ריכזנו עבורכם מידע על לוחות האם המבטיחים של פלטפורמת האקסטרים החדשה מבית אינטל, מתוך המבחר האדיר של שתיים מארבעת היצרניות הגדולות בתחום
אינטל השיקה את פלטפורמת האקסטרים החדשה שלה וכיאה לכל השקה שכזאת, תערוכת קומפיוטקס השנה מלאה במוצרים חדשים ממגוון יצרניות לוחות האם. אנחנו לא מדברים פה על אב-טיפוס, כולן הגיעו מוכנים עם מוצרים מוגמרים לתערוכה. ריכזנו עבורכם כמה מלוחות האם המעניינים ביותר שיתחילו להמכר הקיץ בארץ.
MSI – דרקונים החוצה, RGB על גבי שחור פנימה
נתחיל דווקא בצד היותר "זול" של תושבת LGA2066 החדשה. ממש כמו קודמו בתושבת LGA2011-3, ה-SLI-PLUS החדש של MSI מתיימר לשבת על קו 1000-1200 השקלים היותר תקציבי של התושבת ולספק את המינימום לכל מחשב גיימינג מתקדם.
הוא בנוי לעבוד עם כל מעבד שיהיה זמין לתושבת, שם דגש על היכולת לשלב שני כרטיסי מסך במערך SLI או CrossFireX. מבחינת ממשקי אחסון אנחנו מדברים על 6 יציאות SATA3 לצד ממשק U.2 לכונני SSD מתקדמים בפרוטוקול NVMe. בנוסף, ישנו גם ממשק M.2 אשר הפך בהצלחה לסטנדרט גם בלוחות האם הזולים ביותר כיום, המשתמש גם הוא לכונני SSD המעוגנים על גבי הלוח עצמו.
ישנם 8 ממשקי זיכרון מסוג DDR4 לקיבולת מקסימלית של 128 גיגה-בייט זיכרון. התמיכה הטבעית על פי אינטל נמצאת ב-2666 מגה-הרץ כאשר כל תדר מעבר לכך נחשב לאוברקלוקינג, אך אנחנו רואים בכך אישור לתדרים כמו 3000 ו-3200 מגה-הרץ כמשהו שנראה הרבה במערכות בעלות לוחות כאלה.
מעבר לכך, הנה משהו שתראו כאן בהרבה לוחות אם נוספים – לדים של RGB, הרבה מהם. MSI דאגה לקשט את גוף הקירור לערכת השבבים בכמה כאלה, ואפילו את גוף הקירור למייצבי המתח למעבד. הלדים נשלטים תוכנתית באמצעות תוכנה יעודית שתספק MSI.
מוכנים להשקיע יותר? אין שום בעיה. את איזור המחיר של 1600-2000 שקלים צפוי לתפוס ה-PRO GAMING CARBON. לוח אם זה מכיל עוד RGB, עוד ממשק M.2 בנוי עליו, ואופטימיזציות נוספות לאוברקלוקינג שצפויות להיות שימושיות בעיקר במעבדים בעלי כמות ליבות גבוהה יותר.
בצד ימין למטה אנחנו רואים את שובו של כפתור האוברקלוקינג המסתובב. ניתן לתכנת פרופילים שונים בביוס לפעולת המעבד והזיכרון ובאמצעות הכפתור הזה לבחור בזמן אמת פרופיל. למען האמת, תכונה שכזאת גורמת לנו לגרד בראש. סביר להניח שכמו שמשתמשי קצה עשו עד עכשיו, הם פשוט יכוונו הגדרות בביוס ויבצאו אתחול מלא לאחר מכן. תכונה שכזאת תהיה מיותרת עוד יותר כאשר לוח האם נמצא סגור בתוך מארז.
בכל זאת, אהבנו מאוד את התנגשות הצבעים השונים עם שחור, והקארבון של MSI לא נראה רע בכלל. כמות הצבע וצורת גופי הקירור היא שיפור משמעותי על פני מה שראינו בדורות קודמים.
ASRock – שומרים על איפוק בעיצוב
כמו אצל MSI, נתחיל במה שחשוב לרוב המשתמשים – לוח במחיר טוב עם תכונות רבות. ה-X299 Killer SLI של אסרוק מתיימר להיות בדיוק כזה. עם תג מחיר יעודי שינוע בין 1300 ל-1500 שקלים להערכתינו, לוח האם הזה מספק את מה שרוב המוחלט של משתמשי פלטפורמת האקסטרים צריכים.
ישנה תמיכה כמובן ב-SLI וב-CrossFireX כמו כל לוח X299 בגודל סטנדרטי, וישנם גם שלושה ממשקי M.2 לכונני SSD שמגובים בלא פחות מעשר יציאות SATA3, מכובד מאוד.
גם כאן יש 8 ממשקי DDR4 לתמיכה בעד 128 גיגה-בייט של זיכרון במהירות טבעית של 2666 מגה-הרץ (תלוי במעבד בעיקר). עוד תמצאו כאן כרטיס WiFi ac כחלק מלוח האם, כך שאין צורך בדונגלים של USB או כרטיסי רשת בשביל להוסיף יכולת אלחוטית טובה.
מבחינת עיצוב כמו ששמתם לב, לפחות ממה שאנחנו רואים בתערוכה, אין כאן יותר מדי. K גדולה בלבן על גבי לוח שחור וכל השאר מאופק למדי. אסרוק שומרת את הלדים והשואו ללוחות המתקדמים יותר.
עם עלות גבוהה יותר מאחיו הקטן, ה-Gaming i9 של אסרוק הוא לוח X299 שבא לתפוס נקודת מחיר גבוהה יותר.
ההבדלים העיקריים בין השניים הם כאלו שלא תראו בקלות על פני השטח. הראשון הוא שבב קול איכותי יותר מדגם Cinema DSP של קרייטיב הותיקה. שבב זה כמובן מלווה באיזור יעודי של קבלים וחיווי בלוח האם, ממש כמו שכרטיס קול נפרד יקבל.
עוד הבדל הוא שימוש בבקרי רשת של עד 10 גיגה-ביט לשניה. בעוד שאנחנו בישראל רק מתחילים לקבל טכנולוגיות אינטרנט בנות עשור לבתינו באיזורים נבחרים, ישנם לקוחות רבים ברחבי העולם שישמחו להשתמש בלוח אם בעל כרטיס רשת שכזה גם להעברת קצבים בבית או בעסק, בעיקר בתחום הוידאו בו משנעים קבצים ענקיים.
נחמד מאוד.. אבל נחכה למוצרי AMD…
כל הכבוד אינטל, אבל לא תודה.
https://youtu.be/TWFzWRoVNnE
אכן הלוחות הכי מיותרים בשוק, טפש מי שקונה אותם לעומת הלוחות החדשים של AMD.
אפילו לוחות הX99 עדיפים יותר.
הארכיטקטורה הזאת מתה עוד לפני שהיא הושקה.
אפילו LTT מאוכזבים בצורה מחרידה מאינטל הפעם.
זה העונש שאינטל צריכה לקבל על זה שבמשך שנים התייחסה עלינו כמו לטיפשים ונתנתה מעבדי 4 ליבות במשך עשור חזקים עד מהשני ב 4-5 אחוז כל דור.
זה מה שקורה לחברה ששמה רווחים לפני חדשנות.
שווה ליראות:
אינטל אחד לאחד.
מקווה שילמדו את השיעור שלהם ויתחילו להתחרות ברצינות עם AMD כי כאשר יש תחרות הלקוח מרויח הכי הרבה.
אף אחד לא רוצה ש AMD יום אחד תהפוך למונפול, צריך לשמור על שתי החברות בתחרות קבועה.
רק להיסתכל על הטבלה הבאה מראה כמה הסירטון נכון:
לכל אנשי השיווק לא היה מוצר מוגמר ומוכן מראש ולכן הם ביכלל לא יכלו לתת על מעבדי ה12/14/16/18 פרטים!, אבל מה שאנשי השיווק רק יכלו לעשות זה להכין מצגת כמו עלון פירסום אם הכרזה בומבאסטית של "עד 18 ליבות"!.
אני עם AMD עדיף על אינטל מהיר וזול יותר ויותר ליבות עיבוד ! די AMD נירפאה ממחלת הזחילה עכשיו מי שזוחל זה אינטל עם השפנים בשרוול … AMD עדיפה !!!