![]() |
השבב שמעבד את הקול בלוח האם הזה שייך ל-Realtek והוא מדגם ALC1150. שבב זה הפך לכוכב-על בדור Z97 והוא למעשה נמצא ברוב לוחות האם המתקדמים. התוכנה מתקדמת ויציבה, ההטמעה שלו בלוח לא יקרה, ואיכות הקול בשילוב חיווי נכון היא גבוהה למדי. כל יצרנית מקשטת את השבב בדרך שלה ואסרוק בחרה לעשות זאת עם Purity Sound 2. מדובר למעשה בטכנולוגיה שמיישמת חיווי מתקדם שמנקה את האות מהפרעות.
![]() |
יציאות לוח האם האחוריות כוללות שישה ממשקי USB 3.0, שני ממשקי USB 2.0, ממשקי קול אנלוגיים ודיגיטליים ב-7.1 ערוצים, ממשקי תצוגה מסוג HDMI, DisplayPort, DVI ו-VGA וממשק PS2 משולב למקלדת או עכבר ישנים. ממשק הרשת RJ45 מחובר אל הבקר של אינטל.
![]() |
בתחתית לוח האם בצידו הימני נמצאים עזרים המסייעים בעיקר למשתמשים המתקדמים. על הלוח המודפס ניצב כפתור הדלקה, כפתור ריסט וכפתור איפוס ביוס. בנוסף לכך, ישנם שני שבבי ביוס שניתן לעבור בניהם על ידי הזזת מתג. אל כל אלה מתווסף מסך LCD קטן שמציג בעת אתחול את הרכיבים אותם לוח האם בודק. במידה וישנה בעיה בעליה, יציג המסך מספר המייצג רכיב מסויים בו יש תקלה. כל שיש לעשות הוא לגשת לחוברת ההדרכה ולראות באיזה רכיב מדובר.
השינוי הקטן בביוס הגרפי של אסרוק
![]() |
![]() |
אסרוק ממשיקה להשתמש באותו הביוס הגרפי אותו היא הציגה עם דור P67 לפני כמה שנים. ישנן קטגוריות בגדול למעלה ובכל אחת יש רשימה של אפשרויות לשינוי. מאוד פשוט, עובד נהדר.
![]() |
![]() |
עם זאת, נראה כי אסרוק חשקה בשינוי בעיצוב הביוס עם דור Z97. לצערי, השינוי הזה הוא לא לטובה. הוא מרגיש חשוך לטעמי. בנוסף, הטקסט מעט מטושטש ולא נראה טוב במיוחד במסכים עם רזולוציה גבוהה. הביוס פועל ברזולוציה של 1024X768 ואשמח לראות בעתיד התאמה ל-FullHD בדומה לזאת שראינו בלוחות גיגהבייט.
![]() |
![]() |
בביוס הגרפי של אסרוק תמצאו את כל הכלים שמאפשרים המהרה של המעבד, ניטור של מאווררים מחוברים, אפשרויות חסכון בחשמל וסידור אמצעי אחסון במערך רייד. נראה כי רוב התכונות שתמצאו בדורות האחרונים בביוס עברו ישור קו. יהיה קשה למצוא תכונה נפוצה שקיימת בלוח אם אחד ולא קיימת באחר.
הרע קצת לא מדוייק מאחר וכנראה הכוונה לתוספת חשמל עבור מצב של רביעיית כרטיסי מסך כמו NVIDIA QUAD
ולא עבור שלושה כרטיסי מסך
הכוונה היא לשלושה, בלוח האם הזה יש רק שלושה ממשקי PCI-Express X16. בנוסף, כמו שמצויין בביקורת, ניתן לחבר רק 2 כרטיסי מסך של NVIDIA (יכולים להיות גם כפולי-ליבה) או 3 כרטיסי מסך של AMD, היות ורשיון SLI של NVIDIA תקף אך ורק לממשקים בעלי רוחב פס פנימי של X8 או יותר, ולממשק התחתון יש רק X4.
אני מבין את כוונתך אבל זה לא מה שרשום במדריך למשתמש (יתכן בטעות)
Please connect a 4 pin molex
power cable to this connector
when more than three graphics
cards are installed.
אני הבנתי שיתכן ובמקרה של שימוש SLI בכרטיסי מסך בעלי שתי ליבות גראפיות
הלוח נראה מצויין, אבל חבל שלא כל הקבלים הם קבלים מוצקים (הקבלים סביב כרטיס הקול הם קבלים אלקטרוליטיים רגילים)
ל-smalul. אתה מתכוון שטוב שהקבלים שמיועדים לסאונד אינם קבלים מוצקים אלא קבלי אלקטרוליט איכותיים. יש סיבה שבחרו להשתמש בהם סביב ליבת הקול. אלו לא קבלים חשמליים סטנדרטים בהם עוברת כמות חשמל גבוהה (כתוצאה מכך גם חום) ולכן אינם נמצאים בסיכון אפילו דומה לזה בוא נמצאים קבלי אלקטרוליט במערכות הספקת כח למעבד או לזיכרון (כמו בלוחות אם ישנים יותר). בחירה בקבלי אלקטרוליט היא בחירה בסאונד שעובד שיכוך "רך" יותר ולכן עדיפה.
היי ליאור האם זה במקרה הלוח שיצא לי לראות היום? נראה דאווקא מאוד מדהים! אגב שמח שהצטרפתי לפורום וכמו שביקשת אני אדאג עד שישי/מוצאי שבת להעלות את היצירה שעזרת לי להשלים לאוסף =]
לוח נחמד מאוד.
אם כי הצבעים הכחול שחור מבריק לא מי יודע מה מגניבים..
מזכיר קצת דורות ישנים יותר ולוחות פשוטים יותר כמו ה h 87 של גיגהבייט.
בסך הכל מחיר הוגן ללוח איכותי. אבל לא מעבר..