ביצועים במשחקים
בעמודים הקודמים השוונו באמצעות תוכנת ה-3DMark את הכרטיס הגרפי של הנייד של LG לאלו של הניידים האחרים אותם אנו בוחנים. בעמוד זה ננסה לראות כיצד הנייד מתנהג במשחקי מחשב אמיתיים, והאם הוא אופציה אמיתית לשחקני המחשב.
כזכור, ה-S1 Express Dual כולל שבב גרפי נייד מסוג Mobility Radeon X1600 בעל 256MB של זכרון ייעודי ואפשרות גישה (באמצעות טכנולוגיית ה-HyperMemory ואפיק ה-PCIe) ל-256MB נוספים של זכרון הנמצאים בזכרון הראשי. נפח הזכרון בזכרון הראשי אליו יכול השבב הגרפי לגשת, מותאם לכמות הזכרון הכללי במחשב. אם תורידו את כמות הזכרון המותקן במחשב, הכרטיס הגרפי יזהה זאת, והשבב הגרפי יוכל לגשת לפחות זכרון, על מנת לא לפגוע בצריכת הזכרון של המעבד.
ה-MR X1600 מנסה לא רק להציג ביצועים גבוהים, אלא גם לחסוך בחשמל – מה שבוודאי יפגע בו בקרב אל מול כרטיסי מסך רגילים. תדר הליבה של הכרטיס עומד על 425MHz, ותדר העבודה של הזכרונות עומד על 475MHz.
את הכרטיס הנייד השוונו לשתי המערכות שלנו, כאשר על המערכת כפולת הליבה הורכב כרטיס גרפי מסוג Radeon X1900XTX – אחד הכרטיסים הגרפיים החזקים בעולם, ועל המערכת החד ליבתית הורכב כרטיס מסוג GeForce 6800GT. כל מבחני המשחקים הורצו ברזולוציה של 1024X768, וברמת פירוט גבוהה.
Doom 3
משחק זה, מהווה את אחד משני המשחקים החשובים ביותר שיצאו בשנים האחרונות. משחק זה עושה שימוש באפקטי הצללה מתקדמים ומהווה מדד מצוין לא רק לכרטיסי מסך אלא גם למערכות מחשב כוללות, כאשר הוא רגיש כמעט לכל שינוי שנעשה במערכת, החל מכרטיס מסך ועד לתזמוני הזכרון. משחק זה אומנם ישן מעט אך עדיין מאפשר לנו למדוד ביצועים שכן ישנם לא מעט משחקים המבוססים על מנוע המשחק שלו, ורבים נוספים ייצאו בעתיד.
ניתן לראות כאן בבירור את העובדה כי הכרטיס הנייד חלש משמעותית מאלו הנייחים. ואולם, כמו שראינו קודם, הכרטיס חזק מאוד ביחס לכרטיסים ניידים אחרים. אז מה הולך כאן?
כרטיסים ניידים אינם יכולים לזכות לכל אותם תנאים בהם מצטיידים כרטיסים גרפיים רגילים, ובין השאר עליהם להסתפק בצריכת חשמל נמוכה יותר ובאמצעי קירור קלים הרבה יותר. לכן, עוצמתם של כרטיסים גרפיים ניידים חלשה מזו אותה אתם רגילים לראות, וגם כרטיסים המציגים ביצועים אשר היו נחשבים בינוניים לכרטיס שולחני, עולים לא מעט.
ואולם, למרות התוצאה אשר נראית נמוכה, ניתן להבין כי ה-S1 יאפשר למשתמש לשחק בצורה נוחה במשחק. אולי לא ברזולוציות גבוהות או באיכות פרטים מקסימאלית, אולם יאפשר, בניגוד לרוב המוחלט של הניידים בשוק.
Counter Strike: Source – Stress Test
המשחק השני החשוב ביותר שיצא בשנים האחרונות הוא Half Life 2, העושה שימוש במנוע ה-Source. משחק נוסף העושה שימוש במנוע Source הוא Counter Strike. במשחק זה קיימת אופציה לביצוע בדיקה של ביצועי המערכת, המדגימה את כל יכולות המנוע הגראפי, בה השתמשנו על מנת לקבל ציון כמותי למערכות במצבים השונים.
ניתן לראות גם הפעם כי ה-Mobility Radeon X1600 חלש משמעותית הן מה-Radeon X1900XTX והן מה-GeForce 6800GT. ההפרשים כאן קטנים יותר מאלו בהם נתקלנו ב-Doom 3, ואולם עדיין משמעותיים.
Battlefield 2
משחק זה הוא המשך למשחק המצליח Battlefield 1942 שעסק בשדות הקרב הרבים של מלחמת העולם השנייה. הפופולאריות העצומה לה זכה המשחק עודדה את המפתחים ליצור משחק חדש שיתמקד ב אקשן בן זמננו (עם כל היתרונות והחסרונות שלו) וכך נולד למעשה Battlefield 2, עם גרפיקה ומשחקיות משופרת, הוא מספק את חווית משחק הרשת האולטימטיבית.
גם כאן התוצאה של הנייד בהשוואה למערכת כפולת הליבה השולחנית (המצוידת כאמור בכרטיס Radeon X1900XTX – הכרטיס החזק ביותר של ATI כיום) היא נמוכה מאוד. למעשה, התוצאה של הנייד דומה לתוצאה של כרטיס Radeon X1600 שולחני רגיל (הגרסה הרגילה, לא גרסת ה-XT היקרה יותר), וזהו אמנם כרטיס בו גיימרים רבים מסתפקים, אולם אין זה כרטיס High-End או אפילו Mid-High-End.
ביקורת בעייתית
לאחר שימוש של יותר מש3 שנים בנייד הזה, אני יכול להגיד שהרוב נכון, מלבד עניין הרעש ובעיקר עניין החום.
מעבדות ח.י החליפו לי מספר פעמים את המאוורר הפנימי כי הוא מרעיש יתר על המידה והמחשב עד היום מתחמם כיאלו הושאר לבישול במדבר.
מעבר לזה, לא הייתי בונה על מעבדות ח.י כידידו הטוב ביותר של הנייד הבא שלי…