מפרט טכני
להלן המפרט הטכני של המחשב הנייד כפי שנלקח מאתר החברה:
מעבד: Second Generation Intel Core i5 2537M 1.40GHz 3MB, Turbo: 2.30GHz
מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7 Home
זיכרון: 4GB DDR3
התקן אחסון: 128GB Solid State Drive
מסך: 13.3” HD LED Backlit SuperBright Plus
רזולוציה: 1366 x 768 פיקסלים
גרפיקה: Intel HD GT2 Integrated Graphics
רמקולים: שני רמקולים בעלי הספק 1.5 וואט כל אחד וסאבוופר בעל הספק 1.5 וואט
סוללה: ליתיום פולימר, עד 6.5 שעות
אינטרנט אלחוטי: b/g/n 802.11
מימדים:328.5 x 227.0 x 15.9-16.3 מ"מ (גובה, אורך, רוחב)
משקל: 1.3 קילוגרם
העיצוב
מבט חפוז על המפרט והנתונים הטכניים של הסמסונג 900X3A מספרים את רוב הסיפור. לפי ההתרשמות הראשונית, מדובר במחשב נייד אליטיסטי בעל מפרט מרשים המייעד עצמו לאוכלוסיה ספציפית של מנהלים ונלהבים לדבר. למען היסר ספק, לא מדובר במחשב למטרות משחקים, שכן גם כרטיס המסך ולמעשה גם נפח האחסון המוצע אינם מאפשרים זאת.
המאפיין הבולט ביותר בסמסונג 900X3A הינו, כמובן, העיצוב. ה-900X3A הינו אחד המחשבים הניידים הדקים (16 מילימטרים) והקלים (1.3 קילוגרמים) ביותר שהיה לנו את העונג להתעסק איתם, וכאמור הוא אפילו דק וקל יותר מה-MacBook Air המפורסם. ניתן יהיה להניח כי העיצוב הדק בא על חשבון עמידות המחשב ואיכות הבנייה שלו, אך המציאות רחוקה מכך שנות אור. מעטפת המחשב עשויה דורלומין, סגסוגת אלומיניום ונחושת המשמשת בעיקר בתעשיית כלי התעופה. בהתאם לייעודו המקורי, החומר קשיח וקל משקל במיוחד. המחשב כולו צבוע בשחור-מט, כאשר צידו החיצוני של המכסה העליון מכוסה פסים דקיקים אשר מקנים את המראה היוקרתי. כמו כן, על גבי המכסה העליון ניתן לראות את הלוגו של סמסונג, בצבע כסוף בוהק. גימור זה אינו רגיש במיוחד לטביעות אצבעות, אולם גם אינו חסין מפניהן לחלוטין. גימור שפת המחשב הינו כסוף מבריק אשר יוצר ניגודיות נעימה לעין יחד עם הצבע השחור. עמידות המכסה החיצוני של המסך לכיפופים יחסית גבוהה בהשוואה למחשבים ניידים אשר המכסה החיצוני שלהם עשוי פלסטיק. למרות זאת, אל תצפו שהמחשב ימשיך לעבוד אם תפילו אותו יותר מדי פעמים, היות ולא מדובר במחשב מוקשח. כמו כן, הצירים המחברים את שני חלקי המחשב הנייד נראים ומרגישים עמידים דיים, וסביר כי יעמדו במספר מהלומות לפני שיכנעו לחלוטין. איכות הבנייה של המחשב הינה פשוט יוצאת מן הכלל.
חיבורים
נקודת החולשה של הסמסונג 900X3A מגיעה מכיוון החיבורים הזמינים. מצד ימין יש לנו חיבור USB2.0, חיבור לאוזניות או מיקרופון וחריץ MicroSD. מצד שמאל ניתן למצוא חיבור USB3.0 המספק מתח באופן קבוע (על מנת להטעין באמצעות חיבור ה-USB כאשר המחשב כבוי), חיבור mini-HDMI, חיבור LAN מוקטן המומר לסטנדרטי באמצעות המתאם המצורף וחיבור לשנאי הכוח. כלל החיבורים, להוציא את חיבור הכוח, מוחבאים בצורה יצירתית למדיעל מנת לשמור על קווי העיצוב החלקים של הסמסונג 900X3A. למרות המגוון, כמות החיבורים אינה מספקת במיוחד. היינו שמחים לראות חיבורי USB נוספים ואולי אפילו קורא כרטיסים סטנדרטי, ולאו דווקא MicroSD בלבד. בעיה נוספת אשר עלולה להיות רלוונטיות במיוחד לקהל היעד של מחשב נייד זה הינה העדרו של חיבור ה-VGA. מקרנים בעלי חיבור HDMI עדיין אינם נפוצים דיים ולכן אתם עלולים להתקע ללא המצגת ברגע האמת, או להאלץ לסחוב עמכם שלל מתאמים וכבלים, אשר פוגעים בניידות ויוקרתיות המחשב.
המקלדת ופד העכבר
המקלדת של הסמסונג 9 הינה מקלדת Chiclet ללא לוח המספרים (Numpad) וצבועה בצבע שחור כאשר בסיס המקלדת הינו שחור מבריק. שולי המקלדת עשויים מסגסוגת האלומיניום-נחושת המעטרת גם את חלקו החיצוני של המחשב הנייד. המקלדת עצמה מוארת בתאורה אחורית לבנה ועוצמתה נקבעת על-ידי המשתמש, כאשר חיישן האור מכבה ומדליק את התאורה בהתאם לתנאים הסביבתיים. מקשי המקלדת מופרדים מעט זה מזה ונוקשים, עובדה אשר מקלה על מלאכת ההקלדה. כמו כן, מידת שקיעת המקלדת בעת ההקלדה (Keyboard Flex) הינה נמוכה מאוד יחסית. לאחר מספר שעות של הקלדה כבר לא היה ניתן להתבלבל. המקלדת איכותית מאוד ומלאכת ההקלדה מתבצעת בדיוק ובקלות. שקיעת המקשים נמוכה יחסית, מה שמאפשר מעבר מהיר בין אותיות, ונקודת הלחץ, בה לחיצה על המקש מתורגמת לקלט, מדויקת למדי. בנוסף, מספר מקשים בעלי עניין מכילים נורת LED כחלחלה המאפשרת לנו לדעת האם הם מופעלים: ה-Function Lock, מקש כיבוי והדלקת הרשת האלחוטית והשן-כחולה, מקש השתקת השמע ומקש ה-Caps Lock הסורר. גימיק לא חיוני במיוחד, אבל בהחלט מוסיף ליוקרה ולחווית השימוש.
מחשב מאכזב
דווקא רוב הביקורות האחרות ברשת הציגו אותו כמחשב די מאכזב ברוב בפרמטרים, ובמחיר לא מוצדק.
המחיר הישראלי פשוט גרוע.
הייתי קונה אותו בלי לחשובפעמיים ב6000 שקל נגיד אבל 8000 שקל? עושק. שהחצופים האלה יוריד מחיר.
חבל על המחיר
חוץ מזה אחלה מחשב ואחלה ביקורת
רק חבל שרגע התהילה שלו נגמר .
הMacbook Air חזק ממנו ,לדעתי הוא גם יפה יותר,ועם תג מחיר חדש של 999$ הוא גם זול יותר.
ל-4 המבולבל
1000 דולר זה המחיר של ה-11 אינץ'. ה-13 אינץ' מתחיל ב-1300 דולר
ל5 ..
לא מתבלבל בכלל, הדגם של ה11.6" של סמסונג עולה קצת יותר מהMBA באותו הגודל ,תעבור פה על המחירים
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=samsung+9+series&x=0&y=0
ואלו עוד דגמים חלשים ,עם תדרים נמוכים מהדגם הבסיסי של הAir שעולה 999$ .
וגם הדגם הבסיסי של הAir בגודל 13" עולה פחות מהדגם הבסיסי בגודל 13" בסדרה 9 .
כן זה מופיע בחסרונות שהמחשב הזה יקר יותר
זה לא מחדש 🙂