ניתוח מבחני ביצועים
נתחיל עם המבחן אשר משקף את ביצועי כונני ה-SSD בצורה הטובה ביותר והוא ה-AS SSD. מיד עם תום המבחן, התוצאות הותירו אותנו פעורי פה. מהירויות הכונן הן חסרות תקדים ביחס לכונן המיועד לשוק הביתי ולתחנות עבודה, אולם אליה וקוץ בה. למרות המהירות הרציפה המדהימה של כונן ה-RevoDrive, המהירות הרנדומלית, או ה-IOPS (ר"ת Input/Output Operations Per Second), מאכזבת במיוחד, שכן מהירות זו חשובה יותר, לשימושים יומיומיים לפחות, מאשר המהירות הרציפה. היינו מצפים מכונן קשיח שמחירו משולש ממחיר כונן Vertex 2 שיביא עימו את הבשורה החדשה גם בתחום זה, וכפי שניתן לראות, ה-RevoDrive אף מאבד את כתר הביצועים במבחני המהירות הרנדומאלית בכתיבה.
במבחן ה-PC Mark Vantage, ה-RevoDrive מוכיח את עצמו מחדש ולא נותן לאף אחד מהכוננים האחרים להתקרב אליו, ואילו במעט, במבחני הביצועים. נרצה לציין שוב שמבחן זה הינו המייצג ביותר את השימוש הממוצע של המשתמש הביתי. במבחן ה-Boot Timer גם כן נרשמה הפתעה, אך ההסבר פשוט למדי: למרות שה-RevoDrive בעל עליונות על כונני ה-SSD האחרים, עדיין יש לזכור שיש את הליך זיהוי הכונן בבקר ה-PCI-Express ולאחר מכן יש זיהוי נוסף של מערכת ה-RAID. לכן, התהליכים הללו מוסיפים זמן רב יחסית לאתחול מערכת ההפעלה.
שימו לב שהמבחן היחידו בו השוונו כוננים שהורכבו למערכות שונות הוא מבחן ה-AS SSD. אנו לא ממליצים לכם להתעמק בהשוואות אחרות שכן מפרט המערכת משפיע רבות על תוצאות המבחנים הללו.
סיכום
דברים טובים חייבים להגמר מתישהו, ובהחלט היה לנו קשה להפרד מה-RevoDrive לאחר שראינו למה המפלצת הקטנה הזאת מסוגלת. ראשית כל, נחזור ונציין שהכונן משווק על ידי OCZ עצמה ככונן לשוק הביתי ולתחנות עבודה, ולמרות הביצועים המדהימים של הכונן ביחס לכונני SSD רגילים, לא נוכל להמליץ עליו לקנייה לצרכן הביתי. כאשר תנסו להצדיק רכישת כונן קשיח במחיר של כ-3000 שקלים חדשים, מהר מאוד תגיעו למסקנה המתבקשת שאין שום הגיון בהשקעת סכום שכזה, במיוחד לאור העובדה ששני כוננים בנפח 120 גיגה-בייט מהדור החדש במערך RAID מסוגלים לעקוף בביצועים את ה-RevoDrive בפחות השקעה.
אז נכון, שילוב ארבעה בקרי Sandforce SF-1222 ומערך RAID פנימי אשר עושה שימוש בבקר יעודי על גבי מעגל מודפס אחד הוא דבר מופלא לכשעצמו, אולם אין סיבה ממשית לא "להתפשר" על כונן SSD סטנדרטי. בשליש מהמחיר תוכלו לקבל כונן שמסוגל לספק את אותם המהירויות הראנדומאליות הכל כך קריטיות, ורק נותרת השאלה האם מהירות רציפה משולשת שווה את ההשקעה העצומה במחיר.
אם ברצונכם להקים תחנת עבודה אשר מתעסקת באופן קבוע עם קבצים בנפח של מעל 500 מגה-בייט אין לנו ספק שה-RevoDrive יסב לכם אושר רב, אולם לרוב יעוד זה מתממש בארגונים ובעמדות מקצעיות להם מייעדת OCZ את כונני ה-Z-Drive וה-VeloDrive שלה. כאשר מדובר בקידודים ועריכות יתכנו מצבים בהם תוכלו לנצל את מלוא התעבורה אולם אפילו בעת העתקת קבצים בתוך הכונן עצמו תתקלו במחסום בצורת הגבלת מהירות הכתיבה. אפילו כאשר מנסים ללכת לכיוון חסכון במקום התמונה אינה ברורה במיוחד היות ולא לכולם קיים חיבור PCI-Express x4 פנוי שרק מצפה בכיליון עיניים ל-RevoDrive של OCZ.
סקירה טובה – אכן מוצר מדהים
אני מאוד אוהב SSD וזה העתיד
אך לבנתיים המחיר עדיין גבוהה מדי
כרגע מה שנותן את עלות תועלת הכי טובה זה כונן SSD (גם אם בתצורת PCIE) למערכתאפליקציותשטח עבודה וכונן אחסון מכני לכל יתר הדברים.
נראה לי ש הREVO
עם הבקר החדש של SANDFORCE
יתן ביצועים כפולים
ומה יעשו 2 REVO על RAID0
שני כוניים כאלה על רייד 0…זה כבר הטירוףף..
מדהים? כן, אבל לא בדיוק החזית הטכנולוגית…
קודם כל, יש את זה:
http://www.fusionio.com/products/iodrive-duo/
אותו העקרון, אבל נתונים טובים בערך כפליים.
ואז, יש את זה:
http://www.fusionio.com/products/iodrive-octal/