אריזת לוחות האם מסדרת הגיימינג היא קשה ועבה יותר מאשר זאת של לוחות אם סטנדרטיים. ניתן לראות את לוגו הדרקון ופירוט על שלל הטכנולוגיות הטמונות בלוח האם.
מה באריזה:
- לוח האם Z77A-GD65 Gaming
- 4 כבלי SATA
- תקליטור תוכנה
- מדריך הוראות והתקנה למשתמש
- מטלה לידית הדלת "אני לא כאן", "אני משחק"
- פאנל יציאות וכניסות אחורי למארז
- גשר SLI לכרטיסי מסך מבית NVIDIA
בסך הכל הבאנדל הוא בערך מה שיש לצפות לו. עוד 2 כבלי סאטא בהתאם לכמות היציאות תהיה תוספת נחמדה. השלט לידית הדלת הוא מסורת אצל יצרניות חומרה במוצרים מתקדמים. יכול גם לשמש במידה ואתם זקוקים לפרטיות שלא כוללת משחקי מחשב.
מבט מקרוב
זה הוא לוח האם החדש מבית MSI, זאת ערכת הצבעים שאתם הולכים לראות עוד הרבה. ממשקי ההרחבה בו הם מסוג PCI-Express בלבד, לא נמצא כאן PCI ואני חושב שטוב שכך. מלבד ממשקי ה-PCIEX1 הקצרים, הממשקים הארוכים מסודרים בצורה אופטימאלית למערך בעל שני כרטיסי מסך בתצורת CrossfireX או SLI. ממשק ה-PCI-Express X16 התחתון עובד ברוחב פס של X4 בלבד בתקן 2.0 וגם זה בשימוש מעבדי אייבי ברידג' בלבד.
את ערכת השבבים מכסה גוף קירור שטוח הנושא עליו את סמל הדרקון ועל מייצבי המתח במערכת אספקת הכח למעבד ניצב קירור בצורת ראש של דרקון, בהחלט רעיון מקורי ומעניין, בהמשך ניגע קצת יותר בגוף עצמו.
ממשקי ההרחבה בלוח האם ממוקמים במקומות האידאלים בצד ימין. שמונה ממשקי SATA כאשר ארבעה מהם בתקן 3 וארבעה בתקן 2. בתמונה אתם רואים ששני ממשקי SATA3 ממוקמים בצד ימין ושניים בצד שמאל. אלו שבצד שמאל לא פועלים על גבי ערכת השבבים אלא על ידי שבב צד שלישי מבית ASMedia הדואג לספק אליהם תעבורה.
ליד הממשקים הללו ישנו ממשק USB3 למארז שממוקם בצורה הטובה ביותר, בהטיית 90 מעלות. אני מקווה לראות זאת בכמה שיותר לוחות אם מתקדמים בשל העובדה שכבל ה-USB3 למארז הינו רגיש וכלל לא גמיש וחיבור שלו בזווית סטנדרטית גורמת לקשת לא אסטטית באמצע המארז.
בתחתית ניצבים שלושה ראשי USB2 סטנדרטיים למארז המספקים 6 יציאות. חבל שכמות המארזים שכוללת תמיכה ב-6 יציאות USB2 היא מאוד נמוכה.
יציאות אחוריות
מימין לשמאל – שישה חיבורי 3.5 מילימטרים אנלוגיים ל-7.1 ערוצי קול ומיקרופון, חיבור תצוגה VGA אנלוגי (בשחור) ו-DVI דיגיטאלי (בלבן), חיבור רשת RJ45 מעל לשתי יציאות USB3 (בכחול), שתי יציאות USB2 מעל ליציאת תצוגה דיגיטאלית HDMI, יציאות אודיו סראונד אנלוגי (למעלה) ודיגיטאלי אופטי (מתחתיו), כפתור לאיפוס הביוס, PS2 משולב מקלדת ועכבר מעל לשתי יציאות USB2 נוספות.
בסך הכל החיבוריות האחורית סטנדרטית למדי ואופיינית ללוחות אם מתקדמים, אין כאן הפתעות או דברים יוצאי דופן. שימוש בבקר USB3 לתוספת של שתי יציאות במקום USB2 היה יכול להיות נחמד.
מערכת אספקת החשמל
מערכת אספקת החשמל למעבד בלוח האם הזה בנויה מ-12 שלבים כאשר 10 מהם מוקדשים לליבות העיבוד הראשיות, אחד מוקדש לליבה הגרפית המובנית ואחד מוקדש לבקר הזיכרון הטמון במעבד. ביחס ללוחות אם אחרים מבית MSI המשתמשים ברכיבים דומים לאספקה ויצוב של חשמל למעבד מדובר במערכת מתקדמת למדי. למשל, ב-Z77A-GD55, לוח אם מתקדם קלאסי מבית החברה ניצבת מערכת 9 שלבים. בשאר המקומות בלוח האם תמצאו שלב אספקת חשמל בודד כמו לצד חיבור החשמל הראשי ללוח האם (24PIN), חריצי הזיכרון וערכת השבבים.
עזרי אוברקלוקינג
נקודות לבדיקת מתח (צד ימין עליון) – תושבות אליהן ניתן להכניס סיכות של מכשיר רב-מודד (מולטימטר) לבדיקה מדוייקת של מתחי פעולה במערכת. למשל, מתח ליבת מעבד, מתח בקר זיכרון במעבד ומתח פעולת זיכרונות ה-RAM. כלי שימושי אשר לא דורש הפעלת תוכנה או חלילה כניסה לביוס לקריאת מתחים.
ביוס כפול – שני שבבי ביוס על גבי לוח האם המאפשרים שימוש בטוח בערכים גבוליים לרכיבי המערכת. הכנסתם ערכים לא ניתנים לאתחול? בחרו במתג בביוס השני ותוכלו לאתחל את הראשון. מעל לכל שבב ביוס יש נורת LED שדולקת במידה ואתם משתמשים באותו הביוס.
צג LED – מציג קודים נומריים בעת אתחול. הקודים המוצגים הם של רכיבים הנבדקים. מספר תקוע? לבדוק בספרון המצורף ללוח האם מה משמעותו, איזה רכיב עלול להיות תקול או מפריע לעליית המחשב.
כפתורים ע"ג הלוח – כפתור הפעלה ואתחול המהווים פתרון מושלם לאלו שמרכיבים מערכות מחשב או משתמשים בהם ללא מארז.
כפתור OC Genie – מאפשר אוברקלוקינג אוטומאטי של המעבד על פי יכולת הקירור וצריכת החשמל. אמליץ בחום להמנע משימוש בו ולבצע אוברקלוקינג ידני איכותי יותר.
אחלה ביקורת
ליאור אחלה ביקורת, אהבתי את ה-USB שמתחבר מהצד, אצלי בלוח זה לא כך וזה מציק.
חבל שרק PCI-E אחד של X16.
אחלה לוח אחלה ביקורת
כבל SLI
צריך להיות באריזה גם כבל SLI, מוזר שאין בלוח האם הזה.
יש לו 3 סלוטים לכרטיסי מסך והכבל חייב להיות בכל לוח אם תומך, לא ככה?
עכשיו הוא שלי..
הלוח ממשיך את דרכו אלי.