חברת nVIDIA החלה היום בתוכנית שנועדה בעצם לתת אישור ליצרני חומרה, ליצור חומרה אשר תעבוד בטכנולוגיית ה-SLI בצורה רשמית. המטרה היא בעצם ליצור מעין סטנדרט קבוע ל-SLI, שיאפשר לצרכן הקונה מוצר מסויים, לדעת בוודאות שהמוצר יתאים לשימוש בטכנולוגיית ה-SLI. האישור יתייחס ל-4 סוגי מוצרים: כרטיסי מסך, לוחות אם, מערכות PC שלמות ותוכנה מתאימה. החברות אשר יקבלו את האישור מ-nVIDIA, יוכלו להוסיף על מוצריהם לוגו של nVIDIA שמאשר שהמוצר אכן מתאים לטכנולוגיית ה-SLI.
למרות שנראה שהאישור הזה הוא די עניין בירוקרטי (שלא לדבר על מאוד רווחי ל-nVIDIA), הוא למעשה מאוד חשוב מבחינת הצרכן. יש כל כך הרבה יצרניות חומרה בשוק, שהעניין יוצר בעיה כשנדרשים להפעיל שני כרטיסי מסך בלוח אחד בצורה תקינה. לפיכך, כל חברה שרוצה שהמוצר שלך יתמוך ב-SLI בצורה רשמית, תצטרך לקבל את אישור nVIDIA לנושא.
אבל זה לא הכל. העובדה שיש למוצר מסויים אישור שהוא יכול לעבוד בטכנולוגיית SLI, לא מבטיחה את תאימותו למוצר אחר. הסיבה היא שינויים פיזיים בתצורת הכרטיסים עצמם.
Certifications for graphics cards themselves is interesting. The fact that two different cards from different manufacturers are both SLI certified will not signal that the two cards should work together in an SLI config. Instead, the certification will simply verify that a pair of cards of the same brand are OK for SLI use. This guarantee alone is no simple thing, the company told us, because card makers may revise their cards with changes like different memory configurations over the life of the product. Most of NVIDIA's major graphics card partners have signed on for card-level certification
עוד דבר חשוב לציון, הוא שהצ'יפסט היחידי שיאושר לעבוד בטכנולוגיית הSLI, הוא… ניחשתם נכון, ה-nFORCE 4. חברת nVIDIA אומרת שהסיבה לכך היא שגם ככה מסובך לתת אישור ל-4 סוגי מוצרים שונים, וצ'יפסטים אחרים הוא לא אחד ממוצרים אלו. ע"פ החברה, אף צ'יפסט לא ייפסל בקבלת האישור, כל עוד יעמוד בקריטריונים שנקבעו על ידי איגוד ה-PCI EXPRESS. האם nVIDIA תשתמש באישורי ה-SLI כדרך לכפות על צרכנים את הצ'יפסט שלהם? והאם בכלל ה-SLI יתפוס מספיק נתח שוק כדי שיהווה בכלל שיקול לקנות לוח כזה או אחר? כנראה שנאלץ לחכות כדי לדעת את התשובות.