מחשבות אחרונות וסיכום
בסופו של יום, ה-My Book Live עושה בדיוק את מה שהוא אמור – מספק פתרון אחסון ברשת (NAS) פשוט לשימוש וידידותי גם לאלה שאינם יודעים למפות כונני רשת, להגדיר כתובות IP או לפתוח פורטים בנתב שלהם על מנת לאפשר חיבור הכונן לרשת האינטרנט. התכונה הפנימית של WD עושה עבודה טובה מאוד מאחורי הקלעים על מנת לחסוך מאתנו את הצורך בלכתוב פקודות ולהתעסק עם הגדרות רשת מיותרות.
הכונן יהווה פתרון מצוין למי שמחפש מקום אחסון ברשת הביתית או זקוק למקום אחסון פרטי שיהיה נגיד מרשת האינטרנט. כמו כן, שיתוף קבצים בין מחשב חלונות ומקינטוש יכול להפוך למציאות באמצעות הכונן הזה.
עם זאת, תלות אבסולוטית ברשת ביתית הופכות את הכונן לפחות אטרקטיבי, במיוחד למשתמשים המעוניינים להעביר את הכונן ממקום למקום ולחבר אותו גם למחשבים מחוץ לביתם. למטרות גיבויים ניתן בקלות להשתמש גם בכונן שמתחבר באמצעות USB.
כן מדובר במוצר הרבה יותר פשוט מה-DS-112 של Synology, אך גם באחד שמציע משמעותית פחות אפשרויות ומגיע עם מערכת הפעלה מוגבלת למדי. WD בחרה להתמקד בפשטות ולא לסבך את המשתמשים עם אפשרויות שיתוף שקרוב לוודאי לא יעשו בהם שימוש, כגון האפשרות לחבר מדפסת רשת או להתקין אפליקציות על מערכת ההפעלה של הכונן. עדיין, חיבור USB היה חסר לנו, מאוד.
האם יש לו פרוטוקול סטנדרטי ?
כלומר, האם ניתן להגדיר אותו בצורות המקובלות בלי שימוש בתוכנה של WD ? אם לא, אז הוא לא יותר מצעצוע שלא מסוגל לכלום חוץ מלשמש את המשתמש הפרימיטיבי ביותר, וזה קהל היעד האפשרי היחיד שלו
לא כזה משתלם
עם מחיר מינימום של כ3.5 שקלים לחודש, ומחיר ממוצע של יותר מ5 שקל לחודש על חשמל, לכל שנה שימוש יוצא תוספת של יותר מ60 שקל למוצר , ז"א בשימוש של 3-4 במוצר יוצא שהמוצר הרבה יותר יקר ממה שהוא, מה שגורם לנו להעדיף כונן USB עם צריכה נמוכה בהרבה כיוון שלא מחובר רוב הזמן
מריץ debian
חס וחלילה להתקין תוכנות מטופשות של WD על המחשב!
זה כונן מצוין ובעצם שרת לינוקס קטן.
משתף את ה-shares באמצעות samba (כמו כונן רשת רגיל). יש גם DLNA ותמיכה ב-itunes וכל השטויות הרגילות.
והכי טוב – יש גישת ssh ואפשר להתקין מה שרוצים (שרת ווב, קליינט ביטורנט, …)
מישהו יודע מה המהירות כתיבה ברשת של ג'יגה?
בידקו ברשת גיגה, ותעדכנו בביקורת בבקשה
נתוני מהירות ברשת 100 חסרות משמעות