מנהלי ההתקנים בהם נשתמש לצורך מבחני הביצועים הם מגרסה 1.0 והושקו בנובמבר 2008. למרות שמנהלי ההתקנים לא עברו עידכון במשך שלוש שנים, אין צורך לגשת לחלק המבחנים בנימה סקפטית ואנו נמשיך הלאה בראש שקט. את העכבר נבדוק במספר משקחים כגון Call of Duty: Black Ops, Crysis 2 ו-Portal 2 על גבי מגוון משטחים:
- עץ (שולחן)
- בד (אותם משטחים לעכבר שקיבלנו לביקורת זו)
- זכוכית (שולחן זכוכית עבה)
בחרנו במשחקים תובעניים בכל הנוגע לדיוק העכבר, שכן פרמטר זה קריטי ומהווה בסיס לנצחון במשחקי פעולה מגוף ראשון. בעת הבדיקות לא נתקלנו בקפיצות או ריצודים ודיוק העכבר היה מספק על-גבי שלושת המשטחים, אפילו על משטח הזכוכית עליו מסתבכים חלק מעכברי הלייזר. המעבר בין הרזולוציות בזמן משחק היה חלק ומהיר וגם כאן לא חווינו בעיות.
עכבר אופטי או עכבר לייזר?
לצורך השוואה בין דיוק שני סוגי החיישנים, לקחנו למבחן את ה-Ikari ואת ה-CM Storm Sentinel שבדקנו בעבר. למען האמת, לא הופתענו מהתוצאות. כבר שנים שמדברים על העליונות של החיישן האופטי לעומת חיישן הלייזר בכל הנוגע לדיוק, והפעם נוכחנו לדעת על כך בעצמנו, כאשר ה-Ikari הראה לנו דיוק טוב יותר עם פחות קפיצות וריצודים. כמובן ניתן להאשים בכך את חיישן ה-TwinEye של ה-Sentinel, אבל זה כבר סיפור בפני עצמו. האם עכברים אופטיים עדיין שולטים בשוק בכל הנוגע לדיוק? על-פי דעות של גיימרים ושחקנים מקצועיים רבים התשובה היא כן. אך לדעתנו, יש להתייחס לכל הפרמטרים השונים בעכבר בעת קנייתו.
התקני הבקרה
כפי שהתאכזבנו מהזנחת העידכונים ונטישת מנהלי ההתקנים, עלינו להוסיף כי אנו מאוכזבים מהתקן הבקרה עצמו, שכן הוא מאפשר לשנות את הגדרות הרזולוציה בין שלוש אפשרויות מובנות מראש בלבד. בעוד שרוב היצרניות משקיעות במנהלי ההתקנים שלהן, נראה כי SteelSeries החליטה להתעלם מכל הנוגע לצד התוכנתי, ולטעמנו מדובר בחיסרון משמעותי למדי.
ביקורת לא משהו
הIKARI עכבר ישן מאוד ולהשוות אותו מול החדשים של שאר החברות זה מטומטם – אם כבר תשוו אליו את הXAI.
הIKARI OPTICAL בניגוד לאחיו הIKARI LASER
מגיע עם predictiondrift control מובנה ולכן פחות טוב לרוב משחקי הFPS מעכברים שאינם כוללים את זה.
יש לי נטייה לא להסכים.
בתור שחקן ותיק יחסית אני יכול להגיד שקלילות העכבר אינה מעידה על איכות הבניה.
ככל שהעכבר כבד יותר ביד אובדת השליטה בו, העכבר צריך לזוז אינטואיטיבית עם היד על מנת לספק דיוק מירבי.
בנוגע לעליונות העכבר האופי על פני הלייזר, ראיתי דוגמאות לכאן ולכאן, אמנם ישנם עכברי לייזר שאינם בעלי יכולת דיוק מדהימה.
בעיקר נובע מאיכות החיישן, לG5 הישן שלי היה יתרון אדיר על רוב העכברים האופטיים בזמנו, בנוסף המשקל הגדול שלו הכביד והקשה על הדיוק.
מה שכן יש לי כאן עכבר steelseries kinzu שהוא זול ב40 שקל מהikari ועושה עבודה נפלאה, plug and play בדיוק כמו שעכבר לשחקנים במשחקי רשת צריך להיות.
כותב הביקורת, אנא כנס.
אתחיל מזה שSTEELSERIES היא דנית, וולא הולדנית.
הIKARI אכן הזוי זול, אבל זה שהוא שוקל פחות לא הופך אותו לזול – ההפך, מדובר בפלוס – עכבר ענקי בגודלו הופך להיות קל יותר לאנשים שנוהגים להרים את העכבר ולמקם אותו על המשטח בחזרה.
לגבי שאלת החיישנים – זה לגמרי נכון, האופטיים מגיעים למהיריות גבוהות יותר, ואילו עכברים כמו הSENTINAL שקיבלם (TWIN EYE V2) שמלא בבאגים והXAI/G500 (ה9500 של AVAGO) שגם הוא רגיש ועוקב בצורה נוראית על משטחים מבד – שניהם מראים את הנחיתות של הלייזר מול האופטי.
להשוות את האופטי המעולה של הIKARI לחיישן הנוראי של הSENTINAL זאת בחירה גרועה.
בקשר לעובי של הQCK HEAVY, נראה כאילו עשו עליכם קופה ומכרו לכם את הQCK הרגיל, כי לפי איך שזה נראה אין פה 6 מילימטר, יש פה במקרה הטוב 4 מילימטר עובי, לעומת הרגיל שהוא 2 מילימטר.
אני לא מבין למה שמישהו יקטר כל כך הרבה על הדרייברים? הדרייבר פשוטים, תחליף EXACTSENS (שם שיווקי של STEELSERIES לCPI), וEXACTRATE ונגמר הסיפור.
לגבי החסרונות באופן כללי אני מסכים.
כמה חבל…
שכבר לא מיצרים את ה SAITEK V3… העכבר הזה פשוט לועס כל עכבר אחר בטווח מחיר שלו (120 שקל!!!)
בכל מקרה, לא מת על העכבר הזה, למרות שהוא נוח, אבל 1600 DPI זה ממש מעט…
מה שכן הפד שלהם מעולה
אני החלפתי מלא משטחי עכבר,
ואני חייב לציין שהפד של SteelSeries ברמה גבוהה!
בקשר לעכבר אני לא יודע.
מעדיף לוג'יטק
כדאי בתדעו
אחוז ההחזרות של החברה מוד גבוה… גלומר יש אחריות ואתם תשתמשו בה… אורך חיי המוצרים שלה לא גבוה במיוחד.
לא מסכים עם הביקורת
1) עכבר ארגונומי, נוח, מתלבש היטב על היד.
2)איכות החומרים טובה, מרגיש מאוד נוח על היד כמו שכבר אמרתי.
3) זמני תגובה ודיוק טובים מאוד גם במשחקי FPS.
4)אני רואה דווקא יתרון בזה שעכבר בנוי לימניים, שוב מבחינת הנוחות וההתאמה. יש עכברים יעודיים שם לשמאליים (לא לבלבל עם שמאלנים). עכבר שבנוי לשימוש בשני הידיים לפי דעתי מאבד מהנוחות שלו.
– עכבר מאוד מומלץ למי שנוחות חשובה לו.
– עכבר גדול יחסית, יכול לא להתאים למי שיש לו ידיים קטנות.