אין חיבור USB
עם הגידול ברשתות ביתיות וההתמקדות הגוברת באינטגרציה של כל המכשירים ושיתוף בין כל בני הבית, אחסון ברשת הביתית הופך לחשוב יותר ויותר. יצרנית הכוננים הקשיחים, Western Digital, מודעת היטב לעובדה זו והשיקה כבר לפני כשנה פתרון NAS בדמות ה-My Book World Edition שהיה לאחד מכונני הרשת המהירים ביותר.
כעת, משיקה החברה גם את ה-My Book Live, גם הוא כונן שמתחבר לרשת הביתית שלהם ולא לאחד המחשבים באמצעות חיבור USB. הפעם, נקטה חברת WD בגישה של פשטות ונגישות למשתמשים, גם אלה שבכלל לא יודעים מה זה שרת NAS.
עם מחיר נמוך יחסית שעומד על כ-590 שקלים לגרסה עם נפח אחסון של טרה בייט אחד, כ-850 שקלים לגרסה עם נפח אחסון של 2 טרה בייט וכאלף שקלים עבור 3 טרה בייט, אתם פשוט לא יכולים למצוא כונן רשת במחיר נמוך יותר – במיוחד בהתחשב במחירי הכוננים הגבוהים כיום.
האם יש לו פרוטוקול סטנדרטי ?
כלומר, האם ניתן להגדיר אותו בצורות המקובלות בלי שימוש בתוכנה של WD ? אם לא, אז הוא לא יותר מצעצוע שלא מסוגל לכלום חוץ מלשמש את המשתמש הפרימיטיבי ביותר, וזה קהל היעד האפשרי היחיד שלו
לא כזה משתלם
עם מחיר מינימום של כ3.5 שקלים לחודש, ומחיר ממוצע של יותר מ5 שקל לחודש על חשמל, לכל שנה שימוש יוצא תוספת של יותר מ60 שקל למוצר , ז"א בשימוש של 3-4 במוצר יוצא שהמוצר הרבה יותר יקר ממה שהוא, מה שגורם לנו להעדיף כונן USB עם צריכה נמוכה בהרבה כיוון שלא מחובר רוב הזמן
מריץ debian
חס וחלילה להתקין תוכנות מטופשות של WD על המחשב!
זה כונן מצוין ובעצם שרת לינוקס קטן.
משתף את ה-shares באמצעות samba (כמו כונן רשת רגיל). יש גם DLNA ותמיכה ב-itunes וכל השטויות הרגילות.
והכי טוב – יש גישת ssh ואפשר להתקין מה שרוצים (שרת ווב, קליינט ביטורנט, …)
מישהו יודע מה המהירות כתיבה ברשת של ג'יגה?
בידקו ברשת גיגה, ותעדכנו בביקורת בבקשה
נתוני מהירות ברשת 100 חסרות משמעות