WorldBench 5
WorldBench 5
מבחן זה הוא סט המשלב מספר מבחני ביצועים מהחיים האמיתיים, בסביבה משרדית ובסביבה של פיתוח תוכן מולטימדיה. התקנת התוכנה תדרוש מהכונן הקשיח שלכם מקום רב (רב ביותר), ולאחר שהיא תסתיים תוכלו להריץ את המבחן המלא. המבחן אותו מריצה התוכנה, הוא למעשה פקודת מקרו ארוכה, הכוללת שימוש בתוכנות משרדיות וגראפיות רגילות כגון Office, Mozilla, 3DstudioMAX, מגוון תוכנות עיבוד גרפי כמו ACDSEE, Photoshop ומגוון תוכנות נוספות כמו WinZip ו-Musicmatch.
World Bench תבדוק את ביצועי התוכנות בנפרד ובעבודה במקביל (Multi Tasking) ולבסוף תספק לכם טבלה מסודרת של התוצאות.
חשוב להבהיר, שבכל התוצאות בתוכנה זו, תוצאה נמוכה יותר היא טובה יותר.
בגרף זה תוכלו לראות את התוצאות עבור המבחנים ב-ACD Systems ACDSee PowerPack 5.0, Adobe Photoshop 7.0.1 ו- Adobe Premier 6.5.
מבחן ה-ACDSEE בודק מהירות ביצוע פעולות בסיסיות כמו Rotate, Resize ו-Crop.
במהירויות סטוק, ה-Sempron +3300 וה-Athlon 64 +3000 מקבלים תוצאה זהה, כאשר ה-Sempron +3400 מוביל בהפרש מזערי – מה שלדעתנו נובע מטווח הטעות הסטטיסטית. ב-OC, נדרש ה-Sempron +3300 ל-200MHZ נוספים, על מנת להשתוות לביצועי ה-Sempron +3400.
גם במבחני ה-Photoshop (הכוללים שימוש בפילטרים) וה-Premier (המדמה מצב של עריכת סרט) התוצאות חוזרות על עצמן, כאשר ה-Sempron +3400 מוביל בנקודות ללא המהרה, ולאחר ההמהרה, התוצאות משתפרות אך שני המעבדים נשארים בטווח זהה.
גם בגרף ה-3DMax וה-Office אנו רואים שביצוע המהרה מאפשר למעבדי ה-Sempron לעקוף את מעבד ה-Athlon 64. גם כאן תוספת ה-MHz של ה-3300+ אינה באה לידי ביטוי בתוצאות, ולמרות היתרון שלו – הביצועים של שניהם זהים.
בביצועי הקידוד, מציגים המעבדים את אותה תמונה אותה ראינו עד כה. אבל, בביצועי תוכנת הדפדפן Mozilla, נשאר ה-3300+ מאחור. יחד עם זאת, ה-OC מאפשר ל-3300+ לסגור את הפער, ושני המעבדים נשארים בקו אחיד, כאשר ה-3400+ אף מפסיד במבחן המשותף לשני התוכנות.
התמונות מדברות בעד עצמן. אותה צורת מסרק, בה שלושת המעבדים משתווים ללא OC, חוזרת על עצמה. נראה שבתוכנת ה-Musicmatch תוספת ה-MHz עוזרת ל-3300+, ואילו במבחן ה-WinZip, דווקא תוספת זיכרון המטמון של ה-3400+ משפיעה.