המהרה ו-Micro-Stuttering
בימים אלו לאוברקלוקינג של כרטיס מסך ישנה חשיבות גדולה יותר מאי-פעם. כשהתחרות כה הדוקה בשוק יכולות אוברקלוקינג של כרטיסי מסך הן דבר אשר יכול לשנות החלטות חשובות כמו בחירה בין שני כרטיסי מסך בעלי עלות דומה. נשתמש ב-MSI Afterburner החינמית על מנת לנטר ולבצע המהרה בצמד כרטיסי המסך מבית HIS. כיוון שמתאפשרת העלאה של מתח הליבה נשתמש באפשרות זאת ונעלה את מתח ליבת כרטיס המסך מ-1.15 וולט ל-1.3 וולט (עליה של כ-13 אחוזים).
את שעון הליבה הצלחנו להביא לתדר של 1010 מגה-הרץ (תוספת של 30.3 אחוזים) ואת שעון הזכרון לתדר של 1100 מגה-הרץ (שיפור של 10 אחוזים). זכרו – לשינוי מתח לליבה גם השלכות שליליות כאשר בראש ובראשונה צריכת החשמל עולה בצורה משמעותית. בד בבד עם צריכת החשמל גם פליטת החום של ליבת הכרטיס עולה משמעותית ולכן יש לוודא כי הטמפרטורות נשארות בטווח הבטוח ולא גבוהות יתר על המידה. בגרף הבא נציג לכם את התדר המקסימאלי שהושג על ידי שינוי מתח לליבה, כך שתוכלו להסיק מהו היחס הטוב ביותר בין תדר לבין מתח במקרים בהם נדרשת כמות מתח גדולה על מנת להשיג רק תוספת קטנה נוספת בתדר. לקחנו את כרטיסי המסך המומהרים להרצה נוספת במשחק Crysis ואלו הן התוצאות:
ניתן להבחין על פי מבחן הביצועים במשחק Crysis כי תוספת הביצועים בפועל לצמד כרטיסי המסך היא כ-20.3 אחוזים.
מילה על Micro-Stuttering
Micro-Stuttering, או בתרגום חופשי "גמגום זעיר" היא תופעה אשר נולדה יחד עם מערכים מרובי ליבות גרפיות. בתופעה מתואר איזשהו גמגום, או אם תרצו קרטוע, בעת משחק כאשר כמות התמונות לשניה נמוכה מקצב רענון המסך. למעשה, התמונה אינה מעובדת על-ידי שני הכרטיסים באופן שווה ולכן נוצר "גמגום". תוכנות מדידה שונות לא יציגו את הגמגום הזעיר כיוון שלאחר הגמגום יגיע רצף מהיר של תמונות אשר ימנע מהתוכנה להעיד על כך שהתרחש גמגום. תופעה זו הייתה בולטת בדור כרטיסי המסך הראשונים של ATI בסדרת HD ותועדה פעמים רבות ברחבי הרשת.
יצאנו לערוך מבחנים עם מערך כרטיסי המסך שברשותנו על-מנת לבדוק האם ניתן להבחין בתופעה בדור הכרטיסים הנוכחי. לאחר התבוננות מעמיקה בשלל המשחקים ותוכנות הבדיקה הצלחנו להבחין בתופעת הגמגום הזעיר ב-Crysis וב-3DMark Vantage בלבד. המסקנה היא חד-משמעית: נכון להיום, Micro-Stuttering אינו שיקול של ממש בעת בחירת מערך כרטיס מסך מהדור האחרון. אם לא די בכך, AMD הוציאה מנהל התקנים לאחרונה אשר מתקן את הגמגום הזעיר באפליקציות אלה, אם כי לא הספקנו לבדוק את מנהל ההתקנים המדובר בביקורת זו.
נרצה לחדד בשנית שבדיקת תופעת הגמגום הזעיר נעשתה בצורה סובייקטיבית על פי הערכת הסוקר ולא בעזרת כלי מדידה ייעודיים.
יופי של מאמר!
נהניתי לקרוא 🙂
יפה מאוד
Micro Stuttering
סוף סוף יש לאן להפנות את מי שחושש מהתופעה במערך.
ח"ח
איך הוא ביחס לHIGH END
איך הביצועים שלהם בייחס לGTX 580 לדעתי היה נחמד אם הייתי בודקים אותו גם בייחס אליהם
כבעל 6850 אני מאוד מרוצה
ולדעת שבעתיד אוכל להוסיף לו אח תאום במחיר סימלי ועדיין להשאר עם מערכת לא מיושנת זה עוד יותר טוב
למה ההבדלים הגדולים בין המבחנים?
בחלק מהמבחנים שילוב של שני כרטיסים מציג תוספת ביצועים של עד 100%. בחלק מהם בקושי 10%-15%.
למה זה?
ל-6
אתה יכול לתת לי דוגמא למשחק שבו ב1920X1200 רואים הבדל של 10 או 15 אחוזים? כי אני שם לב שאפילו 50% שיפור זה עלבון לרזולוציה הזאת.
-ליאור