט. החברה מבטיחה שזוהי כמות מספקת בכדי לאפשר למחשבים ניידים לפעול כחצי שעה יותר ולעלות (Boot) בכ-50 אחוזים מהר יותר בהשוואה לניידים עם HDD מסורתי.
יש לי שאלה
האם הדיסק קשיח הזה הכי טוב לאובקלוק.
מעניין…
מתי כוננים כאלו יגיעו למחשבים שולחניים …זה יהיה טוב…
שהמחיר לא יהיה בשמיים, כדי שאני אהנה מזה
תחילתו של עידן חדש…
סוף סוף נראה שיפור במהירות תגובה של כוננים קשיחים.
ל4
זמני התגובה ישתפרו פלאים.
אבל… מהירות הקריאה תיהיה ממוצעת ומטה ומהירות הכתיבה איטית מאוד.
ככה שהשיפור בביצועים הוא עדיין בגדר יחסי.
SSD
בעתיד:
כונן "3.5 SSD. במהירויות קריאה של 240MB/s
וכתיבה של 160MB/s. בנפח של 512-1024GB.
במחיר של 840 שקלים.
ואחר כך:
כונן SSD במהירות קריאה וכתיבה (ראליים)
של 512MB/s, בנפח של 5-25TB. במחיר
של 535-290 שקלים.
בעתיד הרחוק
ל-6 אתה רואה יותר מדי סרטים
לפי דעתי מהירות של 50 מגה לשניה זה מהיר מאודדדד
כי הכוננן יכיל רק 32 גיגה אז הוא קורא את כל הכונן ב 50 מגה לשניה זה מהיר
שהטכנולוגיה תתפתח הנפחים יעלו אבל גם המהירויות יעלו בהתאם
בדיוק אותו דבר אם ATA 100/133/166 SATA1 SATA2 וכו'…
ל-8, קצת התבלבלת לא?
מהירויות הכתיבה/קריאה של הכוננים מוצגת במגה ביטים (MBit) לעומת נפח הכוננים המוצג במגה בייטים (GByte) לכן, תכפיל ב-8 את זמן הקריאה שחישבת ותגיע למשך הזמן האמיתי הדרוש לקריאת כל הכונן(זאת בהנחה שהמרת את מידת הנפח של הכונן מג'יגה בייט למגה בייט ורק אחר כך חישבת).
ל-9, שקצת התבלבל בעצמו.
Mb=Megabit, ו-MB=MegaByte. ומכוון ש-6 כתב הכל אפר-קייס, צריך להניח שהוא התכוון לאופציה השניה.
בכל מקרה, אין כזה דבר MegaBit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Megabit
http://en.wikipedia.org/wiki/Megabyte
ועכשיו נטפל ב-6.
תן לי להשתמש בנוסח שלך:
בעתיד:
מכונת זמן שמגיעה בין 1000 לספירה עד ל-3000 לספירה.
ואחר-כך:
מכונת זמן שמגיעה מ-5000 לפני הספירה (ריאלי), עד ל800,000 לספירה (וולס היה גאה!).
הרי ברור שיום אחד הנפחים האלה והמהירויות האלה יהיו זמינים… אבל לא בעתיד הקרוב!
אנחנו מדברים על מודולי פלאש של 16GB כרגע. זה 64 מודולים כדי להגיע ל-1TiB! (שווה ל-1024GB) אתה יודע כמה דבר כזה יעלה? המינימום שנחוץ בשביל כזה דבר הוא מודולים של 64GB, ובשביל זה נצטרך לחכות עוד קצת.
והמהירויות שלך מגוכחות… גם ב'עתיד', וגם 'אחר-כך'…
במיוחד מצחיק אותי ה-160MB/s שבחרת… לא 150? 🙂
דווקא כי SATA2 מוגבל ל-150… ואז זה אומר שבשביל 10MB/s נצטרך לשדרג את כל המחשבים שלנו!
לסיכום כל אדם שמצהיר הצהרה כנגד קידמה ("כל מה שצריך זה **** MHZ/MB!" או "אי אפשר יותר מ-******!") בסופו של דבר יטעה…
אבל אני חושב שזה בטוח להניח שהמהירויות האלה (והשטחים) לא יתממשו לפני 2010.
תנו לי מחשב נייד שיכול להסתפק ב-30gb
SSD
בעתיד: יחידת מחשב בגודל של
פקק ביתי (נו זה שקופץ 16 אמפר).
במחיר 39 ש"ח כולל מע"מ.
(צריך מברג פיליפס ומקום בארון החשמל בשביל
יחידת המחשב)
עוצמתי פי 1000 מהמחשב הביתי הכי חזק היום !
ואחר כך – מהיר עוצמתי וחזק
(בעל נפח של 100ZettaByte) פי 10000000 ממה שיהיה בעוד 10 שנים !
יש שאלות ????