לאחר שהבאנו לכם בשבוע שעבר חשיפה בלעדית על כך ש-M-Systems-סנדיסק עובדת על פיתוח של כונני SSD, הכריזה סנדיסק באופן רשמי על הכוננים, בתערוכת CES הנערכת בימים אלו בלאס וגאס, נבאדה שבארה"ב. סנדיסק השיקה כונן SSD (ר"ת, Solid State Drive) בגודל של 1.8 אינץ' וקיבולת של 32 גיגה-בייט. כונני SSD הם כוננים המבוססים על טכנולוגיית זיכרון NAND Flash, והם אינם בעלי חלקים נעים כמו הכוננים הקשיחים (HDD) הקיימים במחשבים כיום. הכונן החדש של סנדיסק, שפותח בישראל על בסיס הטכנולוגיה של חברת M-Systems (שנרכשה השנה על ידי סנדיסק) מיועד להחליף את הכונן הקשיח המכני בו משתמשים כיום במחשבים אישיים. על פי הערכת החברה, כבר במחצית הראשונה של 2007 ישולב הכונן במחשבים ניידים לשימוש צרכני, כשהשמועות בשוק כרגע, מדברות על כך ש-Dell תהיה הראשונה לשלב את הכוננים של סנדיסק.
כוננים מבוססי Flash שימשו עד עתה בעיקר למטרות צבאיות, תעופה ותקשורת, שם נדרשים ביצועים גבוהים ועמידות בתנאי סביבה קשים. כעת, ירידת מחירי זכרונות הפלאש, הפכה את כונני ה-SSD לאלטרנטיבה אטרקטיבית במגוון יישומים, כולל במחשבים ניידים. כונני SSD הם בעלי יתרונות רבים ומשמעותיים ביחס לטכנולוגיה הנוכחית. היתרון העיקרי שלהם הוא בצריכת החשמל הנמוכה, שעומדת על פחות מ-5 אחוזים מזו של הכוננים הקיימים היום, מה שמאשר את הגדלת זמן חיי הסוללה של ניידים ביותר מ-10 אחוזים. כמו כן משקלם נמוך משמעותית, כך שכונן SSD בעל נפח מסויים שוקל פחות ממחצית המשקל של כונן HDD בעל אותו נפח. יתרון נוסף, הוא פליטת החום הנמוכה שלהם, והם כמובן שקטים בהרבה ויכולים לעמוד בתנאים של טמפרטורה ולחות קיצוניים.
על פי סנדיסק, יתרון נוסף הוא זמן גישה מהיר וקצב קריאה גבוה והם מדווחים לדוגמה כי העלאת מערכת Vista החדשה של מיקרוסופט עם הכונן החדש אורכת 35 שניות לעומת 55 שניות עם כונן קשיח רגיל.
לדברי אלי הררי, מנכ"ל סנדיסק, מדובר בצעד חשוב עבור החברה, השואפת ליצור שווקים חדשים רחבי היקף עבור פתרונות האחסון שלה. "הכונן החדש הוא הדור החמישי של כונני ה-SSD שפותח על ידי M-Systems, שנרכשה על ידינו. שילוב המובילות הטכנולוגית של סנדיסק עם הנסיון והידע של M-Systems, אפשרו את הייצור המסחרי של הכונן החדש". משפחת כונני ה-SSD של M-Systems נמכרת מאז פותחה בשנת 1990 ושילובים של כונני SSD ניתן למצוא במגוון יישומים צבאיים ותעופתיים שנבדקו בתנאי שטח במערכות דוגמת קופסאות שחורות, בקרת אש, סונארים ורדארים ומחשבים ניידים.
אולם אל תצפו לראות את המוצר מככב בקרוב על מדפי החנויות. לפי סנדיסק, תוספת המחיר שתצטרכו להשיל מכסכם, על מנת לשדרג את הכונן הקשיח שלו לזה של סנדיסק, תעמוד על כ-600 דולרים, וזה בארה"ב. "אני מאמין שככל שמחירי זכרונות הפלאש יירדו כך גם יהיה אימוץ רחב יותר של כונני ה-SSD. נתוני הפתיחה שלהם ייצרו קטגוריה חדשה בשוק מוצרי הצריכה", אמר הררי ל-HWzone.
כפי שכתבנו בעבר, גם סמסונג מתכוננת להשקת סדרת כונני ה-SSD שלה, וגם לה פתרון בנפח של 32 גיגה-בייט – יהיה מעניין לראות מי מבין שתי הענקיות תצליח לפרוץ רחוק יותר.
זמן קריאה איטי ומחריד
הזמן האיטי הוא לכתיבה
לקריאה הזמנים מהירים בהרבה
כך שכל עוד אתה לא צריך לכתוב הרבה הזיכרון
מספיק מהיר
מילה מהחתול
כזכור לי . . .מממ
קריאה מהזיכרון פירושה שהמחשב עולה לדוגמה אז המעבד נותן פקודה לגשר הדרומי שבתורו נותן פקודה לבקר הדיסק הקשיח שבתורו נותן פקודה לדיסק ה MASTER לשאוב ממנו את הבייטים שמכילים את ה MASTER BOOT RECORD ואז מערכת ההפעלה עולה. הנקודה היא שהקבצים האלה כבר נמצאים על הדיסק הקשיח וזה נקראת פעולת "קריאה". לכן היא מהירה.
פעולת הכתיבה האיטית של כונני ה SSD בינתיים (בדגמים האזרחיים כמובן, בצבא הכתיבה מהירה וכונן כזה-עולה הון) גורמת לקצבי העברת וכתיבת מידע איטיים להחריד וראיתם את זה בבדיקות שנעשו לכוננים אלו. משמע – התקנות של תוכנות, מערכות הפעלה צ ISO על הדיסק הקשיח השני , כל פעולת כתיבה של עריכת וידאו, רינדור תלת מימדי, עיבוד שכבות בפוטושופ או שמירת התמונה הסופית תיקח מלא זמן. כל דבר שקשור לשמירת מידע על דיסק היא כרגע בבחינת אסון לשימוש עם כונני SSD הנ"ל.