טאבלטים
הטכנולוגיה הראשונה אותה בחר האנג להבליט השנה היא פלטפורמות הטבלטים. נראה כי אפל עשתה את זה שוב, והשקת ה-iPad, למרות שלא מדובר בקונספט מקורי בצורה שלא ניתן היה לחשוב עליו לבד, שינתה את העולם – לפחות בצורה שכולם מדברים על זה. NVIDIA מן הסתם לא רוצה להישאר מאחור, והאנג ניסה להסביר למה לחברה שלו יש יתרון בנושא הטאבלטים.
NVIDIA תשתמש בפלטפורמת ה-Tegra שלה למוצרי הטאבלט. החברה ניסתה לדחוף את הפלטפורמה בפעם השניה בשנה שעברה, אבל נסיון לחוד ומציאות לחוד, וגם היום לא ניתן למצוא מוצרים רבים על המדף. גם השנה הבטיחו ב-NVIDIA כי מדובר במוצר מנצח, והחל מהסתיו נוכל לראות עשרות מוצרים מובילים אשר יעשו שימוש בפלטפורמה.
היתרון הראשון של טאבלט מבוסס NVIDIA הוא שניתן יהיה "לגלוש באינטרנט לכל האתרים בעולם עם הטאבלטים, כולל אתרים הכוללים את טכנולוגיית הפלאש" אמר האנג, ודאג לבדוק שכל העיתונאים באולם הבינו שמדובר במלחמה ב-iPad של אפל שלא תומך בפלאש ולא יתמוך בו בעתיד הקרוב.
היתרון השני של NVIDIA הוא כמובן התמיכה הנהדרת בגרפיקה, משחקים, ביצועי וידאו וסרטי HD, וכל זה עם צריכת חשמל נמוכה.
ומדוע כל כך חשוב לחברה להיכנס לשוק הטאבלטים ולמה זה כל כך חם? האנג הסביר שאת תעשיית החומרה המסורתית מושכת תעשיית התוכנה. כאשר יש תוכנות חדשות, משחקים, מערכות הפעלה או תוכנות מקצועיות אנשים נוטים לשדרג את החומרה ויש להם סיבה לקנות מחשבים. את תעשיית הטאבלטים ימשוך שוק גדול פי 10 משוק התוכנה (מבחינת היקף הכספים שעובר בו) – שוק הבידור והתוכן. הטאבלט על פי NVIDIA יהפוך להיות הדרך שלנו לצרוך סרטים, עיתונים, מגזינים אלקטרוניים, ספרים, משחקים, מוזיקה וכל תוכן בידורי אחר.
בחברה מנסים לשכנע ביתרונותיו של הטאבלט
|
אז למה לא הייתה פלטפורמת טאבלטים מצליחה עד עכשיו, לפני ה-iPad? כי קשה ומסובך לייצר אותו – כך הסביר האנג. מסתבר שזה לא קל לתכנן שבב שגם יהיה חזק, גם קריר וגם זול. לפי האנג, NVIDIA זוכה להתעניינות עצומה מצד השותפים שלה לגבי פלטפורמת ה-Tegra, הן מצד חברות החומרה והן מצד חברות התוכנה, וגם מצד יצרניות התוכן, אתרי האינטרנט ותעשיות נוספות הרוצות לשלב את המוצר במוצרים שלהם – למשל יצרניות מכוניות.
וכמובן, DirectX 11
הטכנולוגיה השניה עליה בחר האנג לדבר היא DirectX 11 כמובן. כזכור, NVIDIA השיקה את כרטיסי ה-DX11 שלה חצי שנה לאחר AMD, ועדיין לא השיקה קו מוצרים שלם אלא רק חלק מהכרטיסים.
לפני 4 שנים, בהשקת כרטיס ה-DX10, הייתה זו ATI שפיגרה אחרי NVIDIA מאחור והשיקה את הכרטיסים שלה רק כמה חודשים טובים לאחר מכן. אז בחרה ATI בסיסמא "DX10 – Done Right!". עכשיו, כאילו לא עברו 4 שנים, בחרה NVIDIA בדיוק באותה סיסמא בהסבר של האנג על הכרטיסים שלה"DX11 – Done Right!".
היישר מהשנה שעברה ומ-AMD, החברה לוקחת סלוגנים מהמתחרה
|
האנג סקר את התפתחות שוק ה-GPU מאז הקמת NVIDIA וכמה החברה שינתה את העולם. ההתפתחויות הגדולות, מהשקת DirextX 7 וכרטיס ה-GeForce 256, דרך השקות ה-DirectX 8/9 עם שלל הטכנולוגיות החדשות שהם הציגו (האנג דילג בקלילות ולא הזכיר את DX10), ועד לעידן החדש שמאפשר DirectX 11 – עידן ה-Tessellation.
כאשר חברה בוחרת להקדיש חלק משמעותי ממסיבת העיתונאים שלה לסקירה היסטורית, בתור עיתונאי אתה יודע שאין לה הרבה מה להציג, וככה בדיוק הרגשנו. הדמואים של NVIDIA היו מדהימים, אבל מה בעצם היתרון של החברה פה?
אז מה זה בעצם Tessellation? בקצרה מדובר בדרך בה מאפשר ה-API של מיקרוסופט להציג כמות גאומטריות יותר גדולה בסדרי גודל, והתוצאות בהחלט נראות מדהים, ואין ספק שכרטיסי ה-GeForce 4XX עושים עבודה מדהימה בתמיכה ב-Tessellation. יחד עם זאת, כמו שאמרנו, למעשה מדובר בטכנולוגיה של מיקרוסופט, ולא ביתרון של NVIDIA על AMD, כאשר גם הכרטיסים האדומים מציגים תמיכה נהדרת ב-DirectX 11. כמו שכבר סיפרנו לכם, NVIDIA השיקה בתערכות את כרטיס ה-GeForce 465 שלה, הכרטיס הראשון ממשפחת ה-Fermi המיועד לשוק הבינוני.
מה כל ההתלהבות מה 3D?
כבר לפני כמה שנים טובות Nvidia יצרה את המשקפי תלת מימד שלהם, זה פשוט היה סיוט לשחק איתם.
אני בספק שמשהו השתנה.
אני אישית גם לא מתכוון לחזור ל 3D בקולנוע.
חבל שלא
לNV יש 3D VISION.. אבל מישהו ראה את זה למכירה? בארץ? אני לא…
לדעתי אם הם היו משווקים כרטיסי מסך + הבנדל הזה בחבילה אחת אנשים היו חוטפים את זה .. ובכלל כרטיסי המסך שלהם היו נמכרים הרבה יותר כרגע.. גם הFERMI
הם מפספסים פה משהו ועד שהדבר הזה יהפוך למיינסטרים ATI כבר יבואו עם מענה כזה או אחר. חבל
syberlink = cyberlink
אני לא מבין..
בטכנולוגיה של NVIDIA לא צריך טלוויזיה תומכת תלת מימד, בסך הכל טלוויזיה שיש לה מנגון של 120HZ?