החלפת הלד
בראש ובראשונה, לפני כל מגע עם המעגל המודפס של העכבר יש לנתקו מן המחשב. בשביל להגיע אל הלד שאנו רוצים להחליף, נצטרך, כמובן, לפתוח את העכבר.
בתחתית העכבר נמצא לרוב בורג אחד (אך לעתים 2 או אפילו 3), המוסתר ע"י מדבקה כלשהי; הורידו את המדבקה והבריגו את הבורג החוצה.
![]() |
לאחר שפתחנו את העכבר, נוציא ממנו רק את המעגל המודפס (לאחר שניתקנו ממנו את הגלגלת):
![]() | ![]() |
שימו לב שקיימים שני לדים שונים, האחד נועד עבור החיישן האופטי ומסומן בתמונה ב-Sensor LED והשני, לד התאורה עליו נעבוד, מסומן ה-Color LED. שימו לב שלא להתבלבל בין השניים!
חשוב לדעת: את המוד אנו מבצעים רק על הלד המיועד לקישוט בעכבר ולא על הסנסור לד (לד חיישן), שכן אם נחליף את האחרון, החיישן לא יזהה אותו והעכבר פשוט לא יעבוד.
במידה ואין לכם לד לקישוט בעכבר, ובעכבר שלכם קיים רק לד החיישן, נוכל ליצור מעקפים (נתיבים המיודעים להאריך את מקור הזרם) מלד זה אל מקום אחר בגוף העכבר – ובו להתקין לד נוסף, לקישוט.
בשלב זה כבר מומלץ להכניס את המלחם לחשמל, על מנת שיתחמם קצת לפני שנתחיל לעבוד איתו.
עכשיו כשהמלחם כבר חם, מן הראוי שנחבר כבר את הלד, אך אסור לשכוח דבר מאוד חשוב – קוטבי הלד. כמו לכל רכיב חשמלי, גם לד פועל בעזרת 2 קטבים: + ו-(-) (פלוס ומינוס). אך איך נדע איך להבדיל ביניהם?
אם תסתכלו אל תוך הלד שלכם (הכוונה לחלק השקוף שבו), תוכלו לראות שבפנים ישנם בעצם שני חלקים, האחד גדול יותר מהאחר:
![]() |
לפי התרשים שלעיל, תוכלו לראות כי הצד עם החלק הגדול יותר הוא המינוס, והצד היותר קטן הוא הפלוס. חשוב לזכור כי לפני שנבצע את פעולת ההלחמה, אנו מוכרחים לסמן לנו את הפלוס של הלד על מנת למנוע עיכובים מיותרים במהלך ההלחמה. ניתן לעשות זאת בעזרת מדבקה או חתיכת נייר דבק קטנה. יש לבצע את הסימון הן על הלד הקיים בעכבר, והן על הלד אותו מתכוונים להתקין.
מדהים
כל הכבוד !