מסלול הטכנולוגיות העתידיות
מסלול הטכנולוגיות העתידיות
(מאת: מור שובל)
אחד המסלולים היותר מעניינים לדעתי ב-Digital City, היה מסלול הטכנולוגיות העתידיות. מיקרוסופט, בשיתוף חלק מהספונסרים האחרים ומרצים חיצוניים, בחרו מספר טכנולוגיות שלדעתם אנו עתידים לראות בקרוב וברחוק, וסקרו אותן.
בין השאר יכלו המבקרים בתערוכה לשמוע הרצאות על הפיתוחים השונים של ה"דיו הדיגיטלי" (מה שנקרא גם "עיתון דיגיטלי") ושילובו על מחשבי לוח (מחשבים ניידים הכוללים מסך מגע גדול וחיצוני), חיישני RFID אשר הולכים ותופסים תאוצה ונראה כי בקרוב כבר לא נוכל לברוח מהם, טכנולוגיות מתקדמות לזיהוי תמונות, גאדג\'טים כמו שעונים חכמים ("שעוני ג\'יימס בונד") ודברים אחרים שאנחנו עתידים לראות על השולחן הדיגיטלי שלנו, והרצאה מעניינת מאוד על חזון העיר הדיגיטלית האלחוטית שהובאה על ידי נציג אינטל.
חזון העיר הדיגיטלית האלחוטית הוצג על ידי שי קוואס – המנהל הבינ"ל של תוכנית האלחוט הפנימית באינטל, אשר הציג בנוסף גם את נושא חיישני ה-RFID החכמים בתערוכה.
ההרצאה החלה בסרטון וידאו קצר שסקר יום בחייו של מנהל חברת הייטק. בתחילת היום המנהל נמצא במשרדו, עובד על מחשבו הנייד (אשר בקלות הופך לאחד מאותם מחשבי לוח שאינטל ומיקרוסופט כל כך אוהבים), אשר מחובר אל הרשת בחיבור אלחוטי כמובן. בשעות הצהריים, כאשר המנהל עוזב את המשרד לכיוונה של ארוחת צהריים עסקית, הוא לוקח את מחשב הלוח שלו, אשר ממשיך להיות מחובר לרשת האזורית לכל האורך ומעדכן את המנהל שלנו בפגישותיו השונות ובמצב תיבת האימייל שלו דרך מסך קטן שעליו, ומוריד עבורו את הקבצים להם הוא יזדקק בפגישותיו הבאות. במסעדה יכול המנהל, ביחד עם שותפתו לפגישה, לעבוד על המחשב דרך האינטרנט ולקיים ישיבה פורה. כאן עוברת המצלמה ללקוחה אחרת במסעדה, אשר גם לה מחשב דומה (מעניין, כולם בעתיד מסתובבים עם מחשב לוח – אני לא הייתי מתנגד) בו היא משתמשת להשמעת מוזיקה ישירות אל האוזניות שלה, למציאת דרכה בעיר החדשה ואפילו להחלפת כרטיס ביקור עם שותף לעבודה.
כל החזון הזה התאפשר הודות לרשת האלחוטית אשר מכסה את כל אותו אזור בו הסצנה מתרחשת. הרשת האלחוטית מתחילה ברשת אישית, כמו ה-Bluetooth (הנקראת על שמו של מלך סקנדינבי) אשר משמשת למשל לצורך העברת כרטיסי הביקור בין שני משתמשים, ממשיכה ברשת מקומית, כמו ה-WiFi אשר משמשת בתור רשת מקומית במשרד למשל, ומסתיימת ברשתות גלובליות כמו רשת הסלולר או ה-WiMAX אשר נועדו לתת מענה גם מחוץ לרשת האישית/ארגונית.
![]() |
בהרצאה הוצגו מספר דוגמאות ל"ערים אלחוטיות" בעולם, אשר בהן כבר קיימת רשת כללית לטובת התושבים. אחת הדוגמאות הבולטות לעיר שכזו היא מרכזה של ירושלים. לפני מספר חודשים חנכה אינטל ישראל, בשיתוף החברה לירושלים וחברת סיסקו, רשת אלחוטית מהירה (בטכנולוגיית WiFi) המקיפה את כל מרכז ירושלים. השימוש ברשת הוא חינם אין כסף נכון לעכשיו (ועל פי הדברים אשר נאמרו בארוע, המצב עתיד להישאר ככה לתמיד), בניגוד למקומות אחרים בעולם בהן השימוש הוא תמורת חיוב בכרטיס אשראי. שי הציג מצגת המתארת את הרשת בירושלים, הציג את יתרונותיה ואף סיפר סיפור אישי על מקרה בו הוא איחר לישיבת אינטרנט אשר אמורה הייתה להערך באינטל ירושלים, ועל כך שלבסוף הוא התחבר אל הישיבה מבית קפה במרכז העיר דרך הרשת האלחוטית.
חלק נכבד מההרצאה סקר את רשת ה-WiMAX העתידית, בה אינטל תולה תקוות רבות. הרשת נמצאת כרגע בשלבי ניסוח התקינה, והיא עוד לא אושרה רשמית על ידי איגוד מהנדסי החשמל העולמי (ה-IEEE). ה-WiMAX תאפשר תקשורת בקצבים מהירים ביותר למרחקים של עד כמה עשרות קילומטרים, והמטרה היא לכסות שטחים נרחבים (דובר גם על כך שהדור הבא של הסלולר יעבוד למעשה על גבי ה-WiMAX) על ידה. בכמה מקומות בעולם מתבצעים נכון לעכשיו ניסויי BETA, כך שמעניין בטוח שיהיה.
סך הכל, מסלול הטכנולוגיות העתידיות היה עשיר במידע, גם עבור המשתמש המתקדם ובוודאי עבור המבקר המתעניין, והתכנים שהוצגו היו מגוונים ומעניינים בצורה מספקת.