הקדמה
מונח הברירה הטבעית משקף, גם מבחינה טכנולוגית, את השרדותם של החזקים, והיום נציג בפניכם את הדוגמה הטובה ביותר לכך בעולם האחסון. מהפכת ה-SSD (ר"ת Solid State Drive) כבר איבדה במעט את קסמה והפכה להיות "שגרתית", לפחות במונחים של מהירות ההעברה בתחום זה. אם לא די בכך, כונני ה-SSD מוגבלים בנפח האחסון מה שהופך הצטיידות בהם למעט מסורבלת. פתרון אלגנטי לשימוש בכוננים אלו קיים בדמות יצירת מערכת RAID (ר"ת Redundant Array of Independent Disks) אך גם פתרון זה לא חף מחסרונות, בעיקר כאשר זה מגיע למלאכת מציאת בקר אמין ומהיר, משימה שיכולה להתגלות כלא פשוטה כלל.
הפתרון שמציגה בפנינו חברת OCZ מגיע בצורת ה-RevoDrive, מוצר ייחודי ופורץ גבולות בהחלט: יצירת מערך פנימי של שני כונני SSD ב-RAID-0 עם שילוב בקר פנימי על לוח PCB (ר"ת Printed Circuit Board) אשר משתמש בממשק PCI-Express הוא בהחלט יצירה מעוררת השתאות. חברת OCZ לא הסתפקה בכך והגדילה להציג כיום את ה-RevoDrive X2, השלב האבולוציוני הבא אשר מציגה בפנינו ארבעה כוננים משולבים יחדיו ב-RAID-0.
בעוד שמעט מאוד משתמשים יסרבו לכונן שכזה, ראוי להדגיש כבר בשלב זה של הביקורת שלא מדובר במוצר למשתמש הביתי הממוצע. הכונן, שמחירו בישראל עומד על כ-3000 שקלים, מיועד בעיקר לבעלי מקצוע שעבודתם מחייבת אותם לעבוד בקצבי העברה וקריאה מהירים במיוחד.
מוצריה של חברת OCZ, אשר נוסדה בשנת 2002 בקליפורניה, כבר נסקרו רבות ב-HWzone בעבר. עקב רצונה להיות חלוצה בתחום זה כיום היא מייצרת בעיקר כונני SSD, כאשר בעבר עסקה גם בתחומי ספקי הכוח ומודולי הזיכרון. לאחרונה, אף הכריזה שהיא מוותרת על התחום האחרון ואין בכוונתה להמשיך ולהשקיע בו.
מפרט טכני
להלן המפרט הטכני של הכונן כפי שנלקח מאתר החברה:
בקר: 4x Sandforce 1222
בקר רייד: Silicon Image 3124
מודולי זיכרון: Intel MLC NAND
מהירות מקסימלית: 740MB/s קריאה 720MB/s כתיבה
מהירות רנדומאלית: 120,000IOPS קריאה 120,000IOPS כתיבה
זמן גישה: 0.1 מילישניות
ממשק: PCI-Express x4
משקל: 171 גרם
צריכת חשמל: 4 וואט במצב במנוחה 8 וואט במצב מאמץ
אחריות: 3 שנות אחריות
MTBF (ר"ת Mean Time Between Failures): כ-2,000,000 שעות
מחיר: 3,064 שקלים (נלקח מ-Plonter.co.il)
ה-RevoDrive מנצל את ממשק ה-PCI-Express על מנת לספק ביצועים מירביים ללא שום תלות בבקר מובנה בלוח אם. על מנת לנצל את ה-RevoDrive במלואו עליכם להקפיד להתקינו בחריץ של PCI-Express x4 לפחות, כאשר הוא יתאים, ללא בעיה כמובן, לחריצי PCI-Express x8 ו-x16. ה-RevoDrive מיוצר בכמה דגמים בנפחים שונים כאשר כיום ניתן למצוא בשוק גרסאות המציעות 100, 160, 240, 360 ו-480 גיגה-בייט. אז מה מייחד את מפלצת הביצועים הזאת מכונני SSD אחרים שנתקלתם בהם בעבר, אתם כנראה שואלים את עצמכם. ובכן, מלבד לעבודה שה-RevoDrive משתמש בממשק שונה לחלוטין מזה של כוננים רגילים, הארכיטקטורה בכונן זה מורכבת וייחודית. על כל 64 גיגה-בייט של זיכרון NAND Flash קיים בקר Sandforce SF-1222 אשר מובנה בלוח המודפס מדגם Silicon Image 3124 (סך-הכל ארבעה בקרים השולטים על 8 מודולי זיכרון בנפח 8 גיגה-בייט כל אחד ו-4 מחיצות שונות המחוברות ב-RAID-0). אם תעשו את החשבון בעצמכם, תגיעו למסקנה שמדובר ב-256 גיגה-בייט אולם חברת OCZ שומרת בכל מחיצה מספר גיגה-בייטים על מנת לבצע דחיסת מידע בזמן-אמת כחלק מאופן פעולתו של בקר ה-Sandforce.
כמו בכל מערך RAID אשר משלב בתוכו כונני SSD, אין אפשרות להשתמש ב-TRIM (על תכונה זו תוכלו לקרוא כאן). לכן, אנו צריכים לקחת זאת בחשבון שכן מדובר בתכונה מאוד חיונית, במיוחד לאורך זמן, בקרב כונני ה-SSD. על-מנת לנסות ולפצות על העדר ה-TRIM, שילבה חברת OCZ בכונן את תוכנת ה-Idle Time Gargabe Collection, שאמנם לא פועלת בזמן-אמת כמו ה-TRIM, אך כאשר הכונן מזהה זמן בו הוא לא נדרש לעבוד במלוא המרץ, הוא מנצל אותו לטובת זיהוי תאים שניתן לפנות את תוכנם תוך שמירה על ביצועיו לאורך זמן.
סקירה טובה – אכן מוצר מדהים
אני מאוד אוהב SSD וזה העתיד
אך לבנתיים המחיר עדיין גבוהה מדי
כרגע מה שנותן את עלות תועלת הכי טובה זה כונן SSD (גם אם בתצורת PCIE) למערכתאפליקציותשטח עבודה וכונן אחסון מכני לכל יתר הדברים.
נראה לי ש הREVO
עם הבקר החדש של SANDFORCE
יתן ביצועים כפולים
ומה יעשו 2 REVO על RAID0
שני כוניים כאלה על רייד 0…זה כבר הטירוףף..
מדהים? כן, אבל לא בדיוק החזית הטכנולוגית…
קודם כל, יש את זה:
http://www.fusionio.com/products/iodrive-duo/
אותו העקרון, אבל נתונים טובים בערך כפליים.
ואז, יש את זה:
http://www.fusionio.com/products/iodrive-octal/