דו"ח עדכני של סיגייט חושף – הכונן הקשיח הממוצע בימינו הוא בנפח 590GB
לרגל סיום המחצית הראשונה של שנת 2011, מפרסמות החברות השונות דו"חות המסכמים את העשיה (והרווחים) שלהן מתחילת השנה. כך עשו אפל ואינטל שדיווחו על רווחי שיא, וכך עושה גם סיגייט. אך הנתון המעניין בדו"ח של סיגייט אינו רווחי החברה (שהם נאים בפני עצמם) אלא העובדה שנפח הכונן הקשיח הממוצע בימינו חצה את חצי הטרה-בייט ועומד כבר על 590GB. רבים עדיין זוכרים את התקופה בה כוננים קשיחים בנפח 10GB נחשבו לגדולים במיוחד, והנתונים של סיגייט רק מראים עד כמה מהירה הייתה ההתקדמות בתחום האחסון בשנים האחרונות (ומזכירים לחלקנו עד כמה אנחנו זקנים…).
מלבד זאת, מכרה החברה בסך הכל כ-52 מיליון כוננים קשיחים, שאם ניקח את הגודל של כולם ביחד, נקבל 29,000 פטה-בייט (או, אם תרצו, 29,000,000 טרה-בייט). הכנסותיה של החברה מסתכמות ב-119 מיליון דולר, והרווח נקי עומד על 2.9 מיליון דולר.
למרות המהירות המרשימה (והמחירים שהולכים ויורדים) של כונני ה-SSD, נראה כי יש לנו עוד הרבה הרבה זמן עד שניפרד לשלום מהכוננים המגנטיים שליוו אותנו משחר תעשיית המחשבים. בינתיים, טכנולוגיות דוגמת ה-Smart Response מבית אינטל תורמות ממשיכות לשפר את ביצועי הכוננים, תוך שילוב זמני התגובה של ה-SSD עם הנפח (ההולך וגדל בצעדי ענק) והמחיר המזערי יחסית לנפח של הכוננים המכאניים.


