הביוס הגרפי של גיגהבייט מתייצב
כאשר תפעילו את הביוס הגרפי של גיגהבייט בלוח האם הזה לראשונה תתקלו במסך הזה:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מדובר במצב הביוס הבסיסי. בו ניתן לוודא שהכל מחובר כראוי ושהגדרות בסיסיות פועלות. לחיצה על כפתור F2 תביא אתכם לכאן:
![]() |
זה, אם תרצו, הוא ביוס ה-UEFI הקלאסי של גיגהבייט. הוא הוצג לראשונה בדור Z68 לפני כשלוש שנים. ביוס זה פועל ברזולוציה של 1024X768 ומסודר בצורה מסורתית, כזאת שמזכירה ביוסים טקסטואליים בלוחות אם ישנים. לצערי העכבר פועל בקצב של 15 תמונות לשניה ולחיצות מגיעות באיחור קל.
לחיצה נוספת על מקש F2 תביא אתכם למרכז הפיקוד החדשני.
![]() |
![]() |
כך נראה הביוס החדש של גיגהבייט בתושבת LGA1150. בשונה מהביוס בלוחות Z87, כאן נעשה שיפור והוחלקו הבעיות שהוצגו בדור הקודם. במקום 30 תמונות לשניה, הביוס פועל ב-60 תמונות לשניה. הוא חלק, נראה טוב ומגיב מעולה ללחיצות. הביוס הזה מוצג ברזולוציית FullHD וניווט בו נעשה נח ברגע שמתרגלים לממשק ומכירים את האפשרויות.
![]() |
![]() |
מסביב לחלון ההגדרות הראשי ישנם נתונים אודות רכיבים המותקנים על הלוח. ניתצן לדעת מהי טמפרטורת הלוח, טמפרטורת המעבד, אופי המאווררים, מדד המתחים ואילו זיכרונות מותקנים.
![]() |
![]() |
כל האפשרויות שתרצו לביצוע המהרה קיימות בלוח האם הזה. ישנה חלוקה בין מתחים של בקרים במעבדים למתחים של זיכרונות. ניתן לקבוע טמפרטורת פעולה מקסימלית, מתח פעולה מקסימלי ואפשרויות חסכון בחשמל. בנוסף, ניתן גם ליצור לשונית מותאמת אישית וליבא אליה את האפשרויות המועדפות מרחבי הביוס כדי שלא תאלצו לסייר בכל פעם שאתם משנים אפשרות תדירה.
הפעם יש לי רק דברים חיוביים להגיד על הביוס הזה. זה לקח דור אחד ומעט חבלי לידה אך הביוס של גיגהבייט, עם מעט למידה, מהווה מרכז שליטה מעולה על לוח האם ורכיביו.
מערכת הבדיקה
- מעבד: Intel Haswell Core i7 4770K LGA1150
- ספק כח: Corsair HX-series 1050W
- אחסון: Sandisk Extreme SSD 240GB SATA3
- כרטיס מסך: MSI Geforce GTX 780 Gaming 3GB
- זיכרון: G.Skill Sniper DDR3 1600Mhz 2X8GB
- קירור למעבד: Noctua NH-D14
- מארז: Lian-Li T60 Testbench
- מערכת הפעלה: חלונות 8.1 בגרסת 64 ביט
- גרסת הביוס בלוח האם: 1.10
הבדיקות
- Futuremark 3Dmark (2013)
- Futuremark 3Dmark 11
- AIDA64 Extreme 4.2.00
- Battlefield 4
- Crysis 3
- Cinebench R15
- Super Pi 1.5 XS Mod
מבחני הביצועים הראשונים יהיו בעיקר בצד הגרפיקה וכרטיס המסך, עם 3Dmark והמשחקים. לאחר מכן מוצגים מבחני הביצועים למעבד ולזיכרון.
מערכת הבדיקה נמצאת במתכונת רעננה לכבוד ערכת השבבים החדשה של אינטל וגם הבחינות מתאפסות לצורך דיוק מירבי. ה-Z97X-UD5H מצטרף אל הלוחות שנבחנו עד כה.
כן, הסוד של ממשק ה-SATA Express החדש לתעבורה כפולה הוא פשוט לקחת שני ממשקים מהדור הקודם.
זה לא נכון – ה"סוד" של SATA Express הוא בכך שהוא עושה שימוש בשני נתיבי PCI Express 2.0 שבאים מערכת השבבים, וזה מה שנותן לו רוחב פס של 10Gb/s (רוחב פס מעשי של 1000MB/s).
אגב, ממשק ה M.2 הוא פשוט מימוש פיזי אחר של ה SATA Express, ובלוח הזה, כמו ברוב הלוחות בעלי ערכת שבבים H97 או Z97, ניתן להשתמש רק באחד מהשניים בכל רגע נתון.
זה הסוד. זה לא משנה מאיפה התעבורה מגיעה, היא תבטל לך שני ממשקים.
נכון, אבל מהניסוח המקורי משתמע שחיבור ה SATA Express פשוט מחבר 2 חיבורי SATA ובכך משיג רוחב פס גדול יותר (לא כפול, אלא שיפור של כ 67%), ורציתי להבהיר שזאת לא הסיבה. אין ממש דרישה שחיבור ה SATA Express יעשה שימוש בחיבורי ה SATA, אבל בגלל האופן שבה ערכת השבבים מתוכננת אותם ה"חוטים" (פורטים) יכולים לשמש ל-2 חיבורי SATA3 או ל 2 נתיבי PCI Express 2.0 או לחיבור SATA Express אחד או לחיבור M.2 אחד. אני מניח שהסיבה שעיצבו את חיבור ה SATA Express כך שיעשה שימוש ב שני חיבורי SATA פיזיים היא פשוט שאנשים לא יחברו התקנים לחיבורי ה SATA ואז כאשר הם יחברו התקן SATA Express התקני ה SATA יפסיקו פשוט לעבוד (אגב, זה בדיוק מה שקורה עם ה M.2, שהוא פשוט מימוש פיזי אחר של תקן ה SATA Express).