סיכום
שמנו לנו מטרה בתחילת ביקורת זו: לבדוק האם מעבדי ה-Sempron עומדים בקצב של מעבד ביתי טיפוסי, והאם הם עומדים בתחרות בכבוד. אם מניחים כי מעבד ה-Athlon 64 +3000, אותו הצבנו לפני מעבדי ה-Sempron, הוא מעבד טיפוסי לשוק הביתי – ניתן לנתח את הגרפים קצת אחרת.
מלבד הבדיקות ב-SiSoft Sandra, התוצאות של ה-Athlon 64 היו קרובות יותר לתוצאות של מעבדי ה-Sempron במצב סטוק מאשר ב-OverClock.
אם ננסה להכניס גם את שיקול העלות, נקבל תמונה מוזרה. מחיר מעבדי Sempron מתחיל נמוך, מאוד נמוך, ובשוק ניתן למצוא מחשבי סטודנטים רבים, המבוססים על מעבדי Sempron +2500 עד 2800+. יחד עם זאת, אם עולים גבוה לדירוגים אותם בדקנו היום (3300+ ו-3400+), המחירים עולים בהתאם והשאלה האם המחיר עדיין משתלם, איננה ברורה. בתוספת מחיר לא גדולה (אם כי יש מי שיגיד, בצדק, לא קטנה), ניתן כבר לקנות מעבדי Athlon 64 939, אשר יאפשרו לכם ביצועי גבוהים יותר, ויכולת שדרוג עתידית.
ההבדלים בין שני המעבדים שבדקנו נובעים משני מאפיינים. מעבד ה-3400+ תמך בפקודות 64Bit והוא כלל זיכרון מטמון גדול יותר.
את השיפור הנובע מטכנולוגיית ה-64Bit, קשה עדיין למדוד. נכון, חלק מהתוכנות תומכות בטכנולוגיה כבר היום, ואף קיימת מערכת הפעלה מבית מיקרוסופט הכוללת תמיכה שכזו, אך שיפור הביצועים שהיא מאפשרת, כפי שראינו בביקורות קודמות שלנו , הוא זניח. יחד עם זאת, בעתיד הלא רחוק (כשנה), אמורה מיקרוסופט לשחרר לעולם את מערכת ההפעלה הבאה שלה, ויסטה, אשר תתמוך באופן מלא ב-64Bit. אם מוסיפים למשוואה את העובדה שכל מעבדי ה-Sempron של AMD מיוצרים כיום עם תמיכה בטכנולוגיה (כבר קיימים בשוק מעבדי Sempron +3300 64Bit), אנו ממליצים בחום לדאוג שהמעבד שלכם יכלול תמיכה בפקודות 64Bit.
תוספת זיכרון המטמון, ממנה נהנה מעבד ה-3400+, היא דבר ממשי הרבה יותר. יחד עם זאת, ברוב הבדיקות שערכנו קשה היה לראות את ההבדלים במצב הסטוק (אולי מלבד בדיקת הדפדפן). אם נזכר גם שמעבד ה-3300+ הצליח להגיע ל-OC גבוה יותר, נראה כי השאלה האם להשקיע את תוספת הכסף הזו במעבד או לא, אינה מקבלת תשובה ברורה.
כפי שציפינו, טכנולוגיית הייצור החדישה בה מייצרת AMD את המעבדים, מאפשרת להם להציג ביצועי OC מצוינים. שיפור של 40% בתדר הוא דבר לא רע בכלל, כאשר זוכרים שנעשה שימוש בגוף הקירור המקורי של המעבדים. אמצעי קירור חזקים יותר, יכולים אף לאפשר המהרה מוצלחת יותר, אם כי זה פותח מחדש את השאלה האם לא עדיף להשקיע את הכסף בשדרוג נוסף למחשב התקציבי שלכם (למשל, מעבר למעבד Athlon 64 939).
אמנם לא השווינו את מעבדי ה-Sempron של AMD למעבדי ה-Celeron D של אינטל בביקורת זו, אך מההכרות והנסיון שלנו עם מעבדים אלו, מנצחים לדעתנו מעבדי ה-Sempron 754 במבחן זה. שתי משפחות המעבדים מציעות תמיכה בטכנולוגיית 64Bit, אולם מעבדי ה-Sempron מציעים ביצועי סטוק טובים יותר. היתרון של מעבדי ה-Celeron, התמיכה העתידית של המערכת שלהם במעבדים כפולי ליבה, לא משמעותי כל כך לדעתנו, פשוט בגלל התחביב של אינטל לשנות ערכות שבבים פעם בתקופת זמן ולדרוש את הערכה החדשה ביותר עבור כל סדרת מעבדים (כפי שקרה עם ערכת ה-945/955 של החברה, והדרישה שלה לערכות אלו במעבדים כפולי הליבה הנוכחיים) – ובכלל, מתי פעם אחרונה ראיתם לקוח ששדרג את המעבד בלבד, ללא החלפת לוח האם, הזיכרון או כרטיס המסך? מעבדי ה-Sempron מנצחים אם כן, אם כי רק בנקודות, ולא בנוק אאוט.
ואנקדוטה קצרה לסיכום. עד עכשיו איננו מצליחים להבין את שיטת הדירוג של AMD. ברור כי מעבדי ה-Sempron +3300/+3400 אינם מהירים יותר ממעבד ה-Athlon 64 +3000 (והם גם עולים פחות), אולם AMD מדרגת אותם בדרוג גבוה יותר. אם מישהו מכם הקוראים, יצליח להסביר לנו את ההיגיון, נשמח לשמוע.
יתרונות
- ביצועים גבוהים – עומדים במבחן ה-Athlon64
- יכולות אוברקלוק מרשימות – במיוחד במעבד ה-3300+
- תמיכה ב-64Bit
- תהליך ייצור מודרני של 90nm
- מחיר (אם כי סעיף זה תקף למעבדים האחרים בסדרה, לאו דווקא לאלו שבדקנו הפעם)
חסרונות
- מחיר – לא תקציבי מספיק
- תושבת מיושנת – 754
- חוסר תמיכה בזכרון בערוץ כפול
ציון סופי
AMD Sempron 3300+ | AMD Sempron 3400+ 64Bit |