החברה מתכוננת לבואם של מעבדי ה-Sandy Bridge-E עם ממשיך ללוח ה-Classified SR-2 העצום
הביטוי "אוברקיל מטורף" קיבל משמעות חדשה לגמרי בעולם לוחות האם אי שם בתחילת השנה שעברה, כש-EVGA חשפה את ה-Classified SR-2, לוח אם עצום בגודלו המסוגל לאכלס שני מעבדי Xeon מבוססי תושבת LGA1366 בתוספת 12 חריצי זכרונות DRAM, שבעה חריצי PCI-Express 2.0 ועוד שלל מאפיינים שהזכירו בעיקר מוצרים המיועדים לשוק השרתים ותחנות העבודה עתירי העוצמה, ולא משהו שמיועד להריץ מבחני ביצועים אצלכם בבית.
ה-SR-2 הפך במהרה לסוג של "מוצר חובה" בכל מערכת שהתיימרה להציע את הביצועים המקסימליים בהחלט, וזה כניראה הספיק בכדי לשכנע את EVGA שגם דור מעבדי "האקסטרים" החדש של אינטל זקוק למפלצת משלו.
כעת אנחנו מקבלים הצצה ראשונה למה שמתבשל במרתפיה האפלים של החברה – קבלו את ממשיכו של ה-SR-2, המכונה גם SR3.
כפי שניתן היה להסיק מן ההקדמה הנרחבת, האטרקציה המרכזית בלוח האם החדש היא זוג תושבות LGA2011, שככל הנראה ישמשו פעם נוספת לאכלוס מעבדי Xeon מהדור החדש, ולא מעבדי Sandy Bridge-E "ביתיים". התושבת המרכזית (socket 0) מחוברת ישירות ל-PCH (ר"ת Platform Controller Hub), ואילו התושבת המשנית (socket 1) תחובר אל התושבת המרכזית בעזרת זוג חיבורי QPI.
התושבת המרכזית תזכה לשמונה חריצי DRAM מסוג DDR3 (מעבדי ה-Sandy Bridge-E תומכים לראשונה, להזכירכם, בארבע ערוצי זכרון), בעוד שהתושבת המשנית תיאלץ "להסתפק" ב-4 חריצי DRAM בלבד.
הכינו את הארנקים, מעבדי ה-Sandy Bridge-E וכל החומרה שתלווה אותם מתקרבים אל השוק בצעדי ענק |
כל אחת מהתושבות והמעבדים שישבו בהן תורמות להגדלת מספר נתיבי ה-PCI-Express הזמינים לשימוש, וזה אומר שצפויים להתקבל לא פחות מ-64 נתיבי PCI-Express 3.0, אשר ישמשו להפעלת שבעת חריצי ה-PCI-Express הקיימים ב-SR3.
בכדי להאכיל את החיה הרעה הזאת לא יספיק לכם חיבור ה-24pin הסטנדרטי והמוכר – כל מעבד דורש חיבור 8pin וחיבור 6pin משלו, בנוסף לחיבור 6pin נוסף המיועד לחריצי ה-PCI-Express. אם אי פעם תהיתם מי לעזאזל זקוק לאותם ספקי כח עצומים של 1200 וואט ומעלה – הנה התשובה שלכם.
כיאה ללוח "מטורף" שכזה וכיאה למוצר שצפוי לעלות בערך כמו מערכת מחשב ממוצעת שלמה, צפו למצוא בו גם מספר גבוה של חיבורי SATA (ארבעה עשר, לא ברור כמה מהם SATA II וכמה מהם SATA III) וחיבורי USB, זוג חיבורי gigabit Ethernet, חיבורי אודיו של 8+2, נקודות ניטור מתח ייעודיות, כלי דיאגנוסטיקה ושליטה על ה-CMOS המובנים על לוח האם עצמו ושלל בקרים ורכיבים איכותיים שנועדו להעניק את יכולות ההמהרה ואת הביצועים המירביים.
ב-EVGA לא מגלים עדיין מתי יהיה ה-SR3 מוכן לפריים טיים או מה יהיה מחירו, אך כבר עתה אין ספק שמדובר ברכיב חומרה פסיכי במיוחד, שיגרום לחובבי ביצועים ברחבי העולם להזיל ריר וגם להחסיר פעימה או שתיים.
אה!!!!
בא לי לקודד ולרנדר !!
אני מעוניין בזה 🙂
טוב אפשר מחיר?
ומאיפה לעזאזל אפשר להשיג את ה SR2?
השאלה אם זה יוכל להריץ קרייסיס
ועכשיו ברצינות..
מערכת כזו עם מעבדים לשרתים יוכל לעבוד גם בשביל משחקים ושימושים ביתיים?
אתה הבנת את זה ברוך ?
הכתבה מדברת על חברת EVGA המתכוננת לבואם של מעבדי הסנדי בריג' E איך ? ע"י לוח המכיל זוג מעבדי XEON ???
לוח אם ענק ? נו מה ? גם לי יש תחנת עבודה של DELL עם שתי מעבדי XEON וגם שם יש לוח אם ענק נו ואז ? מה רצה המשורר לחדש לנו בכתבה המוזרה הזו ?
מסקנה מהכתבה אם אתה רוצה להתכונן לבואם של מעבדי סנדי בריג' E קנה לך לוח המתאים למעבדי XEON וכך לא תוכל להנות בחיים ממעביד הסנדי בריג' E והיחידים שיצחקו כל הדרך אל הבנק יהיו בעלי חברת EVGA שרק הם מייצרים לוחות אם ענקיים ואימתניים ויקרים לשוק הגובה קפיש ?
חברה באמת שמישהו יעשה שם סדר בכתבות הללו….
ל-4
לפי המשפט הזה בכתבה:
"התושבת המרכזית (socket 0) מחוברת ישירות ל-PCH (ר"ת Platform Controller Hub), ואילו התושבת המשנית (socket 1) תחובר אל התושבת המרכזית בעזרת זוג חיבורי QPI" והעובדה שמדובר בתושבות 2011 רגילות, בכלל לא בטוח שזה מיועד למעסדי XEON ולא למעבד SB-E ביתיים, כי מעבדי XEON אמורים לעבוד בצורה טבעית בלוחות עם מספר תושבות.
אבל, וזה אבל גדול – אתה טועה ומטעה בכל מקרה.
כל מעבד XEON מבוסס על ליבת מעבד "בייתית" (או אם תרצה – אפשר גם הפוך).
יש מעבדי XEON שמבוססים על ליבות ה-Core i הראשונות, יש מעבדי XEON (חדשים) שמבוססים על ליבות ה-SB ויהיו גם מעבדי XEON שמבוססים על ליבות ה-SB-E – שום דבר לא חדש ולא צריך להתרגש…
בהחלט, גם אם מדובר בלוח למעבדי XEON, אלו יהיו מעבדי SB-E.
(היתרון במעבדי XEON מסדרות ה-DP (דאבל-פרוססורס) וה-MP (מולטי פרוססורס) הוא ביכולת לחבר, על לוח אם אחד, יותר ממעבד אחד (2 ב-DP ויותר מזה ב-MP). החסרון הוא שהמעבדים האלו מאוד יקרים ודורשים לוחות עם תושבות "מיוחדות".
מעבדי ה-XEON ה"רגילים" – לא שונים כלל ממעבדי ה-Core i הבייתים – אותה תושבת, רק מעבד אחד ללוח ורק מחיר בשמיים (למרות שהיום גם שם המחירים כבר לא "כפולים" אלא יותר שפויים).
ממתי DELL עושים מחשבים??
מומחים ליצירת זבל אורגני והונאת הצרכנים.
הכי זול 500 דולר מקסימום 700
sr-2 יותר סקסי מזה
😛
ל 5
האם נראה לך שאת כל ההסבר המפולפל הזה מבין הקורא הממוצע ?
שמדובר במעבד XEON תואם SB ? אני כמשתמש של זוג מעבדי XEON יודע שיש מעבדי XEON ויש מעבדי SB
והלוואי שהמעבדים יהיו SB אבל את התרגיל הזה כבר עשו פעם אחת ופרסמו את "הלוח הענק" שלהם עם זוג תושבות ואז התברר ששוב מדובר במעבדי XEON ולא במעבדים רגילים מה שמוריד לחלוטין את ה"חידוש" שבלוח וכמובן מעלה את מחירו לשחקים….. תאמין לי גם המערכת שלי עלתה כ 45000 ש"ח.
ל-4 (ו-9)
Xeon הוא בסך הכל שם מותג המאפיין את מעבדי השוק "הארגוני", בדומה ל-Core i, Pentium ושמות מותג אחרים.
Sandy Bridge הוא שמה של הארכיטקטורה העדכנית מבית אינטל, וכשכתוב "מעבדי Xeon מהדור החדש" הכוונה היא למעבדים ממותג ה-Xeon שנוצרו במסגרת ארכיטקטורת ה-Sandy Bridge החדשה, ועתידים להגיע לשוק בסמוך למעבדי ה-Sandy Bridge-E ה"ביתיים".
אולי מדובר בפיסת מידע שלא כל גולש באתר כאן מודע אליה, אך כשם שלא סביר שיופיע הסבר ספציפי בכל פעם שיוזכר מעבד Pentium או Core i7 וכדומה – לא סביר לצפות להסבר אודות מותג ה-Xeon בכל פעם שזה יוזכר בחדשה זו או אחרת.
אם אתה מעוניין בהסבר אודות כל נושא שהוא תמיד אפשר לשאול זאת בפורום האתר או באיזור התגובות לחדשה/כתבה/ביקורת.
אין צורך לתקוף או להאשים אף אחד.
ל 6 אני מדבר על מחשב DELL לתחום העבודה
ולא לביזבוז זמן על מישחקים….
רק שיצא, ואני אחליף את הsr-2 שלי
מעניין אילו מעבדים מהסדרה יצאו לתושבת הזו.
כמובן שהלוח הישן נראה סקסי יותר, לא מעט דברים עוד ישתנו בלוח הזה, כמו מיקומי וכמות הזכרונות ואז הוא יהיה רע לא פחות
ל10 זה לא יעזור ההסברים הללו
XEON היה יקר בתצורת 2 מעבדים על לוח אחד וכנראה ישאר כך.
תקרא לו ארכיטקטורה חדשה של SB ומצדי גם בשם פו הדוב… זה לא יעזור XEON ישאר מעבד של תחנות עבודה וSB ישאר של משתמשים ביתיים.
ואני מחכה למישהו שם שירים את הכפפה ויבנה לוח דו מושבי עם מ ע ב ד י SB
ר ג י ל י ם !!!!!!!!! ידוע לך על כזה דבר ? לא ! אם כך אין בכתבה זו שום חידוש הכל עבודה בעיניים.