לכתוב על מסך המחשב – הטאבלט מגיע למחשב השולחני.
![]() |
קרה לכם שמישהו ביקש מכם הכוונה על מנת להגיע ליעד מסוים? סביר להניח שאם היו לכם עט ונייר זמינים, הייתם מציירים לו מפה פשוטה שתספק לו הסבר ויזואלי שלא צריך לזכור בעל פה. אבל מה קורה כשאתם צריכים לעשות את זה באמצעות המחשב ולשלוח את המפה באימייל למשל? קרוב לוודאי שאתם נכנסים לאחד מאתרי המפות בארץ, מוצאים את המסלול או המיקום הרצוי, שומרים את תמונת המסך, עורכים את הקובץ (אם רוצים), מוסיפים לאימייל ושולחים. הרבה עבודה, אבל מה אם הייתם יכולים לצייר את אותה המפה בכתב ידכם?
מסתבר שקיים מוצר כזה מבית יצרנית המסכים הטיוואנית Proview, אשר סיימה לפתח ולתכנן אותו לפני מספר חודשים. לאחרונה החלה החברה בהפצתו ושיווקו בעולם תחת השם VisBoard ותחת המותג שלה או של חברות אחרות כמו MAG, שהיא בין היתר בבעלות Proview, ו-KDS, חברה שמסכיה נמכרו בארץ בעבר ואולי מעטים מכם מכירים.
מדובר למעשה במסך טאבלט. לא, לא טעינו, לא מדובר במחשב טאבלט, כך נקרא סוג זה של מסכים. כעת מגיע המסך גם לישראל, תחת מותג המסכים MAG. יצרנית המסכים בחרה בחברת אמטל, נציגתה של MAG בארץ, להפיץ ולשווק פה את המוצר, והם השיקו אותו השבוע.
מדובר למעשה במסך טאבלט. לא, לא טעינו, לא מדובר במחשב טאבלט, כך נקרא סוג זה של מסכים. כעת מגיע המסך גם לישראל, תחת מותג המסכים MAG. יצרנית המסכים בחרה בחברת אמטל, נציגתה של MAG בארץ, להפיץ ולשווק פה את המוצר, והם השיקו אותו השבוע.
מהו אותו VisBoard עליו אנחנו מדברים? מדובר למעשה במסך LCD למחשב המשלב טכנולוגיה של זיהוי כתב יד, באמצעות שימוש בעקרון הפיזיקלי של אלקטרומגנטיות. במהלך שלב הייצור של המסך מוכנסת רשת מתכתית שגודלה כגודל המסך, והיא מתפקדת כאנטנה אשר קולטת את הקרינה האלקטרומגנטית של העט המיוחד שמסופק עם המסך. בקר מיוחד המחובר לרשת זו, מתרגם את המיקום בו העט נגעה לקואורדינטות ויודע לאמוד את הלחץ שהופעל על המסך. המידע שתורגם נשלח למחשב ומערכת ההפעלה מתרגמת אותו לתצוגה על המסך.
![]() |
הטכנולוגיה מאחורי המסך |
לטענת חברת Proview, עם הגעתה של מערכת ההפעלה ויסטה נפתח מחדש השוק של זיהוי כתב יד, מאחר ומערכת ההפעלה הדשה תומכת בטכנולוגיות מגרסת ה-Tablet PC Edition של חלונות XP. לעומת זאת, מי מכם שמשתמש בחלונות XP הותיקה, יצטרך להתקין מספר תוכנות שמגיעות עם המסך על מנת להנות מהיכולות שהוא מציע. כמובן שהמסך יכול לתפקד גם כמסך LCD רגיל לחלוטין כשההבדל היחיד הוא שמבנה הרגל עליו הוא יושב, מסובך מעט יותר וקרוב לוודאי שגם גדול יותר מזה של מסך ה-LCD שברשותכם.
אין ספק כי מדובר במוצר נישתי, כפי שמגדירה אותו החברה, שיכול להתאים לקבוצות מסויימות של אנשים ובעיקרם מעצבים גראפיים. אולם, ניתן גם יהיה להשתמש בו בכיתות לימוד, במקום הלוח בכיתה, להקרין אותו על הקיר באמצעות מקרן, ולבטל כליל את הצורך בלוח. אם מדובר בכיתה ממוחשבת, הרי שניתן להעביר את המידע ישירות למסכי המחשבים של התלמידים. כמובן גם שאפשר להשתמש בו בסמינרים, ישיבות מרובות משתתפים ועוד.
לפי חברת אמטל, משפחת ה-VisBoard החדשה תכלול בהתחלה שני מסכי מחשב רחבים, אחד בגודל 19 אינץ' והשני בגודל 22 אינץ'. שניהם יגיעו ברזולוציות מסך סטנדרטיות למסכים בגודלם. המסך הראשון שיגיע לארץ הוא הקטן מבין השניים, והוא מתאפיין בזמן תגובה של 5 מילי-שניות, ניגודיות של 1:800 ורזולוציית הטאבלט הינה 1000 LPI. מחירו המומלץ לצרכן יעמוד על 3999 ש"ח ולדעתנו זה המכשול העיקרי. מדובר במחיר הגדול פי 3 ממחירו של מסך רגיל באותו הגודל, וגם אם נתחשב בחדשנות הטכנולוגית שלו, לא ניתן להתעלם מן העובדה שבאירופה ניתן להשיגו במחיר של פחות מ-550 אירו.
למה רק 3999ש"ח ?
עדיף 8999ש"ח.
ל- Wacom יש מוצר כזה כבר כמה שנים
שנקרה Cintique. הוא יקר פי כמה, אבל גם הרבה יותר מדוייק ומתאים לציור ממוחשב.
על סורק שמעו?
בזבוז של כסף סתם גאדג'ד מעפן 😛
אם כבר מסכים אז עדיף מסך תלת מימד נראה שווה הדבר הזה…
עזוב סורק
לא מספיק תוכנת פיינט?
הבדל של שמיים וארץ (ל-3 ו-4)
בציור ממוחשב אין תחליף ללוח ציור.
בעכבר אין את אותו חופש התנועה (ועל הדיוק בכלל אין מה לדבר), ועם סורק אי אפשר לעבוד ב- layers.
על איכות לא מתפשרים
אני עובד בתחום העיצוב, ויוצא לי לפגוש סוגי ציוד שונים מפעם לפעם.
לא יודע ולא מכיר את המסך המדובר, אבל כמו שציין 2 – לוואקום קיים מסך מדהים כבר שנים. אם המסך המדובר בכתבה אכן מדוייק כמו הוואקום – אז אחלה, אבל על איכות אסור להתפשר…
גם הCINTIQ בזבוז של כסף
מאוד רצוי להתרגל לעבוד עם לוח WACOM רגיל – אפילו הישנים עדיפים – להתרחק מהגרסאות היותר חדשות כי פשוט יש באגים לאחרונה במיוחד בתוכנות תלת…
אישית הם מאוד מעצבנים בכל הנסיונות שלהם להתעלות על המוצר המקורי – כל הכיף של לוח WACOM זה בדיוק זה שאתה לא מסתיר לעצמך עם היד – כבר כמעט 2 עשורים שאני משתמש בלוחות WACOM בעבודה בדו-מימד ותלת-מימד
ולא רק שלא היה לי אי פעם רצון או צורך לצייר על המסך עצמו -איפה ההיגיון?
ותוך שבוע ניתן להתרגל לצייר באותה מידה אם לא יותר טוב מאשר על נייר.. ועד היום רוב האמנים ואנשי ארט בארץ בקושי עושים שימוש נכון- רובם רק טורחים כאשר אין ברירה –
מצד שני, ובלי שום קשר, TABLET PC יכול להיות אחלה כלי עבודה שמחליף את הLAPTOP בהרבה סביבות עבודה אבל
זה לא תחליף ללוח ציור…
-G
wmcikny
fqbzKr nkhypfsxnuea, [url=http://mckipitaofvu.com/]mckipitaofvu[/url], [link=http://ayazpjqzrxbg.com/]ayazpjqzrxbg[/link], http://imaehaewsbhg.com/