הענן הפרטי ובדיקות נוספות
קודם כל, ניגשנו לכונן באמצעות מחשב נייד באותה הרשת הפנימית. מהירות האינטרנט האלחוטי עמדה על 54 מגה-ביט, ולכן נפגעו גם מהירויות הגישה לכונן, אך גם במהירות זו אין שום בעיה להזרים סרטי HD דרך הרשת – אפילו כשהזרמנו 2 סרטי HD לזוג מחשבים שונים לא נתקלנו בשום בעיה.
כמו כן, WD מציעה זוג אפליקציות לגישה באמצעות המכשירים הניידים. אפליקציית WD Photos הינה אפליקציה חינמית, אך זו תאפשר לכם לגשת לתמונות שלכם בלבד. אפליקציית WD 2go חינמית גם היא, אך גרסת ה-Pro תעלה לכם 2.99 דולרים, וזו תאפשר לכם כבר לגשת לכלל התוכן שעל הכונן ולהזרים או אפילו להוריד אותו למכשיר הנייד שלכם, זאת במכשירי אנדרואיד בלבד. מכשירי iOS יכולים להזרים תוכן בלבד.
באשר לחיבור הכונן לרשת האינטרנט, מדובר בפעולה פשוטה ואינטואטיבית מאין כמוה. זוכרים שבשלב ההתקנה יצרנו חשבון רשת? אז על מנת להשתמש בו תוכלו לגשת לאתר wd2go.com ומשם לגשת לכונן שלכם. לאחר מכן, תוכלו לראות את התיקיות המשותפות אליהן יש לכם גישה, ולאחר לחיצה על התיקייה היא תופיע בתור תיקיית רשת במחשב שלכם ותוכלו להעתיק אליה וממנה קבצים כאילו זו היית תיקייה בכונן פנימי שלכם.
כך, בעצם, אתם לא מתחברים לרשת הביתית שלכם ישירות אלא לשרתים של WD, והם יוצרים את החיבור המאובטח אל הרשת הביתית שלכם. פתרון שכזה אמנם מוסיף לרמת האבטחה, אך בהחלט פוגע בביצועים ובזמני הקריאה כתיבה.
SmartWare
פיסת תכנה נוספת שמגיעה עם הכונן היא ה-SmartWare. תוכנה זו תאפשר לכם לבצע גיבויים של המחשב שלכם או תיקיות ספציפיות. כמו כן, תוכלו לבחור את זמני הגיבויים והתדירות שלהם ולבחור את כמות הגיבויים שתרצו לשמור. לדוגמה, 3 גיבויים אחרונים.
תוכלו לבחור את הכונן אותו תרצו לגבות במלואו, תיקיות מאותו כונן או רק את סוג המדיה שתרצו לגבות. ממשק התוכנה נוח ופשוט והמסכים שלה ידריכו אתכם צעד אחר צעד בכל מה שתבחרו לעשות. רוצים להגדיר גיבויים אוטומטיים? רק תבחרו מתי. רוצים לשחזר קבצים מסוימים מגיבויים קודמים? רק תבחרו את הקבצים ולחצו על "שחזר".
מהירויות הכתיבה שקיבלנו באמצעות רשת קווית עמדו על 10.3-10.8 מגה בייט לשניה ברשת גיגה-ביט 10/100 (הנתב שהיה ברשותינו הגביל אותנו למהירויות אלה. הכונן עצמו תומך בצורה מלאה ב-Gigabit LAN). על מנת להעתיק סרט HD 720p ממוצע תצטרכו לחכות כשבע דקות. מהירויות הקריאה היו גבוהות מעט, בין 11 ל-11.4 מגה-בייט.
הבעיה היחידה שמצאנו היא בעיית פליטת החום. לאחר שהעתקנו כ-10 גיגה בייט של מידע הכונן היה חם. פשוט חם. WD בחרה שלא להטמיע פתרון קירור אקטיבי ב-Live על מנת לשמור על רמות רעש נמוכות ככל האפשר, אך לא טיפלה בצורה אפקטיבית בפיזור החום מהכונן.
האם יש לו פרוטוקול סטנדרטי ?
כלומר, האם ניתן להגדיר אותו בצורות המקובלות בלי שימוש בתוכנה של WD ? אם לא, אז הוא לא יותר מצעצוע שלא מסוגל לכלום חוץ מלשמש את המשתמש הפרימיטיבי ביותר, וזה קהל היעד האפשרי היחיד שלו
לא כזה משתלם
עם מחיר מינימום של כ3.5 שקלים לחודש, ומחיר ממוצע של יותר מ5 שקל לחודש על חשמל, לכל שנה שימוש יוצא תוספת של יותר מ60 שקל למוצר , ז"א בשימוש של 3-4 במוצר יוצא שהמוצר הרבה יותר יקר ממה שהוא, מה שגורם לנו להעדיף כונן USB עם צריכה נמוכה בהרבה כיוון שלא מחובר רוב הזמן
מריץ debian
חס וחלילה להתקין תוכנות מטופשות של WD על המחשב!
זה כונן מצוין ובעצם שרת לינוקס קטן.
משתף את ה-shares באמצעות samba (כמו כונן רשת רגיל). יש גם DLNA ותמיכה ב-itunes וכל השטויות הרגילות.
והכי טוב – יש גישת ssh ואפשר להתקין מה שרוצים (שרת ווב, קליינט ביטורנט, …)
מישהו יודע מה המהירות כתיבה ברשת של ג'יגה?
בידקו ברשת גיגה, ותעדכנו בביקורת בבקשה
נתוני מהירות ברשת 100 חסרות משמעות