חברת LG תנסה את מזלה בשוק הוירטואליזציה מאוחר יותר השנה עם צג בעל יכולות וירטואליזציה מתקדמות.
מסכי ה-SmartVine מסדרת ה-N יכללו צגי 17 ו-19 אינצ', שיוכלו לשמש כצגים רגילים לכל דבר המחוברים באמצעות חיבור VGA סטנדרטי, או שניתן יהיה להפוך אותם למחשבים שולחניים העושים שימוש בטכנולוגיית וירטואליזציה מובנית המגיעה מחברת Ncomputing – מומחית אמריקאית בתחום הווירטואליזציה.
מחירו של צג ה-19 אינצ' יעמוד על 199 דולרים בארצות הברית. המסך מיועד בעיקר למוסדות חינוך וממשלה, ולסקטור השירות בארגונים כגון מוקדי שירות לקוחות. ב-LG מקווים שההתמקדות ההולכת וגוברת של התעשייה בשולחנות עבודה ווירטואליים ואפליקציות מבוססות אינטרנט, יביאו לנתוני מכירות טובים של סדרת ה-N. על פי מחקרים שיווקיים וכלכליים שנעשו בארצות הברית, לקוחות אשר ירכשו צגי וירטואליזציה יוכלו להפחית את עלויות החומרה שלהם ב-60 אחוזים, הוצאות אחזקת מחשוב ב-70 אחוזים והפחתת הוצאות אנרגיה ב-90 אחוזים. על פי החברה, הצגים מסדרת N יוכלו לעבוד הן תחת סביבת Windows והן תחת סביבת Linux.
שוק טכנולוגיית הוירטואליזציה התפתח במהירות במהלך השנה האחרונה, בעיקר מכיוון שלטכנולוגיה זו יש פוטנציאל בניצול משאבים פיזיים והפחתת עלויות במרכזי מידע. בעוד שתוכניות לוירטואליזציית שרתים ואחסון הפכו להיות בראש סדר העדיפויות של מחלקות ה-IT של תאגידים, העניין בוירטואליזציית שולחנות עבודה עדיין אינו בראש מעייניהם. לדוגמא, סקר אחרון בקרב 377 מנהלי IT המועסקים ברשויות הפדראליות של ארצות הברית מראה ש-59 אחוזים מן הסוכנויות הפדרליות הטמיעו בהצלחה וירטואליזציית שרתים, ו-51 אחוזים עושים שימוש בוירטואליזציית אחסון. לעומת זאת, אך ורק 49 אחוזים השקיעו בשולחנות עבודה וירטואליים.
![]() | ![]() |
תיאור של הטכנולוגיה | המסך N1941W |
למרות כל זאת, מחקרים אחרים מציעים ששולחנות עבודה וירטואליים צוברים אפוא תנופה בסקטור הציבורי. על פי סקר שנערך בזמן האחרון, 80 אחוזים ממוסדות החינוך הממשלתיים הביעו עניין בהטמעת שולחנות עבודה וירטואליים בכיתות הלימוד שלהם.
טכנולוגיה ישנה
הבעיה בטכנולוגיה הזו שהיא תלוית חומרה :
על המסך מורכב רכיב חומרתי של nComputing וכן על המחשב הראשי מותקן כרטיס חומרתי יחודי.
היום יש פתרונות כמו BeTwin שהם תוכנתיים לחלוטין ואז אין תלות, לא בכרטיסים, לא בקופסאות ובטח שלא במסכים !
להורדת תוכנה לנסיון: http://www.greenware.co.il
אם אני מבין נכון…
תהיה מערכת חומרה אחת, וכל בנאדם יקבל מסך ויוכל לעשות בו מה שהוא רוצה?
אם כן, זה מתאים גם לרשתות ביתיות, שבהם יש כמה מחשבים.
כל בית יוכל לחסוך הון!
המכשול היחיד יהיה חיבור של כל המסכים למערכת הראשית… יצטרכו להמציא חיבור אלחוטי.
אם הבנתי נכון
אז הטכנולוגיה של BeTwin מאפשרת את הכל בחיבור של USB, אז כבר היום יש טכנולוגיה של USB אלחוטי ואז באמת אפשר לעשות את זה גם ברשתות ביתיות.
How Cool Is That !
אין שום חידוש, חוזרים לימי ה mainframe
ל-2
יש כאלה פתרונות כיום (שידור אלחוטי של VGA\DVI), אך הביצועים כה נחותים שאפילו לא כדאי לדבר על זה (תחשוב שאתה צריך לשדר כמה GB בכל שניה, בעוד שרשתות אלחוטיות כיום תומכות עד 120MB\S)