שמועות חדשות מבטיחות לנו תקופה עמוסה ומלהיבה מחברת השבבים, למרות המחסור
מחסור עולמי בשבבים אמור להאט את קצב ההשקה של מוצרים חדשים, לכאורה, אבל יתכן כי אנשיה של NVIDIA לוקחים באופטימיות חריגה או פשוט נהנים ללכת נגד הזרם – משום שדיווחים חדשים במרשתת חוזים לנו השקה של דגמי Super מעודכנים עבור דור כרטיסי ה-Ampere והשקה של דגמי Lovelace חדשים לחלוטין תחת סדרת RTX 4000 בתוך תקופה של פחות משנה אחת, כאילו המחסור התמידי בדגמי RTX 3000 שמלווה אותנו מרגע ההשקה הראשון שלהם בכלל לא קיים.
שמועות על השקה אפשרית של דגמי Super מעודכנים עבור חלק מכרטיסי המסך בסדרת RTX 3000 מלוות אותנו כבר זמן-מה, עם ה-GeForce RTX 3090 Super המיוחל שינצל את מלוא הכוחות של ליבת ה-GA102 המפורסמת בקצה העליון – לצד ליבות GA103 חדשות שיסייעו לגשר את הפער הגדול למדי שקיים בין ליבות GA104 לליבות GA102 כיום, ויוכלו לשמש להשקה של דגם (או דגמי) RTX 3070 Super. דגמים אלו עשויים לזכות להשקה הרשמית שלהם כבר בינואר 2022, כשתערוכת CES הגדולה בלאס וגאס (בין ה-5 בינואר ל-8 בינואר) נראית כמו הבמה המיועדת לכך במקרה שכזה.
ליבות GA103 חדשות יוכלו לדחוף קדימה גם את שיא הביצועים המוכר לנו בשוק הניידים, היות וכיום הדגמים המתקדמים ביותר של NVIDIA בקטגוריה זו (כולל ה-RTX 3080 בכל הגרסאות שלו) מסתפקים בהתבססות על ליבות GA104, בזמן שליבת ה-GA102 הוגדרה כגדולה וזללנית מדי. GA103 תוכל להיות הפתרון שיעניק לנו את ה-GeForce RTX 3080 Super הנייד, או שאולי בעצם ה-RTX 3080 Ti הנייד או ה-RTX 3090 הנייד. אין ספק כי תוספת של דגמים משופרים עם הסיומת Ti ותוספת מיועד של עוד דגמים מעודכנים עם התוספת Super תהפוך את המגוון של NVIDIA למבולגן הרבה יותר.
באוקטובר 2022, בעוד קצת יותר משנה מרגע זה, אנחנו עשויים לקבל את הטעימה מהיכולות של NVIDIA כאשר היא מקבלת גישה אל תהליך ייצור השבבים המתקדם ביותר בעולם – ארכיטקטורת ה-Lovelace (על שמה של הסופרת הבריטית מהמאה ה-19 שנחשבת גם למתכנתת הראשונה בהיסטוריה) צפויה להיות בסיס למשפחת GeForce RTX 4000, עם התבססות על ליטוגרפיית 5 ננומטר מבית TSMC שמשמשת כיום את אפל לייצור שבבי ה-A14 וה-A15 שלה. אין יותר מדי פרטים טכניים על ארכיטקטורת הדור הבא של NVIDIA (פרט לציפיות להמשך שימוש בפיסת סיליקון אחודה ויחידה בכל הדגמים, בזמן ש-AMD מתכננת לעבור לשימוש במסך יחידות על גבי מצע אחד בדומה לארכיטקטורות של מעבדי ה-Ryzen), אך יהיה מעניין מאוד לגלות האם עד למועד המיועד הזה המחסור בסיליקון שמקשה על חיינו כרגע יהיה רק זכרון מרוחק או מציאות מתמשכת.
דילוג של NVIDIA לייצור אצל סמסונג בדור ה-RTX 3000 לא שיבש את קפיצת הביצועים שקיבלנו – נקווה שהחזרה האפשרית לזרועותיה של TSMC בגלגול הבא תצליח לעמוד גם היא בציפיות, בלי צרות בלתי צפויות כלשהן
נמשיך לעקוב ולספק לכם עדכונים!
עדכון: ציוץ נוסף של מדליף הטוויטר שאחראי על חלק מן המידע בכתיבה זו דואג להוסיף עוד דלק למדורה – עם טענה לכך שהערכה כי הדגם הבכיר בדור ה-Lovelace יכפיל את ביצועי ה-RTX 3090 היא שמרנית, לטענתו. היתכן שהמעבר לתהליך ייצור בכיר מ-TSMC ידהים את שוק החומרה כולו בתועלתו?